Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Liepāja/Triobet'' uzvar Jūrmalā, tuvojoties sestajai pozīcijai

Krišs Upenieks

''Liepāja/Triobet'' uzvar Jūrmalā, tuvojoties sestajai pozīcijai
Kendrika Brauna (no kreisās) atgriešanās ''Jūrmala/Fēnikss'' komandu neglāba
Foto: Jānis Priedītis

Šodien Jūrmalas sporta zālē ''Taurenītis'' notika svarīga cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Latvijas Basketbola līgā (LBL). Vietējā ''Jūrmala/Fēnikss'' visai līdzīgā spēlē ar rezultātu piekāpās 77:86 ''Liepāja/Triobet'' komandai, kas pēc katastrofālā sezonas starta jau ir vairs tikai vienas uzvaras attālumā no kārotās sestās pozīcijas.

Gan jūrmalnieki, gan liepājnieki joprojām aktīvi turpina cīņu par kāroto sesto pozīciju, kas garantē vietu izslēgšanas spēlēs, tāpēc šim mačam bija ļoti liela nozīme, ko varēja just arī laukumā, jo komandas cīnījās katrā uzbrukumā, katrā aizsardzībā. ''Jūrmala/Fēnikss'' sastāvā pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās amerikāņu saspēles vadītājs Kendriks Brauns, kas noteikti uzlaboja mājinieku izredzes šajā mačā.

Spēles pirmā ceturtdaļa bija ļoti līdzīga - neviena no komandām nopietnu pārsvaru iegūt nespēja, ko vēstīja arī rezultātā tablo pēc desmit minūtēm (16:17). Otrajā ceturtdaļā laukumā bija vērojams ātrs basketbols ar lielu cīņassparu no abām vienībām. Labāki uzbrukuma noslēguma fāzē bija liepājnieki, kuri tādējādi arī iekrāja mazliet lielāku pārsvaru (39:28). Izskaņu mājinieki aizvadīja visai labi un pārtraukumā devās vien pie mīnus četri - 43:39.

Trešajā ceturtdaļā laukumā jutās tiešām laba atmosfēra. ''Jūrmala/Fēnikss'' komandu ļoti aktīvi atbalstīja tās līdzjutēji, tomēr liepājnieki vadību atdot netaisījās, visu laiku esot pāris metienus priekšā. Nekas pirms izšķirošās desmitminūtes nebija izšķirts - 63:56 par labu viesiem. Skatītāju atbalstīti mājinieki vilka klāt, tiekot līdz 77:78, taču izšķirošajos brīžos meistarīgāki bija Kaspara Mājenieka vīri, galarezultātā izcīnot svarīgu uzvaru ar 86:77.

Liepājniekiem tagad bilance ir 11 uzvaras un 16 zaudējumi, bet sestajā vietā esošajai Jūrmalai ir vien par vienu zaudējumu mazāk. Tur pat ap sešinieku grozās arī ''Jelgava'' (10-14) un LU (11-16). Šodienas mačā rezultatīvākais uzvarētājiem bija Aleksejs Adedirans, kuram 19+7, bet mājiniekiem ar 24 punktiem izcēlās Roberts Mednis.

Aldaris LBL, 9. marts

Jūrmala/Fēnikss - Liepāja/Triobet

Jūrmala: Mednis 24, Brauns 18, Jonāts 10, Čoders 8, Ozols 7, Dilevka 6, Stumbris 4, Viļums, Dambergs, Liepa, Strauts, Šlesers
Liepāja: Adedirans 19, Bricis 16, Platers 15, Ate 14, Helmanis 6, Jakovičs 5, Magone 5, Miglinieks 4, Pastušeņa 2, Ārčers

  +4 [+] [-]

, 2013-03-09 19:53, pirms 11 gadiem
Pfū! Nervi čupā, bet alus laikam būs jāattaisa! Labi, ka lauvas uzvarēja! Ejam pēc sestās....

