Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Jāsāk ar atvainošanos līdzjutējiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Jāsāk ar atvainošanos līdzjutējiem"
Roberts Štelmahers
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc komandas smagā zaudējuma "Hali Royal Gaziantepa" komandai (49:71) savu komentāru sāka ar atvainošanos visiem ventspilniekiem un komandas līdzjutējiem, atzīstot, ka komanda pilnīgi noteikti ir spējīga nospēlēt labāk.

"Šodien laukumā tikās divas dažādu līmeņu komandas. Tas ir tas, ko mēs redzējām laukumā, bet es gribu uzsvērt, ka citu dienu varbūt būtu citādāk. Šodien viena komanda nespēlēja, otra spēlēja, vienai komandai viss sanāca, otrais nesanāca nekas. Te pat nav daudz, ko piebilst. Nedomāju, ka viņi spēlēja daudz citādāk nekā mājas spēlē, bet, iespējams, ir vairāk saspēlējušies, jo tagad šis treneris ir jau ilgāku laiku komandā. Arī Ermiss labāk iejuties komandā, bet kopumā spēle īpāsi citādāka nebija. Arī tur spēlēja agresīvi un mums ar to bija problēmas, te notika tas pats. Bijām tādi... pavāji. Jāskatās, jāanalizē, jo turpmāk vairs nedrīkstam pieļaut šādas kļūdas," sprieda Roberts Štelmahers.

Viesu treneris Jurijs Zdovcs pēc mača atzina, ka jūtas pat pārsteigts par savu spēlētāju sniegumu un tik pārliecinošo uzvaru: "Pirms brauciena uz Ventspili gatavojāmies smagai cīņai, jo Turcijā viņi mums sagāja problēmas, turklāt spēlējot bez diviem basketbolistiem. Zinājām, ka tas ir respektējams pretinieks ar labu treneri, kurš tikko uzvarējis spēcīgu Rīgas komandu. Protams, tagad varējām labāk sagatavoties spēlei, piemēram, snaiperu neitralizēšanai. Varbūt mača sākumā viņiem bija brīvi metieni, kas neiekrita, bet pēc tam jau mēs kontrolējām spēlēs gaitu, neļaujot snaiperiem Valteram, Timmam, 12 un 13 numuriem (Gulbis un Vairogs - aut.) izvērsties. Mums bija viens klupiens otrās ceturtdaļas sākumā, kad mājinieki varēja arī izlīdzināt rezultātu, bet neiemeta no labas pozīcijas, taču tam tikām pāri. Labi neitralizējām atspēles no groza apakšas uz perimetru, kas pašiem mums deva vieglos punktus pēc ātrajiem uzbrukumiem. Godīgu sakot, komandas ar savu sniegumu mani pat nedaudz pārsteidzu, tāpēc tiešām apsveicu spēlētājus ar šo uzvaru un iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Štelmahers piekrita, ka spraiga bijusi nedēļas nogale pirms šī mača, taču ar to attaisnot komandas sniegumu treneris nevēlējās: "Visi ir profesionāli sportisti un saprot, ka ar tādu attieksmi arī jāspēlē katrā mačā. Protams, ir labi, ja pirms svarīga mača ir brīva nedēļa, kā tas iekrita gan "Triumph", gan Gazintepai, bet tik un tā esmu pārliecināts, ka komanda varēja nospēlēt labāk un cīnīties arī par uzvaru. Attaisnoties tagad ar Zvaigžņu spēli vai vēl kaut ko es galīgi nevēlos. Attaisnojumus lai meklē vājie."

"Rezultāts atspoguļo to, kas notika laukumā. Pirmajā ceturtdaļā -6, kas varbūt vēl bija normāli, lai gan tā sākt maču īsti nedrīkstējām. Zinājām, cik svarīga spēle, centāmies cits citu "uzvilkt", bet laikam jau nesanāca. Spēlējām pret komandu, kas kļūdas nepiedod un to tā šodien pierādīja. Nedomāju, ka mums šodien bija daudz variantu kaut ko mainīt, bet tāpat nevaru teikt, ka mēs "izlikām" sevi par visiem 100% procentiem. Pretinieki labāk rotēja, labāk palīdzēja cits citam, bet mums viss bija jādara ātrāk. Iespējams, mums ir vajadzīgs vairāk spēļu pret šādiem pretiniekiem. Faktiski vienīgais labais, ko varam paņemt no šīs spēles ir fakts, ka sezona vēl nebeidzas un šī pieredze vēl noderēs, arī šajā pašā turnīrā," pozitīvo zaudējumā mēģināja saskatīt BK "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-11 23:14, pirms 10 gadiem
Tikko Overtaimā vēl 32kg viņu deklarējā kā enerģiju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-11 23:47, pirms 10 gadiem
Pēc smagiem kritieniem vienmēr nāk augsti kāpieni

  +2 [+] [-]

, 2014-02-11 23:48, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Atzīstiet Ventspils fani - pret VEF būs tas pats, kad VEF spēlēs uz 100%, jo šogad VEF=Hali Royal, pag. gadā VEf bija spēcīgāks
jā jā ko tu neteiksi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-12 00:29, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Banvit ir spēcīgāks šogad par VEF objektīvi, bet ar Royal līmenis ir aptuveni vienāds
Nix čakarēja Zaķi, ka maz neliekas
Un tu te priecājies, ka kaut kāds melnis ir labāks par Latvijas labāko(tāda tipa&izlasē spēlēt gribošu) centru?
Slēpts komentārs: demarkus