Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Užavas" kausa izcīņas trešā sezona sāksies Siguldā

Emils Ozerinskis

"Užavas" kausa izcīņas trešā sezona sāksies Siguldā
"Sigulda/Modern house" spēlētājs Māris Ramanis. Foto: BK Sigulda

"Užvaras" Latvijas basketbola kausa izcīņā šogad piedalīsies 20 komandas. Šodien aizvadītajā izlozē noteikts, ka turnīra pirmajā kārtā šķēpus krustos Reģionālās līgas čempione "Sigulda/Modern house" un Latvijas basketbola otrajā līmenī kādu brīdi jau komfortablu vietu ieņēmusī "Tukuma" komanda.

Trešajā pilnajā "Užavas" basketbola kausa sezonā notikušas zināmas izmaiņas dalībkomandu sarakstā. Šogad malā palikušas pērnā gada turnīra dalībnieces "Saldus", "Nīca", DSN un "Valka". Klāt nācēju sarakstā ir debitante "Rīgas Zeļļi", "Sigulda" un otra Cēsu komanda.

Šogad "Užavas" basketbola kausa izlozē atcelts reģionālais princips, kas iepriekšējās sezonās, izmaksu ekonomijas nolūkos sadalīja komandas Austrumu un Rietumu zaros. Pirmajās divās kārtās piedalīsies 13 komandas, kuras pārstāv Latvijas basketbola klubu piramīdas otro un trešo pakāpienu. Savukārt apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā spēlējošās komandas iesaistītsies no trešās kārtas, izņemot divkārtējo kausa ieguvēju "VEF Rīga", kas iesaistīsies no pusfināla stadijas.

Pirmajā spēļu kārtā norisināsies viens duelis. Reģionālās līgas čempione un Nacionālās līgas jaunpienācēja "Sigulda/Modern house" samērīs spēkus ar "Tukumu". Šī pāra uzvarētājs otrajā spēļu kārtā dosies cīņā ar "Grobiņu". Šo trīs klubu gaļas mašīnai cauri tikušā komanda ceturtajā tiksies ar potenciāli ņemamāko augstākās līgas komandu "Latvijas Universitāti", kas starpsezonā zaudējusi desmit vadošos spēlētājus.

"Ķekavas" klubs, kuru jaunajā sezonā trenēs bijušais izlases basketbolists Aigars Vītols, sacentīsies pret ļoti kolorīto un vērienīgām tradīcijām bagāto "Gulbenes Buku" vienību. Sastāva rekonstrukciju piedzīvojošās "Ķekavas" un pieredzes bagātajiem spēlētājiem pildīto gulbeniešu pāra uzvarētājiem pretī stāsies Latvijas vicečempione "Ventspils".

Jaunā komanda uz Reģionālās līgas skatuves "Cēsu Basketbola Attīstībai", kuras vadības postenī ir Reinis Rudzītis, bet saspēles vadītāja postenī derbosies madonietis Toms Kohanovs, tiksies ar citu Vidzemes vienību OC "Limbaži". Limbažniekiem klāt nācis Arvīds Dambenieks, kurš pērn kļuva par Nacionālās līgas čempionu kandavnieku rindās. Trešajā kārtā šajā zarā gaidīs "Ogre".

Jelgavnieks Česlavs Mateikovičs kļuvis par jauno "Jelgavas" komandas galveno treneri. Zemgales komandai pretī otrajā spēļu kārtā stāsies Reģionālās līgas debitanti "Salaspils". Pērnā gada "Užavas" kausa fināliste un LBL bronzas medaļniece "Liepāja" pretī gaidīs jelgavnieku un salaspiliešu dueļa uzvarētāju.

Piektajā otrās kārtas pārī spēlēs Reģionālās līgas viena no pamatvērtībām BK "Cēsis", kurai izveidojusies sadarbība ar Bertānu Valmieras basketbola skolu. "Cēsis" sevi proklamē kā Vidzemes jauniešu basketbola izlasi, pulcējot puišus no Cēsīm, Valmieras un Limbažiem. Cēsnieku pretinieki būs ļoti nopietni - "VEF Rīga" fārmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte". Šajā zarā pretī gaidīs Latvijas basketbola debitanti "Rīgas Zeļļi", kuri savus kausa mačus gatavojas aizvadīt tieši Cēsīs.

