Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kohs kļūst par pirmo oficiāli piesaistīto spēlētāju Latvijas basketbola starpsezonā

Emils Ozerinskis

Kohs kļūst par pirmo oficiāli piesaistīto spēlētāju Latvijas basketbola starpsezonā
Verners Kohs. Foto: VEF Rīga

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" šodien apstiprinājusi līguma noslēgšanu ar latviešu spēka uzbrucēju Verneru Kohu, tādējādi 23 gadus vecajam basketbolistam kļūstot par pirmo šajā starpsezonā piesaistīto spēlētāju Latvijas basketbola klubos.

Jau vakardien Rīgas VEF direktors Gatis Jakovičs telefona sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja nodomus parakstīt līgumu ar komandā jau pērn spēlējušo Verneru Kohu. 206 cm garais spēka uzbrucējs rīdzinieku rindās atgriezās jau pirms pusotras sezonas, kad no tobrīd Latvijas - Igaunijas līgas pastarītes "Jēkabpils" basketbolists pārcēlās uz galvaspilsētu. Nepabeigtajā sezonā vietējā čempionāta mačos Kohs laukumā pavadīja vidēji 13 minūtes, statistikā atzīmējoties ar 6,9 punktiem, 1,6 atlēkušajām bumbām un 1,1 rezultatīvu piespēli. FIBA Čempionu līgā basketbolists laukumā izgāja trīs mačos, vidēji spēlējot 12 minūtes un atzīmējoties ar 3,3 punktiem.

Ventspils basketbola audzēknis Kohs uz galvaspilsētu pārgāja 2013. gadā, pievienojoties "VEF skola" sistēmai. Pēc debijas "VEF Rīga" rindās vienā vietējā čempionāta spēlē spēka uzbrucējs devās izmēģināt veiksmi ārzemēs, cenšoties izkarot vietu Spānijas ACB līgas klubos "Zaragosa" un "Obradoiro", pa vidu paspējot arī uzspēlēt Čehijā. Latvijā basketbolists atgriezās 2018./2019. gada sezonā "Jēkabpils" rindās, pēc spilgta, bet uzvarām iztrūkstoša sezonas sākuma pārceļoties uz VEF.

Nepabeigtajā basketbola sezonā Rīgas klubam tika piešķirts septītais valsts čempiones tituls, neaizvadot izšķirošās play-off spēles. Sākoties ārkārtas situācijai valstī, VEF lauza līgumus ar visiem spēlētājiem. Tādēļ komandas komplektācija sākta no nulles. Vēl viens garā gala spēlētājs, par kura palikšanu Rīgā ir abpusēja interese, ir Somijas izlases basketbolists Aleksandrs Medsens, kurš pagājušajā sezonā Latvijas - Igaunijas līgā vidēji guva 7,3 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas, bet Čempionu līgā tika pie 6,8 punktiem un 4,5 bumbām.