Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sandis Valters: "Ventspilij bija vajadzīga uzvara pār VEF"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sandis Valters: "Ventspilij bija vajadzīga uzvara pār VEF"
Tālmetienu karaļi: Sandis Valters un Kristaps Janičenoks Jēkabpilī
Foto: Romualds Vambuts

"Uzskatu, ka stabils sniegums ir trīspunktu konkursu atslēga. Nevar mest vienreiz labi, vienreiz – slikti. Jānoturas līmenī visās sērijās," pēc 14 gadu pārtraukuma uzvarot Latvijas Basketbola līgas tālmetienu konkursā, teica basketbola kluba "Ventspils" aizsargs Sandis Valters.

Astoņkārtējais Latvijas čempions Jēkabpilī parādīja apskaužamu stabilitāti. “Saņa” vairākās sērijās izpildīja lielmeistara normu, savācot 20 punktus. Lai gan priekšsacīkstēs Valters zaudēja Kristapam Janičenokam (21 punkts) un turpinājumā sīvi mačojās ar Agni Čavaru, noturība palīdzēja izcīnīt uzvaru.

Vakar iesildījies, šodien meti godam. Kāda bija īstā secība?
Man šķita, ka pēc sestdienas spēles (Aizkrauklē pret “VEF Rīga”) būs grūti iemest, jo atdevām visus spēkus. Izrādījās otrādāk. Īpašu nogurumu nejutu. Biju nokoncentrējies un negribēju atdot uzvaru.

Divu dienu laikā divreiz duelējies ar Kristapu Janičenoku.
Tādu iespēju apspriedām jau iepriekš. Esmu gandarīts, ka izdevās pieveikt tik labu metēju kā Kristaps, īpaši tik principiāla dueļa apstākļos. Prieks par izdarīto ir liels!

Visās sērijās spēji samest 20 punktus. Stabilitāte izšķīra?
Uzskatu, ka stabils sniegums ir trīspunktu konkursu atslēga. Nevar mest vienreiz labi, vienreiz – slikti. Jānoturas līmenī, lai spētu konkurēt.

Trenēji metienu pirms konkursa?
Speciāli bumbu rokā neņēmu. Ārpus basketbola treniņiem nekāda gatavošanās nenotika. Iespējams, ka tas bija labākais variants.

Šorīt arī nemētājāt?
Pirms konkursa bija neliela iesildīšanas un – viss.

Uzvara pār VEF devusi vajadzīgās emocijas pirms izšķirošajām Eiropas kausa spēlēm?
Pārliecībai uzvara nāca tikai par labu. Tagad ticam, ka varam spēlēt pret augsta līmeņa pretiniekiem. Mēs zinājām, ka varam sekmīgi nospēlēt Eiropā, taču papildus lādiņam bija vajadzīgs panākums pret VEFu. Pirms izšķirošajām cīņām tāda uzvara ir ārkārtīgi nepieciešama.

Kā izskatās Ventspils jaunais spēlētājs Fosters?
Pagaidām viņš aizvadījis tikai vienu treniņu, tāpēc secinājumus izdarīt būtu pāragri. No otras puses, Viljamss un Grants ir iejutušies komandā, ļoti daudz palīdz. Teiktu, ka Viljamss izveidojies par līderi, tāpēc neapmierinātībai nav vietas. Esam kļuvuši par labiem komandas biedriem laukumā un ārpus tā.

Ko pašam gribas paveikt pavasarī?
Atbilde ir viennozīmīga – izcīnīt LBL čempionu titulu. Labi jānostartē arī Eiropas Izaicinājuma kausā un, protams, jāaizstāv Baltijas līgas čempionu tituls. Būs daudz atbildīgu spēļu, taču mēs tiksim galā! Nogurums? Dažreiz tas parādās, taču treneri ņem to vērā un ļauj man atpūsties vairāk nekā citiem. Uzskatu, ka viss būs kārtībā.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-10 16:17, pirms 10 gadiem
Šitie abi ir augstas klases metēji, nav vārdam vietas...

  +2 [+] [-]

, 2014-02-10 16:22, pirms 10 gadiem
snaiperis numero uno!