Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Apstiprina "Rīgas Zeļļu" pieteikumu dalībai LIBL, LBL un Latvijas kausā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Apstiprina "Rīgas Zeļļu" pieteikumu dalībai LIBL, LBL un Latvijas kausā
Foto: Rīgas Zeļļi

Latvijas Basketbola savienība ir apstiprinājusi "Rīgas Zeļļu" pieteikumu 2023./2024. gada sezonai. Jaunizveidotais basketbola klubs lūkos ienest jaunas vēsmas Latvijas basketbolā.

Apstiprināts basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" pieteikums, lai tas jaunajā sezonā sacenstos Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, Latvijas Basketbola līgā, kā arī Latvijas kausa izcīņā.

"Mūsu mērķis ir izveidot attīstītāko basketbola sistēmu Rīgā, kurā ietilpst sporta skola, universitātes komanda un profesionālā komanda," stāsta jaunā kluba prezidents Edgars Buļs. "Mūsuprāt, pats galvenais profesionāla sporta kluba uzdevums ir izklaidēt skatītāju. Tādēļ viens no mūsu vadmotīviem ir sekojošs: "Rīgas Zeļļi" ir kas vairāk nekā tikai basketbola spēle! Vēlamies panākt ciešu saikni ar kluba biedriem, faniem un visu Rīgas komūnu. Līdz ar to mūsu identitāti veidos atraktivitāte laukumā un ārpus tā. Ticam, ka, apvienojot spēkus un pieredzi no dažādām sfērām, varam izveidot ko patiesi jaudīgu."

"Paldies Latvijas Basketbola savienībai par sniegto iespēju "Rīgas Zeļļiem" startēt augstākajā līmenī jau gaidāmajā sezonā, kā arī pārējiem Latvijas Basketbola līgas klubiem par vienbalsīgo atbalstu. Tāpat īpašu pateicību gribu izteikt tiem atbalstītājiem ("Betsafe", “Gjensidige”, "Wooden Wall Design", "Eco Baltia Vide", tūrisma agentūra "Orhideja", BA "Turība", "Sportland") par izrādīto uzticību, kamēr klubs bija vēl tikai idejas līmenī. Tagad laiks atlocīt piedurknes un sākt strādāt vēl intensīvāk, lai šo uzticību attaisnotu."

"Rīgas Zeļļu" valdē darbosies arī Artūrs Šēnhofs, kurš kā kluba ģenerālmenedžeris komentēja basketbola vīziju: "Tēmējam uz to, lai mēs kļūtu par vietu, kurā attīstās jaunie spēlētāji, kas pēcāk ir konkurētspējīgi visās vadošajās Eiropas basketbola līgās. Vēlamies izmainīt pēdējā desmitgadē izveidojušos naratīvu, ka latviešu spēlētājiem pusaudžu gados jādodas meklēt laimi ārzemēs. Tā vietā mums jāpierāda, ka augsti mērķi ir sasniedzami pašmājās – ne velti Rīgai ir bagātīgas tradīcijas kā agrākajai Eiropas basketbola galvaspilsētai, un arī pašreiz ir gana daudz perspektīvu jauniešu. Pirmajā sezonā būsim attīstības komanda, kas spēlēs ātru un skatāmu basketbolu."

Abi minētie "Rīgas Zeļļu" valdes locekļi ir arī vadītāji basketbola televīzijas raidījumam "Ūdenszeļļi", kas ar aizraujošu saturu skatītājus izklaidējis jau septiņus gadus. Tieši uz "Ūdenszeļļu" bāzes ir cēlusies ideja par basketbola kluba izveidi.

Pirmajā sezonā atpazīstamāko "Rīgas Zeļļu" konkurentu vidū būs desmitkārtējie un esošie Latvijas čempioni "VEF Rīga", ilggadējie Latvijas basketbola flagmaņi BK "Ventspils", ambiciozais Ukrainas klubs "Prometey", kas turpinās spēlēt Latvijas-Igaunijas līgā, kā arī Tallinas "Kalev/Cramo", kas sezonu noslēdza ar Igaunijas zelta medaļām.

Tuvākajā laikā sekos informācija par "Rīgas Zeļļu" komandas veidošanas procesu, kā arī kluba aktivitātēm ārpus laukuma. Lai nepalaistu garām jaunumus, ikviens interesents aicināts sekot komandas oficiālajiem sociālo tīklu kontiem: Instagram, Twitter, Facebook, TikTok, YouTube un Snapchat – @rigaszelli. Papildus ierastajiem sociālajiem tīkliem klubs ir izveidojis arī personīgo aplikāciju, kuru var lejupielādēt un lietot uz iOs un Android operētājsistēmām ar nosaukumu "Rīgas Zeļļi".

