Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Māris Gulbis: "Nav vairs astoņpadsmit, bet..."

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Māris Gulbis: "Nav vairs astoņpadsmit, bet..."
Māris Gulbis cīņā ar VEF. Foto: Latvijas un Igaunijas līga

"Otrajā puslaikā vajadzēja turpināt spiest uz groza apakšu, iet caurgājienos. Izvēlējāmies vairāk mest no distances un atdevām viņiem daudz otrās iespējas punktu. Taktiski nepareizi nospēlējām – tas izšķīra spēles likteni," sestdien, 15. februārī, pēc izbraukuma spēles Rīgā teica basketbola kluba "Ventspils" uzbrucējs Māris Gulbis.

Kurzemnieki 2020. gadu sāka spoži – izcīnīja astoņas uzvaras Latvijas un Igaunijas līgā, nopelnīja pirmo vietu FIBA Eiropas kausa “Top 16” grupā un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā. Tikšanās ar VEF sagādāja negribētu “déjà vu” (jau bijis – franču val.) sajūtu – atkal mēneša trešā sestdiena, atkal tās pašas sejas un pārtrūkusi uzvaru sērija.

Otrā dueļa iznākums, visticamāk, neaizkavēs ne VEF, ne Ventspils ceļu uz “Četru finālu”, taču divreiz pēc kārtas zaudēt ilggadējam konkurentam nav patīkami, atzina Gulbis. “Latvijas klasika – vienmēr principiāla spēle, neskatoties uz pozīciju tabulā. Šodiena nebija izņēmums. Diemžēl viesos ielaidām 100 punktus.

Gulbis nospēlēja jaudīgi, pirmajā puslaikā noslaukot visus šķēršļus ceļā uz rīdzinieku grozu. Vienpadsmit punkti otrajā ceturtdaļā, deviņpadsmit puslaikā, metienu precizitāte no spēles 5/5, lietderības koeficients 26 – uzbrucējs parādīja zvaigznes cienīgu sniegumu. Otrs Ventspils kreilis – Timotijs Šortss – neatpalika. Divatā ar Māri viņi 20 minūtēs sameta 33 punktus.

Pēc pārtraukuma kurzemnieki vairāk tā negraizīja pretinieku aizsardzību un paši nevarēja iemest no distances (1/8). Turpretī pirmajā spēlē nespēlējušais VEF kapteinis turpināja mest ar izcilu precizitāti. “Jāņa Blūma tālmetieni mūs salauza. Tādi spēlētāji nospēlē, kad vajag. Tas nav vienkārši spēlēt pret Igaunijas komandām. Jānis atnāca un pierādīja, ka var.”

Beigās abi pabeidza spēli ar 25 punktiem. Mārim arī astoņas atlēkušās bumbas, septiņas izprovocētas piezīmes un lietderības koeficients 36, tomēr uzvara palika pretinieku rokās. “Domāju, ka svētdien savedīšu veselību kārtībā, lai pirmdien būtu gatavs izlasei. Palikšu viesnīcā Rīgā. Šodien īpaši necietu, taču spēlēju daudz – radās neliela pārslodze. Citādi nevarēja.”

Gulbis ir viens no astoņiem Latvijas un Igaunijas līgas spēlētājiem, kuri izsaukti uz valstsvienību. Tāpat kā Kristaps Dārgais, Klāvs Čavars, Artūrs Kurucs un Artūrs Žagars, viņš to darīs pirmo reizi. “Nav vairs astoņpadsmit, bet nejūtos sūdīgi. Sākumā jātiek sastāvā. Numurs? Laikam pirmais.