Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā

Emils Ozerinskis

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā
Bens Šungu ventspilnieku ielenkumā. Foto: Marita Brigitta Mones

Basketbola klubs "Ventspils" otrdienas vakarā aizvadīs trešo un izšķirošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla sērijā pret regulārās sezonas labāko turnīra komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Kurzemnieku cīņu par iekļūšanu finālā varēs vērtēt kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.

Par pirmajiem Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas čempioniem kļuvusī "Ventspils" komanda turnīra finālā spēlējusi tikai sacensību debijas sezonā, kad kurzemnieki apvienotās līgas finālcīņā uzveica Vefiņu. Rīdzinieki ar zaudējumu savā pusfināla sērijā pret "Prometey" pirmo reizi palikuši bez iespējas spēlēt par sacensību zelta godalgām, tādēļ vienīgā cerība atgriezt Latvijas - Igaunijas līgas čempiontitulu Latvijas klubu īpašumā nu palikusi uz Ginta Fogela trenētās komandas pleciem.

Lai varētu sacensties ar Ukrainas lielklubu "Prometey" par apvienotās līgas čempiontitulu, "Ventspils" vienībai jāšokē Igaunijas basketbola flagmanis Tallinas "Kalev/Cramo" otrajā spēlē pēc kārtas. Pusfināla sērijas pirmā cīņa Tallinā izvērtās kurzemniekiem galīgi greizi. Pēc cienījama pirmā puslaika otrajā spēles daļā grozam, kurā mēģināja mest "Ventspils" basketbolisti, šķita, ka ir uzlikts vāciņš. Bez soda metieniem ventspilnieki visas trešās ceturtdaļas laikā no spēles punktus gūt nespēja. Rezultātā sanāca pamatīgs zaudējums ar 65:91.

Spēlē Tallinā produktīvākie ventspilniekiem bija divi vietējie spēlētāji. Pa 15 punktiem guva Linards Jaunzems un Ronalds Zaķis, bet no ārējās līnijas spēlētājiem bija nepieciešams krietni jaudīgāks pienesums.

Lielāku vezuma vilkšanu perimetra basketbolisti uzņēmās "Ventspils" komandas mājās, kad Artūrs Ausējs izcēlās ar 21 gūtu punktu. Desmit ačus pievienoja Renārs Birkāns, bet Linards Jaunzems nospēlēja savā līmenī ar 16 punktiem un desmit izcīnītām bumbām. Šādi rādītāji palīdzēja "Ventspilij" uzvarēt ar 80:65, kas ļāva tikt pie vēl viena sezonas noslēdzošā ceļojuma uz Tallinu.

"Kalev/Cramo" rindās svarīgu lomu spēlē viesspēlētāji saspēles vadītāja un centra pozīcijās. Laukuma diriģenta lomu uzņēmies rezultatīvais amerikānis Bens Šungu, bet zem groziem pamatīgas galvassāpes oponentiem sagādā Čīles izlases centrs Menijs Svaress. Portams, arī Igaunijas spēlētāji "Kalev/Cramo" rindās nav no zemākā plaukta, nozīmīgu pienesumu sērijas gaitā dodot Kregoram Hermetam, Martinam Dorbekam, Lēmetam Bekleram un Mikam Jurkatammam.

Ja "Ventspils" vienība nespēs sasniegt finālu, tad pirmo reizi turnīra vēsturē finālspēle norisināsies bez Latvijas klubu pārstāvniecības. Pie šāda scenārija "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām paliks savstarpējā cīņa par bronzas medaļām.

Latvijas – Igaunijas apvienotās līgas pusfināls

Duelis1. spēle2. spēle3. spēleSērija
Kalev/Cramo - Ventspils91:6565:8016.04.1-1
Prometey - VEF Rīga76:6687:662-0

     [+] [-]

, 2024-04-16 19:27, pirms 2 nedēļām
kur video??

     [+] [-]

, 2024-04-16 20:38, pirms 2 nedēļām
Acis saap Jaunzemu skatoties...