  +7 [+] [-]

, 2023-07-13 16:43, pirms gada
ne Džeks un stukačs buļš… laba kompānija!😂 gribu redzēt kurš šādā veidojumā spēlēs … izskatās, ka basketbols LV sāk izskatīties par apsmieklu. Divi tirliņi var izveidot klubu un UZREIZ tikt valsts augstākajā basketbola līgā !!! Kur vēl tā ir? Zimbabvē???

  +6 [+] [-]

, 2023-07-13 16:43, pirms gada
Visi klubi sludina ... Šis klubs būs vislabā vieta kur jaunajiem basketbolistiem attīstīties . Bet kā ir gājis ar šiem solījumiem un solītājiem to visi labi zin .
Lai veicas !

  -1 [+] [-]

, 2023-07-13 17:02, pirms gada
Calvin rakstīja: ne Džeks un stukačs buļš… laba kompānija!😂 gribu redzēt kurš šādā veidojumā spēlēs … izskatās, ka basketbols LV sāk izskatīties par apsmieklu. Divi tirliņi var izveidot klubu un UZREIZ tikt valsts augstākajā basketbola līgā !!! Kur vēl tā ir? Zimbabvē???
Visur, bet pietiek, ka arī NBA.
Gan jau mēģinās nosmelt labākos sporta skolu audzēkņus, piedāvājot attīstības ceļu, ko aģentūra var vadīt.

     [+] [-]

, 2023-07-13 17:22, pirms gada
Jā, jauno un vidēji jauno LV basketbolistu smelšana rit pilnā sparā, būsiet pārsteigti - ir, kas pavilkušies un ar prieku piekrituši! Katrā ziņā man šovs un šovmeņi neinteresē, ja uz to baigi liks akcentu. Tikai basketbols.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-13 17:24, pirms gada
Buļļš prot piesaistīt līdzekļus, arī Šenhofs caur tēvu var piesaistīt līdzekļus. Gudri spriedelēt par basketu arī viņi prot - lai veicās!
Kārtējā mazā cerība, ka LV būs klubs, kurš tendēts uz skatītāju. Vienīgi bez uzvarām tur varēs kaut pliki skriet, nevienam neinteresēs. Savukārt pie uzvarām vien ar jaunajiem netiks, tur arī visiem tā "perspektīvo audzināšana" beidzās.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-13 17:35, pirms gada
Calvin rakstīja: ne Džeks un stukačs buļš… laba kompānija!😂 gribu redzēt kurš šādā veidojumā spēlēs … izskatās, ka basketbols LV sāk izskatīties par apsmieklu. Divi tirliņi var izveidot klubu un UZREIZ tikt valsts augstākajā basketbola līgā !!! Kur vēl tā ir? Zimbabvē???
Ja esi miljardieris vari arī NBA izveidot klubu un spēlēt jau nākamajā sezonā!
Tpt NHL

     [+] [-]

, 2023-07-13 17:52, pirms gada
..valds locekļi Buļš un Šēnhofs...varat iedomāties kādas algas būs ..bet piesaistīs jau vēl čomus valdē,juristi,grāmatveži,dažādi menedžeri un t.t.....galvenais apgūt sponsoru naudu...nākošajā sezonā,neticu,ka turpinās spēlēt...

  +2 [+] [-]

