Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga": sods ir nepamatots

Jānis Pārums

"VEF Rīga": sods ir nepamatots
Valdis Valters
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola klubs "VEF Rīga" nepiekrīt Latvijas Basketbola līgas (LBL) lēmumam piemērot sodu par kluba galvenā trenera Valda Valtera pēc spēles notikušajā preses konferencē it kā izteiktu personīga rakstura negatīvu atsauksmi par citu LBL dalībnieku (tiesnešu) darbu. "VEF Rīga" vērsīsies LBL, lai šo lēmumu apstrīdētu.

Komentējot spēles pēdējās sekundes, V.Valters norādīja uz situāciju, kurā pret „VEF Rīga” spēlētāju Sandi Valteru tika izdarīts sods, proti, pēc S.Valtera garām aizmestā soda metiena un paša izcīnītās bumbas pretinieku komandas garais spēlētājs Ronalds Zaķis atklāti pārkāpa noteikumus pret viņu, notriecot Sandi zemē, par ko viņam bija jāmet divi soda metieni, taču tiesneši pārkāpumu nefiksēja.

Paužot neapmierinātību ar šo situāciju, klubs nekavējoties vērsās pie līgas amatpersonām ar iesniegumu par protesta pieteikumu. Līdz ar to arī preses konferencē V.Valters žurnālistiem komentēja šos objektīvos apstākļus, proti, acīmredzamo pārkāpumu, nevis kādam izteica personīga rakstura negatīvas atsauksmes, kas ir nepārprotama atšķirība, teikts VEF paziņojumā presei.

"VEF Rīga" saņemtajā lēmumā norādīto pamatojumu – atsauci uz LBL Nolikuma 14.2. punktu - noraida kā absolūti nepamatotu un neatbilstošu konkrētajai situācijai.

Tāpat, rūpīgi iepazīstoties ar Nolikumu, secināms, ka LBL nepareizi interpretē šo punktu, kas nosaka, ka "jebkuram LBL dalībniekam nav tiesības izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu LBL dalībnieku darbu”, kas pēc būtības nosaka, ka jebkuram šādu tiesību nav, bet kādai noteiktai personai ir. Tāpēc punkts 14.3. konkretizē, kurām personām šādu viedokli paust ir atļauts, paredzot, ka „negatīva rakstura oficiālos LBL komandu (..) lēmumus par kāda cita LBL dalībnieka darbu masu medijiem drīkst izteikt tikai to darīt pilnvarota persona, izsakot oficiālo organizācijas viedokli". V.Valters, piedaloties preses konferencē, pārstāvēja klubu kā tā pilnvarotā persona un bija tiesīgs paust tajā skaitā arī negatīva rakstura viedokli.

Basketbola klubs "VEF Rīga" gatavo oficiālu vēstuli iesniegšanai LBL, lai apstrīdētu tās pieņemto lēmumu Nr.40.

Izmantotie resursi:
vefriga.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-04-16 17:08, pirms 14 gadiem
VEFs paši sevi pataisa par izsmiekliem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-16 17:11, pirms 14 gadiem
Kad LBL pasludina jebkādu lēmumu par soda piemērošanu (nu kaut vai Barona gadījumā 500 Ls) apmērā, tad par to ziņo pilnīgi visi portāli, twitteri...

Kad lēmums tiek atcelts kā nepamatots, tad no LBL puses ir smagais KLUSUMS.

Uzskatau, ka tas nav samērigi, vajadzētu, ka LBL amatpersonas sniedz skaidrojumus visiem internetu portāliem , avīzēm ar tādu pašu enerģiju un informācijas apjpmu, kā psludinot lēmumu par sodu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-16 17:16, pirms 14 gadiem
man sāk riebties tas VEF...tiem valteriem ir lāsts uzlikts...vecajam dieviņš ir prātu atņēmis...vidējam jānēsā ragi jau ilgus gadus...
jaunākais dzer un meistarība zūd....
žēl cilvēciņu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-16 17:32, pirms 14 gadiem
sods Pret Sandi bija, taču sakarā ar to ka mūsu tiesnešu tiesāšanas līmenis ir tik zems, tāpēc arī neviens no tiesnešiem neuzņēmās atbildību pēdējā sekundē iedot sodu Zaķim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 17:54, pirms 14 gadiem
ahahahahha

nu gan kriize vefaa, 100 latu nav ko samaksaat, nu teiks, ka taa nebija, ka tiesneshi nav vainiigi

valdis tieshaam ir diivains.....

     [+] [-]

, 2010-04-16 17:55, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: VV spēles vadīšanas maniere ir nepamatota
Ha haaa!!! Labs!