Nacionālās līgas čempionvienība "Kandava/Anzāģe" saspēli jaunajā sezonā vadīs Nikolajs Zotovs. Kandavniekiem pretī trāpījušies ģeogrāfiski netālā "Jaunpils" vienība. Ja otrajā kārtā šīm komandām būs tuvs celojums, tad trešajā kārtā būs jābrauc krietni tālāk uz Valmieru.

Latvijas basketbola Užavas kauss

1. kārta2. kārta3. kārta
Sigulda - Tukums- Grobiņa- Latvijas Universitāte
Ķekava - Gulbenes Buki- Ventspils
Cēsu BA - Limbaži- Ogre
Jelgava - Salaspils- Liepāja
BK Cēsis - RSU- Rīgas Zeļļi
Kandava/Anzāģe - Jaunpils- Valmiera Glass/ViA

Divkārtējā kausa uzvarētāja "VEF Rīga" pusfinālā gaidīs pretiniekus no zara, kurā ir "Latvijas Universitāte" un "Ventspils". Rīdzinieki pirmo spēli aizvadīs izbraukumā, bet otro mājās. Otrā pusfinālā no "Ogres" un "Liepājas" zara iznākusī komanda tiksies pret vienību, kas izsitīsies cauri "Rīgas Zeļļu" un "Valmiera Glass/ViA" zaram.

Pirmās kārtas spēle Siguldā norisināsies 18. oktobrī. Savukārt provizoriskais "Užavas" kausa fināls iecerēts 17. februārī.

Atjaunotā Latvijas basketbola kausa fināli

GadsSpēleRez.MVPTreneris
2023.Liepāja - VEF Rīga66:87Kristers ZoriksJānis Gailītis
2022.Ventspils - VEF Rīga62:74Aleksandrs MadsensJānis Gailītis

  +3 [+] [-]

, 2023-09-14 12:47, pirms 8 mēnešiem
Kausa izcīņa - tas ir labi! Taču varētu padomāt par to, ka kausu jāspēlē bez leģionāriem. Lai visām komandām interesantāk pret grandiem cīnīties.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-14 13:03, pirms 8 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Kausa izcīņa - tas ir labi! Taču varētu padomāt par to, ka kausu jāspēlē bez leģionāriem. Lai visām komandām interesantāk pret grandiem cīnīties.
Whaat? Tad jau varam kronēt Zeļļus vai Liepāju par čempiem, jo tur leģionāru izskatās nebūs!

     [+] [-]

, 2023-09-14 15:30, pirms 8 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Kausa izcīņa - tas ir labi! Taču varētu padomāt par to, ka kausu jāspēlē bez leģionāriem. Lai visām komandām interesantāk pret grandiem cīnīties.
Kas tas par murgu? Ja tu gribi, lai uz to kausu iet arīskatīties, tad kausa izcīņā vēlami ir maksimāli tuvi sastāvi labākajiem.

     [+] [-]

, 2023-09-14 16:10, pirms 8 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Whaat? Tad jau varam kronēt Zeļļus vai Liepāju par čempiem, jo tur leģionāru izskatās nebūs!
Zeļiem izskatās ka tomēr būs. LU un Liepājai nebūs

     [+] [-]

, 2023-09-14 18:03, pirms 8 mēnešiem
Kapec Vef izredzetie??

     [+] [-]

, 2023-09-14 18:27, pirms 8 mēnešiem
Man ZEĻLi neizskatās nopietni ņemami zellis ir un paliek zellis....

     [+] [-]

, 2023-09-14 20:23, pirms 8 mēnešiem
G-Town turnīrs būs beidzies nesākoties! Par Tukumu, par jauniem spēlētājiem Tukumā!

     [+] [-]

, 2023-09-14 22:23, pirms 8 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Zeļiem izskatās ka tomēr būs. LU un Liepājai nebūs
Avots par Zeļļiem?

     [+] [-]

, 2023-09-15 10:32, pirms 8 mēnešiem
To dinamoRIGA2000 avots nav bet pēdējā pārbaudes spēlē bija tas Gruzijas U20 izlases spēlētājs sastāvā