, 2023-07-13 18:15, pirms gada
Interesanti, ka visu grib nomelnot. Nav svarīgi, pat cik ilgi šis klubs noturēsies. Nav svarīgi, ka tas ir pretrunā ar jebkuru nolikumu par jauna kluba pieteikšanos līgā. Federācija ir izdomājusi šādu nolikumu un tad, kad ir vajadzīgs, federācija atrod ceļus, kā šo nolikumu apiet. Tā ir Federācijas problēma, ka viņiem tā ērtāk. Pats galvenais uz ko šeit ir jāvērš uzmanība - vismaz nākošajā sezonā būs kāds, kurš tērēs naudu baskebolam. Viss atkarīgs, no ambīcijām un rocības, protams, bet minimums 200tk dzīvas naudas ieguldīs sportā. Un gribētu teikt, ka Buļs ir supervecis, ka šādu lietu izbīdījis cauri. Nav svarīgi lozungi, kuri skan varbūt naivi un popuistiski par jaunišu attīstību. Latvijas Igaunijas līga ir labākā vieta, kur attīstīt jaunos spēlētājus, vienīgā problēma ir un būs - latvijas Tirgus izmērs kas rezultēsies ar naudas trūkumu sportā. Tāpēc pat varētu Buļu un co uzslavēt par uzdrīkstēšanos. Jo viss ko viņi dara ir pozitīvi basketbolam. Mīļie cilvēciņi, tie kuri nomelno šo pasākumu - jūs east nožēlojami un visticamākais paši labākajā gadījumā esat nosponsorējuši sava bērna dzimšanas dienas ballīti, kas arī ir apsveicami, protams! Tai pašā laikā tikai skaudība jums liek rakstīt visu negatīvā gaismā. Buļs dabūja cauri kluba piesaistīšanu LEBL - super! Būs Latvijā 7.komanda - super! Attīstīs jauniešus - super! Neattīstīs jauniešus - arī tas ir super, jo būs par divām spēlēm sezonā vairāk, katrai komandai, kurā ir jaunieši, kuri sparingojot ar zeļļiem iegūs iespēju attīstīties. Nav neviena negatīva aspekta tajā, ka būs jauns basketbola klubs. Ja kāds nosauks, kaut vienu negatīvu procesu, kurš var veidoties jauna kluba izveides dēl, uz priekšu - nesanāks. Vienīgais, ko var šie cilvēciņi - apliet ar samazgām jebkuru iniciatīvu, jo tā ir vieglāk dzīvot, ka anonīmi kaut kādu figņu ir iespējams ieziņot un justéis apmierinātam ka kāds to izlasīs.
Jebkurā gadījumā apsveicu idejas autorus, apsveicu Buļu & co, pateicos sponsoriem, kuri ir noticējuši Buļam. Galvenais neņemiet nost naudiņu, ja lieta neaizies tā kā uzreiz gribētos. Vienas/divu sezonu laikā neko grandovu uzcelt nav iespējams, ja ir tāds plāns apakšā. Iedevāt jauniešiem atvēzēties, tad iedodat arī sitienu izpildīt un pēc pāris neveiksmīgiem sitieniem nekancelējiet pasākumu. Šādas neveiksmes būs, būs kļūdaini lēmumi, bet nekļūdās tikai tie kuri neko nedara un pēc neveiksmēm bāzējoties uz šo neveiksmju pieredzi, būs arī veiksme un rezultāts! Galvenais pacietību!

     [+] [-]

, 2023-07-13 18:18, pirms gada
Standarta latvieši. Neredzu te neko negatīvu un pilnīgi vienalga kas pie stūres. Pat ja jaunie vien tur spēles un vienas sezonas projekts arī vienā sezonā var dabūt labu pieredzi.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 18:20, pirms gada
Kāda starpība, kādu algu Buļš sev uzzīmēs. Tas būtu tikai super, ja viņš varētu sev pārdesmit štukas vai sotaku mēnesī uzzīmēt. Varbūt iedomājies, cik tad aizies basketbolam! Atkal negatīvisms! Atkal skaudība, ka kāds nopelnīs. Lai nopelna, vai lai nozog, ja nevar citādāk, bet galvenais lai padalās un lai sportā nonāk šī finansiāla iešprice, kura tādā vai citādākā veidā nonāks pie sportistiem
.

     [+] [-]

, 2023-07-13 18:20, pirms gada
Chris_Drury rakstīja: Standarta latvieši. Neredzu te neko negatīvu un pilnīgi vienalga kas pie stūres. Pat ja jaunie vien tur spēles un vienas sezonas projekts arī vienā sezonā var dabūt labu pieredzi.
Tieši tā!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 18:23, pirms gada
Jo nav jau svarīgi ar kādu motivāciju viens vai otrs censonis/aktīvists ienāk basketbolā un ar savu darbu, savu vai svešu naudu ieliek kaut ko basketbolā, ieguvējs tikai būs basketbols.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 18:25, pirms gada
Tāpēc cepur' nost visiem četriem atēlā esošajiem: Šenhofam (junioram), Buļam, Vējonim un Umbraško! Lai viņiem izdodas!

     [+] [-]

, 2023-07-13 18:31, pirms gada
Izskatas,ka tikko no pirts uz poham iznakusi,trukst tikai aksta zeltina...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 21:29, pirms gada
rneilands rakstīja: Izskatas,ka tikko no pirts uz poham iznakusi,trukst tikai aksta zeltina...
Zeltiņš būšot pasākumu seja šad tad, jo ko no vinjs var iedot? Vecās naikenes?