  +5 [+] [-]

, 2010-04-16 17:56, pirms 14 gadiem
Viens ir skaidrs,jau otro gadu pēc kārtas LBL izslauka ceļu Ventspils galma ākstiem.Ticiet man fināls ar Baronu būs vnk.zvērīgs.Ne no spēlētāju puses.Viss notiks aizkulisēs.

  -3 [+] [-]

, 2010-04-16 17:57, pirms 14 gadiem
elwo rakstīja: labāk klusām mierīgi bez reklāmām spēlēt DSN? VEF vismaz domā par skatītāju piesaisti! Var redzēt, ka mārketings strādā!
Labi domaa par skatiitaaju piesaisti speeleejot olimpiskajaa centraa!

  +6 [+] [-]

, 2010-04-16 17:59, pirms 14 gadiem
VEF ir VEF.. kas ir ventspils? Futbolā viens uz nārām guļ un futbolu pa HD TV skatās...a basketbolā ir citādi ?
Slēpts komentārs: #23

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 18:27, pirms 14 gadiem
VEF RIGA - man priece ,ka mums riga ir šāds klubs ,kas censhas veicinat basketbola popularitati ,paldies kluba vadibaiun valteram par to ,un ka jau mes visi zinam - vienmer jau cepjas par labakajiem! shogad vefs ir jaunizveidota komanda ,nakamgad viss bus dauz labak ,bet shogad paldies klubam par baudamam spelem ,manuprat ,viss vef speles ir superigak neka citus gadus ,ari reklamas ir ljoti saistoshas un prieks ,ka ir vel kadi ,kas cinas par baksetbola prestizhu! RESPECT !!
prieks ari par venstpils komandu un barons un valmieras komandam PAR LABU BASKETBOLU!

     [+] [-]

, 2010-04-16 18:47, pirms 14 gadiem
stapcitu jusu minusi neko nenozime nevienam

  -3 [+] [-]

, 2010-04-16 18:53, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Viens ir skaidrs,jau otro gadu pēc kārtas LBL izslauka ceļu Ventspils galma ākstiem.Ticiet man fināls ar Baronu būs vnk.zvērīgs.Ne no spēlētāju puses.Viss notiks aizkulisēs.
Tu kaut spēles video esi apskatījies tepat portālā? Valters skrien pēc bumbas, uzlec virsū stāvošajam Zaķim un cerībā uz sodu pats nogāžās, kā tāds maiss! Turklāt Valters startē pēc atlēkušās bumbas ātrāk nekā nekā tā skar stīpu, nemaz neminot to, ka guļot zemē ar bumbu rokās, viņam ir abas kājas gaisā - nostaigāts! Man ir galīgi pofig kurš vinnēs šito čempi, bet nu VEF's dancojot pēv VV stabules sevi pataisa par reāliem klauniem.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 19:11, pirms 14 gadiem
kas VEF ir komandas priekšnieks...???
nomet treneri,kā to izdarija KK...un džeki mierigi spēlēs...
tagad grib tikt finālā ar valtera mutes palidzibu...

  -3 [+] [-]

, 2010-04-16 19:14, pirms 14 gadiem
Kā man tas Valters besij..

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 20:46, pirms 14 gadiem
ahhhahhhaaa Valteram tochno skleroze-para na pensiju

     [+] [-]

, 2010-04-16 22:59, pirms 14 gadiem
[quote zanardi]
sods Pret Sandi bija, taču sakarā ar to ka mūsu tiesnešu tiesāšanas līmenis ir tik zems, tāpēc arī neviens no tiesnešiem neuzņēmās atbildību pēdējā sekundē iedot sodu Zaķim.
[/quo

Man gan vairāk liekas, ka tev intelekta līmenis ir zems.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 23:07, pirms 14 gadiem
Eddy rakstīja: Tu kaut spēles video esi apskatījies tepat portālā? Valters skrien pēc bumbas, uzlec virsū stāvošajam Zaķim un cerībā uz sodu pats nogāžās, kā tāds maiss! Turklāt Valters startē pēc atlēkušās bumbas ātrāk nekā nekā tā skar stīpu, nemaz neminot to, ka guļot zemē ar bumbu rokās, viņam ir abas kājas gaisā - nostaigāts! Man ir galīgi pofig kurš vinnēs šito čempi, bet nu VEF's dancojot pēv VV stabules sevi pataisa par reāliem klauniem.
Paskaties to video mazliet uzmanīgāk! Soda metiena līniju S.Valters PĀRKĀPA praktiski vienā laikā ar bumbas pieskaršanos stīpai, un jau kopš 2008. gada spēlētājs ar bumbas kontroli, kurš atrodas uz grīdas, drīkst atraut no zemes kājas.