Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" sāk sastāva būvniecību ar Jaunzema noturēšanu

Emils Ozerinskis

"Ventspils" sāk sastāva būvniecību ar Jaunzema noturēšanu
Linards Jaunzems. Foto: Diana Jesin

Desmitkārtējā Latvijas basketbola čempionvienība "Ventspils" savu sastāva komplektāciju jaunajai sezonai sākusi ar enerģiskā Linarda Jaunzema saglabāšanu dzeltenzilo rindās. Uzbrucējs jau iepriekšējās divas sezonas bija vien no komandas spilgtākajiem spēlētājiem.

27 gadus vecais uzbrucēju pozīcijās spēlējošais Linards Jaunzems pagājušajā sezonā bija viens no ventspilnieku atslēgas spēlētājiem. Apvienotajā Latvijas - Igaunijas basketbola līgā Jaunzems piedalījās 30 spēlēs, kurās guva 13,9 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,7 pretinieku bumbas vidēji spēlē. Tradicionālajā Sportacentrs.com aptaujā Jaunzems saņēma atzinību kā sezonas labākais aizsardzības spēlētājs. Latvijas basketbola līgas play-off turnīrā, kurā "Ventspilij" nācās samierināties ar sudraba godalgām, Jaunzems izcēlās ar deviņās spēlēs caurmērā 11 gūtiem punktiem, 4,1 izcīnītu bumbu un 1,2 pārtvertām bumbām.

No Iecavas nākošais divus metrus garais spēlētājs Latvijas basketbola augstākajā līgā ienāca caur "Latvijas Universitāti", pavadot studentu komandas rindās piecas sezonas. Pēc sevis apliecināšanas LU līdera statusā, Jaunzems 2019. gadā saņēma uzaicinājumu doties uz "Ventspili". Pirmais piegājiens Kurzemē uzbrucējam neizvērtās tik sekmīgs kā cerēts. Pie tobrīd "Ventspili" trenējošā Artūra Visocka-Rubeņa basketbolistam neatradās tik liels spēles laiks, tādēļ sezonas gaitā viņš tika izīrēts uz "Pērnavas Ostu".

Igaunijas iecienītākajā pludmales pilsētā Jaunzems pavadīja ne tikai Covid-19 dēļ priekšlaicīgi pabeigtās sezonas izskaņu, bet arī pilnā apmērā aizvadīja nākamo sezonu, kurā pērnavieši aizcīnījās līdz Igaunijas līgas finālam.

2021. gadā Jaunzems atgriezās "Ventspils" sastāvā, kļūstot par vienu no komandas atslēgas zobratiem. Pēc Igaunijas čempionātā iegūtās sudraba godalgas Jaunzems pēdējos divos gados pievienojis arī divas LBL sudraba medaļas.

     [+] [-]

, 2023-07-13 13:00, pirms gada
Labas ziņas!
Viens no labākajiem , ja ne labākais SF no latviešiem lat-est līgā.
Par BKV, tad cerams šosezon dabūs kārtīgu centru ar vismaz 210 , jo groza apakša ir bijusi liela problēma jau n-tās sezonas

     [+] [-]

, 2023-07-13 13:38, pirms gada
Paarsteidz, ka pec tik fenomenalas sezonas nekapa kkur augstak kaut vai uz to pasu VEF