     [+] [-]

, 2023-07-13 22:57, pirms gada
Jaunu un veiksmīgu klubu uzbūvēt galīgi nav grūti- vnk vajag paskatīties ko dara VEFs un darīt pilnīgi pretēji…😂

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:06, pirms gada
Pa lielam protams būtu jāpriecājas par jaunpienācēju līgai, bet veselais saprāts tomēr saka ka sist bungas ir stipri par ātru, it īpaši ņemot vērā neviennozīmīgo viena otra iesaistītā tipāža "smaciņu' iepriekšējās darbībās...

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:19, pirms gada
paskatīsimies
tā jau atraktīvi zoni un labi muldoņas
redzēs, kā veiksies, kad būs jāpāriet no vārdiem uz darbiem
jā, un aplikācija- laba doma

     [+] [-]

, 2023-07-14 02:26, pirms gada
Semarter rakstīja: Pa lielam protams būtu jāpriecājas par jaunpienācēju līgai, bet veselais saprāts tomēr saka ka sist bungas ir stipri par ātru, it īpaši ņemot vērā neviennozīmīgo viena otra iesaistītā tipāža "smaciņu' iepriekšējās darbībās...
Protams jāpriecājas. Neviens neliek sist bungas! Sist bungas var tad, kad kaut kas ir sasniegts. Un kāda daļa gar tipāžu smaciņām. Nauda nesmird. Gribētu piekrist iepriekš tekstā izteiktajai domai. Nav starpības kurš tieši šo finansējumu piesaista. Galvenais, ka tas tiek piesaistīts!

     [+] [-]

, 2023-07-14 03:04, pirms gada
wow wow rakstīja: Jaunu un veiksmīgu klubu uzbūvēt galīgi nav grūti- vnk vajag paskatīties ko dara VEFs un darīt pilnīgi pretēji…😂
Noteikti neesmu 100% piekritējs VEF stratēģijai, bet interesanti paklausīties, ko citi saka šajā sakarāL Kas tieši nepatīk VEF darbībās?

     [+] [-]

, 2023-07-14 03:58, pirms gada
Paskatieties uz fotogrāfiju - tā runā pati par sevi. To ir vērts paanalizēt. No kreisās uz labo:
1. Šenhofs - tas ir EYBL + Rīgas sporta skola kontrole + draudzība ar vienu no jaudīgākajām aģentūrām!
2. Buļs - lai ko liela daļa saka par šo puisi, bet viņš no mana skatupunkta ir vienīgais, kurš kaut ko saprot no naudas piesaistīšanas un, ja kāds vispār var piesaistīt kaut kādus vērā ņemamus līdzekļus, tad tas ir tieši Buļs.
3. Vējonis - ne velti viņš ir kadrā! Bez viņa šis pasākums nebūtu iespējams.
4. Umbraško - cepuri nost trenera priekšā. Puisis, kurš ar savu spēli laukumā ir kaut ko pierādījis. Vai mēs zinām daudz letiņus, kuri ir spēlējuši CSKA. Reāls celmlauzis, kurš lai sevi pierādītu palika Igaunijas reālākā nostūra miestā un izvilka Tarvas, komandu ar samērā nelielu budžetu pa taisno LEBL playofos. Pēc tam atnāca uz Liepāju, pamācītes pie Visocka - bez mazāko ambīciju izrādīšnas no Head coach iestartēja Liepājā, kā viens no asistentiem, palīdzot Visockim izcīnīt bronzu - visu laiku karjeras likne tikai ar pluszīmi. Tā ir pazīme, ka Umbraško ir pārliecība par to ko viņš dara!

Kopumā ļoti atgādina Miško Ražnatoviča pasākumu pašos pirmsākumos, kurš ir pārtapis par veiksmīgāko NBA spēlētāju kalvi Eiropā, vienīgi jautājums vai Buļs spēs pārtapt par Ražnatoviču! Visi puiši ir ambiciozi un noteikti gribēs nopelnīt. Tāpēc ja visi kadrā redzamie un aizkadrā pieminētie letiņi nesāks dalīt nenošauto lāčādu un tupa nesastrīdēsies, tad kaut kas varbūt sanāks arī longranā. Ko arī ļoti novēlu šim kvartetam! Iespējams, ka maldos par daža laba personāža statusu šajā pasākumā un arī, ja gadījumā aizkadrā ir palicis "pelēkais kardināls", kurš ir nodomājis vadīt šo pasākumu no attāluma - arī tad novēlu viņiem veiksmi, jo lai kā šie puiši daudziem nepatiktu, basketbols tikai iegūs no viņu aktivitātēm.