Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Butjankovs par Timmu: "Viena piespēle līdz "triple-double"? Tad skaidrs, kāpēc uzvarējām!"

Andrejs Siliņš

Butjankovs par Timmu: "Viena piespēle līdz "triple-double"? Tad skaidrs, kāpēc uzvarējām!"
Jānis Timma VEF aizsardzības ielenkumā
Foto: Gints Ivuškāns, f64

"Un Janka [Timma] ar savām garajām rokām... Nereāli. Viena piespēle līdz "triple-double"? Nu, tad skaidrs, kāpēc uzvarējām!" sava komandas biedra ieguldījumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē pret Rīgas VEF, ko izdevās uzvarēt un panākt sērijā 3-1, komentēja "Ventspils" spēka uzbrucējs Artjoms Butjankovs. Gan Artjoms, gan pats Timma uzsvēra arī komandas centru Ronalda Zaķa un Hārveja Granta sniegumu.

""Ventspils" uzvaras atslēga parasti ir aizsardzība," sekmīgo iznākumu finālsērijas ceturtajā spēlē komentēja Artjoms Butjankovs. "Visu, ko treneris teica, izdarījām. Protams, bija arī kļūdas, ko pieļāvām sākumā, bet beigās viss nostrādāja. Ļoti labi nospēlēja garie - [Ronalds] Zaķis un [Hārvejs] Grants, manuprāt, uztaisīja spēli. VEF centās arī šodien iet pa diviem uz mūsu garajiem, bet varbūt nedaudz mazāk nekā pirmajās spēlēs, tāpēc arī viņi vairāk tika pie spēlēšanas viens pret vienu un viņiem izdevās."

Butjankovs arī atzīmēja cita sava komandas biedra sniegumu: "Un Janka [Timma] ar savām garajām rokām... Nereāli. Viena piespēle līdz "triple-double"? Nu, tad skaidrs, kāpēc uzvarējām!"

Pašam Artjomam īpaši veiksmīgas bijušas pēdējās divas spēles - abās devies laukumā jau pamata pieciniekā un abās gūti desmit punkti. "Galvenais trenera norādījums ir nosegt [VEF uzbrucēju Entuānu] Robinsonu, lai viņš sākumā neiejūtas spēlē un neiemet visus tos trakos punktus. Ja man tas izdodas, tad sanāk iemest arī uzbrukumā kaut ko," savu lomu un tās pieaugšanu pēdējos sērijas mačos komentēja pirmo sezonu "Ventspilī" spēlējošais Butjankovs.

Jānis Timma trešdien jau pirmajā puslaikā lika sasparoties ciparu mīļotājiem - desmit punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Spēli Jānis pabeidza ar 11+11+9, bet par tuvo atrašanos "triple-double" basketbolists mača izskaņā nebija informēts. "Kāds neiemeta!" informēts par vienas piespēles trūkumu līdz "triple-double", smējās Jānis. "Domāju, ka iepriekšējo reizi "triple-double" varētu būt bijis, vēl spēlējot LBL2. Kad mums bija labākais sastāvs, kāds bijis jaunatnē - Dāvis [Bertāns], Kaspars [Vecvagars]... Toreiz pirms spēlēm saderējām, kādus kuram izdosies savākt ciparus statistikas rādītājos. Tagad ir cits līmenis, par to īpaši nedomāju. Ja ir izdevība - metu, ir izdevība - atdodu piespēli, vienkārši daru savu darbu laukumā."

Jānim gan nav taisnība - spēlējot LBL2, līdz "triple-double" aizsniegties neizdevās ne reizi, toties līdz šim vienīgais "triple-double" karjerā sasniegts pagājušajā sezonā, kad ar "Ventspils" komandu tika sakauta junioru izlase. Toreiz Timmam 13 punkti, 11 bumbas un desmit piespēles.

"Šī uzvara bija svarīga pašiem sev, lai pierādītu, ka varam nospēlēt savu spēli arī izbraukumā," uzvaras nozīmi sērijas ceturtajā spēlē skaidroja Timma. "Parādījām, ka varam to izdarīt, ka tas nav nemaz tik grūti - arī izbraukumā nospēlēt tāpat, kā to darām mājās. Prieks par komandu! Pēdējās spēlēs metām ar diezgan zemu procentu, tai skaitā no apakšas. Šodien metām precīzāk un, ja pie mūsu aizsardzības, varam nospēlēt arī rezultatīvi uzbrukumā, uzreiz ir divreiz vieglāk. Cerams, ka nākamā spēle būs tāda pati."

"VEF spēlēja līdzīgu aizsardzību pret garajiem kā iepriekš, bet Zaķis un Grants spēlēja gudrāk. Novērtēja situāciju, uzreiz negriezās un nemēģināja iet čupā. Spēlēja tā, kā treneris visu sēriju teicis - saņem bumbu, novērtē situāciju un tad darbojies. Ir brīvs, uzbrūc, bet, ja nāk virsū pa diviem - ātri met ārā. Šoreiz viņi to izdarīja lieliski un palīdzēja komandai ar punktiem un bumbām," savus centrus uzslavēja Timma.

"Ceru, ka lāsts Arēnā Rīga ir lauzts, bet arī ceru, ka šosezon vairs te neatgriezīsimies. Darīsim visu, lai pabeigtu sēriju Ventspilī," apņēmību virs galvas pacelt čempionu kausu savā laukumā pauda Jānis. Ar šādu noskaņojumu sarunu beidza arī Artjoms: "Jāņem pēdējā spēle. Visi ir gatavi un noskaņojušies tam!"

  +3 [+] [-]

, 2014-05-15 11:23, pirms 10 gadiem
Lai BKV viss izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja