Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Renārs Magone pārceļas uz Latvijas Universitāti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Renārs Magone pārceļas uz Latvijas Universitāti
Renārs Magone U19 Pasaules čempionātā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Spēka uzbrucējs Renārs Magone (Ogre/201/1992) pārcelsies no Liepājas uz Rīgu un 2015. gada sezonā pārstāvēs divkārtējos Latvijas basketbola līgas "play-off" dalībniekus, Latvijas Universitāti. Spēlētājs rudenī uzsāks studijas LU Psiholoģijas, pedagoģijas un mākslas fakultātē studiju programmā "Psiholoģija".

Magone 2011. gadā pārstāvēja Latvijas izlasi U19 Pasaules čempionātā, savukārt 2012. gada pavasarī "Liepājas lauvu" sastāvā izcīnīja bronzas medaļu LBL. Aizvadītajā sezonā Renārs savas komandas rindās Aldaris LBL čempionātā vidēji atzīmējās ar 5,4 gūtiem punktiem un izcīnītu 3,1 atlēkušo bumbu.

Renārs Magone: "Sapnis par studijām ir sens. Visu laiku šķita, ka tas ir kaut kas grūts un neapvienojams, jo dziļi sirdī esmu basketbolists un tam esmu gatavs nodoties pilnībā. Nekad nevarēju noticēt, ka profesionālam sportam var pakārtot studijas. Godīgi sakot, vēl joprojām tam nespēju īsti noticēt, taču tas visdrīzāk būs līdz brīdim, kad izbaudīšu to pats uz savas ādas."

"LU basketbola sistēma simpatizē jau vairākus gadus. Tieši šogad sagaidīju jautājumu no LU trenera Artūra Visocka-Rubeņa par maniem tālākajiem plāniem un, protams, par iespēju pievienoties komandai. Sākumā lauzīju galvu, bet, aprunājoties ar vairākiem gudriem cilvēkiem, nonācu pie lēmuma par pievienošanos LU komandai. Nenoliegšu, ka tā bija arī mana iniciatīva, jo, kā jau minēju, tas viss iepriekš šķitis kā sapnis, kas ir teju neiespējami. Gadiem ritot, jāsāk domāt par nākotni. Bija varianti spēlēt citur, taču šoreiz priekšroka tika dota nākotnes perspektīvai."

"Domāju, ka ar iejušanos komandā nebūs nekādu problēmu. Mēs visi esam gandrīz vienā vecumā, turklāt spēlējuši viens pret otru jaunatnes līgās. Vairākumu es jau labi pazīstu un basketbolisti vienmēr ir bijuši normāli veči," noslēdz Magone.

Pirms Magones studentiem pievienojās cits Liepājas uzbrucējs Roberts Krūmiņš.

Izmantotie resursi:
''Latvijas Universitātei'' pievienojas vēl...

     [+] [-]

, 2014-08-01 11:45, pirms 10 gadiem
Gaidīju, kad tad beidzot "runcis" būs LU. Lai veicas, vecīt, galvenais bez traumām!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 13:10, pirms 10 gadiem
hm, kas spēlēs liepājā? veiksmi Renāram, varbūt pēc studijām tvīti kļūs dzīvespriecīgāki

     [+] [-]

, 2014-08-01 17:37, pirms 10 gadiem
Nu super Lai jau mēģina apvienot sportu ar studijām. Un lai veicas ir visā Renār