  -1 [+] [-]

, 2013-03-09 19:55, pirms 11 gadiem
Teteris vēl nožēlos, ka atrodas tur, kur tagad.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-09 20:05, pirms 11 gadiem
Autor apskaties tabulu un tad raksti muļķības...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-09 20:06, pirms 11 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Pfū! Nervi čupā, bet alus laikam būs jāattaisa! Labi, ka lauvas uzvarēja! Ejam pēc sestās....
Galvenais, lai Jēkapbils paliek tur, kur viņi ir tagad, tad varēsim teikt ka ejam pēc trešās. Galvenais Baronu nelaist augstāk par ceturto vietu.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-09 20:08, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Galvenais, lai Jēkapbils paliek tur, kur viņi ir tagad, tad varēsim teikt ka ejam pēc trešās. Galvenais Baronu nelaist augstāk par ceturto vietu.
Tiem abiem drīz savstarpējā spēle,varēsim paslimot par J...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-09 20:10, pirms 11 gadiem
Esmu skatījies diezgan daudz , kā Jūrmala spēlē, bet tas jau ir par daudz taktiskas kļūdas. Visu cieņu J.Košuškinam, kā spēlētājam , bet varbūt sākumā vajadzēja sākt no trenera asistenta, nevis uzreiz par galveno. Tomēr vēl mazliet jāpamacas, tā nevar spēles galotnēs ielast pa minūti 8 punktus...

     [+] [-]

, 2013-03-09 20:16, pirms 11 gadiem
Vēl būs interesanta cīņa par 3. vietu. Izskatās, ka Barons pēc sastāva ir nedaudz priekšā, tad protams arī Jēkabpils, kuri pēdējā laikā ir diezgan stabili. Valmiera - neprognozējami spēlē, bet kā redzējām nesen paņēma baronu. Liepāja arī nespēlē tik pārliecinoši. Tīri uz galotni paņēma, ja Jūrmalai būtu normāls 1. šķiras treneris, tad situācija būtu iespējams savādāka. Jelgava arī varētu pieskaitīt šajā sarakstā, bet pārāk daudz neveiksmes, Jelgava ir LU, Turības līmeņa komanda, kurai arī nedaudz tomēr labāk izskatās Jūrmala, bet tas ir manuprāt... Reāli domājot pielikt kāju priekšā var tikai Barons, kaut neesmu viņu fans, bet viņi var pielikt kāju priekšā Vefam un Ventspilij.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 22:35, pirms 11 gadiem
Gulbis, Štelmahers,Vecvagars, Kosuškins, Vilcāns/Bajārs, Mājinieks, Mazurs, Visockis-Rubenis visi vienādi jauni, starpība budžetos un spēlētāju resursos.
Gudri -irst var visi, kuri ir tie vecie labie treneri.
Vai nu ir, vai nav treneris - Kosuškins vēl nav.....
Jūrmalas lielākā kļūda ir Viļums.
Basis09 rakstīja: Esmu skatījies diezgan daudz , kā Jūrmala spēlē, bet tas jau ir par daudz taktiskas kļūdas. Visu cieņu J.Košuškinam, kā spēlētājam , bet varbūt sākumā vajadzēja sākt no trenera asistenta, nevis uzreiz par galveno. Tomēr vēl mazliet jāpamacas, tā nevar spēles galotnēs ielast pa minūti 8 punktus...

     [+] [-]

, 2013-03-09 22:42, pirms 11 gadiem
Ceturdien galvenais pret LU nesataisit sudus

  -1 [+] [-]

, 2013-03-10 12:28, pirms 11 gadiem
helo - rakstija Kosuškins vēl nav .... ,izskatās ka arī nebūs ,jo bezpalīdzīgi stāvēt laukuma malā var jebkurš ir vajadzīgs funktieris un tā viņam pietrūkst,pat ļoti.... Viļums nav lielākā kļūda ,Viļums ir lielākais skauta iekritiens -līdzīgi kā Biedriņs NBA..... ,tas viss ir sīkums ja salīdzina ar Ventspils sistēmā (ne)sagatavoto un izcili tizli spēlējošo Jonātu,kuru droši varētu saukt par profesionāli,,viņš pagājušo gadu spēlējot un slikti trenējoties Jūrmalā bija viens no līderiem !!!??? Sliecos domāt ,ka Štelmahers ir vienā līmenī ar Jūrmalas treneri,ja ne sliktāk .
Izskatijās ka vakar skatītāji bija neapmierināti ar tiesāšanu,domāju ka bija normāls mūsu līmenis....,kur nu labāk!