Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Latvijas Universitāte" pārbaudes spēlē uzveic Pērnavas komandu

"Latvijas Universitāte" pārbaudes spēlē uzveic Pērnavas komandu
Artūrs Lūsis
Foto: Renārs Buivids, www.bk.lu.lv

Latvijas basketbola līgas (LBL) klubs "Latvijas Universitāte" pārbaudes spēlē ar 84:81 uzveicis Igaunijas komandu "Parnu". Pa 19 punktiem LU labā guva Klāvs Strazdiņš un Artūrs Lūsis.

Latvijas Universitātes basketbolisti aizvadīja trešo pārbaudes spēli, gatavojoties gaidāmajai LBL sezonai. Artūra Lūša tālmetiens mača pēdējā sekundē ļāva LU izcīnīt uzvaru izbraukuma spēlē ar "Parnu" komandu – 84:81.

Iepriekš pārbaudes spēlēs LU ar 111:46 pārspēja "Vidzemes Augstskolas" basketbolistus, bet pēc tam Lietuvā ar 80:92 piekāpās "LSU-Atletas" vienībai.

LU punktu guvēji mačā pret "Parnu": Strazdiņš 19, Lūsis 19, Jaunozols 13, Vītols 9, Aizpurs 8, Ošiņš 5, Bikše 4, Eiduks 3, Saknītis 2, Darģis 2, Zēbergs.

Par spēli pastāstīja LU saspēles vadītājs Visvaldis Bikše: "Līdzīgi kā iepriekšējā izbraukuma spēlē Lietuvā, arī šoreiz maču sākām ar vairākām nepiespiestām kļūdām un neprecīziem brīviem metieniem. Pirmās ceturtdaļas pusē, kad bijām lielos iedzinējos, treneris mainīja taktiku spēlei aizsardzībā, galvenokārt cīņā iesaistoties basketbolistiem no rezervistu soliņa, un pārgājām uz vēl agresīvāku presingu pa visu laukumu. Veidojot "double team", kas deva rezultātu, igauņu komanda izskatījās apmulsusi, un otrās ceturtdaļas otrajā pusē jau bijām vadībā."

"Pēc puslaika igauņi, pārbaudes spēlei netipiski, sāka izmantot zonas aizsardzību, skaidri norādot, ka negrasās pieļaut zaudējumu savā laukumā. Ar zonas aizsardzību viņi mūs apturēja līdz brīdim, kamēr mēs sapratām kā šo aizsardzību salauzt un tas mūs regulāri noveda pie brīviem 3 punktu metieniem. Noslēdzošajā epizodē to Lūsis arī izmantoja, pēdējā sekundē realizējot tālmetienu un izraujot mums skaistu uzvaru! (video)
Spēlētāji vēl ir fiziskā bedrē, bet mums vēl ir pietiekoši daudz laika, lai no tās tiktu ārā. Vasarā visi esam nopietni strādājuši pie fiziskās kondīcijas, pateicoties treneriem Santai un Ērikam Visockiem un ir jūtams, ka tas sezonā dos augļus," turpināja Bikše.

Nākamā pārbaudes spēle pirms jaunās LBL sezonas LU komandai būs ceturtdien, kad savā treniņzālē LU spēkosies ar "VEF Kadetiem." Jauno LBL sezonu LU basketbolisti sāks 1.oktobrī, kad viesos tiksies ar BK "Valmiera".

Izmantotie resursi:
Basketbola klubs "Latvijas Universitāte" -...