Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Blaus noģērbj trenera jaciņu un auj kājās basketbola kedas

Emils Ozerinskis

Blaus noģērbj trenera jaciņu un auj kājās basketbola kedas
Lauris Blaus. Foto: LU basketbols

32 gadus vecais Lauris Blaus, kurš pirms šīs sezonas lika punktu spēlētāja karjerai un pievienojās "Latvijas Universitātei" kā garo spēlētāju individuālais treneris, nolēmis atgriezties laukumā un palīdzēt studentu komandai cīņā zem groziem sezonas atlikušajā daļā.

Laura Blaua pozitīvo pienesumu "Latvijas Universitātes" treneru štābam līdz šim aizvadītās sezonas laikā varēja novērot drošajā spēlē, ko zem groziem demonstrējuši studentu vienības garie spēlētāji Edvards Mežulis un Reinis Avotiņš. 205 cm garais Blaus nolēmis, ka vēlas studentiem palīdzēt ne tikai treniņos, bet arī spēlēs.

Lauris Blaus: "Atgriežos laukumā, jo vēlos palīdzēt komandai ne tikai treniņos kā treneris, bet arī kā spēlētājs laukumā. Redzu ar kādu enerģiju un atdevi darbojas visi iesaistītie LU komandā, treneri un spēlētāji, tāpēc arī radās jautājums sev, kā es vēl vairāk varu palīdzēt komandai. Pārrunājot šo lēmumu ar savu draudzeni, ar viņas lielu ietekmi nolēmu, ka es komandai varu palīdzēt arī kā spēlētājs. Paldies galvenajam trenerim Gunāram Gailītim un direktoram Uģim Biseniekam par atbalstu šāda lēmuma pieņemšanā. Joprojām turpināšu darboties kā treneris garajiem spēlētājiem un paralēli treniņos esmu arī komandas biedrs. Jau vairākkārt esmu izteicies, ka man ļoti simpatizē LU sistēma un redzu, ka mēs kopīgi varam izveidot ko brīnišķīgu Latvijas basketbolā."

BK "Latvijas Universitāte" direktors Uģis Bisenieks: "Šāda kombinācija ar pieredzējušu un atbildīgu spēlētāju, kuram ir interese nodot savas zināšanas jaunajiem spēlētājiem un palīdzēt viņiem kļūt labākiem gan treniņos, gan laukumā, ir viens no komandas pilnveides mērķiem. Šāda pieeja ir būtisks pienesums LU basketbola sistēmai, un tas, manuprāt, padara LU par labāko jauno spēlētāju sagatavošanas sistēmu valstī. Ļoti pozitīvi vērtēju Laura lēmumu pievienoties spēlētājiem ne vien treniņos, bet parādīt arī vairākas lietas ar savu piemēru uz laukuma."

Centra spēlētāja debija "Latvijas Universitātes" sastāvā gaidāma svētdien, 15. janvārī, kad studenti dosies izbraukumā uz Rakveri, lai salīdzinātu spēkus ar Latvijas - Igaunijas līgas pastarīti "Tarvas". Savukārt 18. janvārī "Rimi" Olimpiskajā centrā "Užavas" basketbola kausa cīņā LU studentiem būs nepieciešams atspēlēt 17 punktu deficītu pret "Valmiera Glass/ViA" komandu, lai cīnītos par iekļūšanu kausa pusfinālā. Tieši garā gala spēlē LU vienībai šosezon ir bijusi priekšrocība dueļos ar vidzemniekiem un Blaua nākšana laukumā šo pārsvaru varētu vēl vairāk palielināt.

Blaua personā LU vienība ieguvusi vienu no pieredzes bagātākajiem centra spēlētājiem Latvijas klubu basketbolā. "Gadskārtu riņķi" nedaudz vairāk ir "Ventspils" centram Andrejam Šeļakovam, kā arī "Ogres" nerūsējošā tērauda dzelzim Jānim Pozņakam.

Latvijas basketbola augstākajā līgā Blaus nonāca caur "Ķeizermeža" komandu, kurā centru noskatīja un savām rindām piesaistīja "Ventspils". Basketbolists karjeras laikā pārstāvējis teju visas lielākās Latvijas basketbola pilsētas. "VEF Rīga" rindās 2013. gadā Blaus izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiontitulu, bet 2016. gadā ar zelta burtiem Latvijas basketbola vēsturē tika ierakstīta "Valmiera/Ordo". Bez jau nosauktajām komandām centra spēlētājs pārstāvējis Valgas komandu Igaunijā, "Liepājas Lauvas", lietuviešu "Pieno Žvaigždes", poļu "Czarni Slupsk", ukraiņu "Odessa", "Jūrmalu", igauņu "Pērnavas Ostu" un pērnās sezonas izskaņā "Ogri", iegūstot Latvijas čempionāta bronzu.

Pagājušā gada 24. februārī Blaus piedzīvoja briesmīgu situāciju. Neatkarīgās Ukrainas teritorijai uzbrukumu veica okupantu agresorvalsts, uzsākot neizprovocētu kara darbību. Tobrīd Blaus pārstāvēja "Odessa" komandu un latviešu basketbolistam nācās meklēt ceļu kā izkļūt no neattaisnojamā karā ierautās Ukrainas. Basketbolistam izdevās šķērsot Rumānijas robežu un sekmīgi nokļūt mājās.

Izmantotie resursi:
https://www.bk.lu.lv/

  +1 [+] [-]

, 2023-01-13 15:00, pirms gada
Ja jau viss būtu kārtībā, trenerim nebūtu jāatgriežas.

     [+] [-]

, 2023-01-13 18:02, pirms gada
32 - brieduma gadskārtu riņķu skaits. Vēl spēlēt un spēlēt!

     [+] [-]

, 2023-01-13 19:35, pirms gada
32 gadi un vecs???

     [+] [-]

, 2023-01-13 20:27, pirms gada
Blaus klāt jau tā jaudìgajam Mežulim un Avotiņam, kurš no trauslas balerīnas nupat veidojas par skarbu garo čali, tas būs labs garā gala trio LU. Pretiniekiem būs sūri...