Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" un "Ogre" savstarpējā duelī noskaidros Final 4 finālisti

Emils Ozerinskis

"VEF Rīga" un "Ogre" savstarpējā duelī noskaidros Final 4 finālisti
Iļja Gromovs aizsardzībā pret Jāni Antropu. Foto: Jānis Martels/BK Ogre

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas Final 4 turnīrā "Arēnā Rīga" šodien norisināsies pusfinālu cīņas. Pulksten 16:00 pamatturnīra uzvarētāja "VEF Rīga" duelēsies par vietu finālā pret "Ogres" basketbolistiem.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas finālturnīra spēles norisināsies Rīgā. Pērn olimpiskajā centrā čempioni kartona līdzjutēju priekšā kļuva Tallinas "Kalev/Cramo", bet šoreiz izšķirošajās cīņās "Arēnā Rīga" klāt varēs būt arī bioloģiskie skatītāji.

Ceturtdaļfinālu kārta pamatīgi samaisīja kārtis. No četrām pamatturnīrā labākos rezultātus uzrādījušajām komandām tikai "VEF Rīga" ar pagarinājuma panākumu Tartu nodrošināja iekļūšanu finālčetriniekā. Pārējās trīs komandas ceturtdaļfinālu barjeru pārvarēja kā zemāk izsētās. "Ogre" divās spēlēs tika galā ar "TalTech", kas regulāro sezonu bija noslēgusi ceturtajā vietā. Igaunijas basketbola flagmanis "Kalev/Cramo" piedzīvoja fiasko pret "Pērnavas Ostu", savukārt šīs sezonas jaunienācēja "Viimsi" pagarinājumā izsita ventspilniekus.

Interesanti sanācis, ka ar trīs nominālajiem pārsteigumiem, pusfinālā savstarpēji cīnīsies abu labāko pamatturnīra vietu ieguvējas starp finālčetrinieka dalībniecēm. Latvijas čempione "VEF Rīga", kas piedzīvoja zaudējumus abos iepriekšējos Latvijas-Igaunijas līgas finālmačos, par savu trešo turnīra finālu cīnīsies ar "Ogres" basketbolistiem, pie kuru trofeju sienas karājas pērn izcīnītās turnīra bronzas medaļas.

Jāņa Gailīša trenētās komandas galvenais atslēgas zobrats ir saspēles vadītājs Kristers Zoriks, kura spēles diriģēšana groza tuvumā ļauj ērti justies trešo sezonu rīdzinieku rindās spēlējošajam Somijas basketbolistam Aleksandram Madsenam. Jebkurā brīdī karsts no tālmetiena distances var palikt Džeilens Railijs, bet spēles gaitā kā papildspēki no soliņa iesaistās amerikāņi Reišons Hemondss un Rons Karijs.

"Ogri" līdz finālturnīram aizvedis galvenā trenera postenī šosezon debitējušais Uldis Švēde. Viņa vienībā gan netrūksts pieredzes bagāti spēlētāji, kuri zin kā spēlēt izšķirošās cīņās. Uzvaras metienu izpildīt vienmēr ir gatavs Rinalds Sirsniņš, bet Kristaps Dārgais dara plašu darba apjomu abos laukuma galos, tiekot izcelts kā sezonas vērtīgākais spēlētājs. Sezonas ievadā varēja norādīt, ka ogrēniešu sastāva lielākais klupšanas akmens ir centra pozīcijā, tomēr šis jautājums sezonas gaitā atrisināts ar lietuvieša Mata Jucika un Latvijas basketbolista Laura Blaua piesaistīšanu.

Abām komandām šajā sezonas posmā ir pa būtiskam iztrūkumam sastāvā. Rokas traumas dēļ jau ilgāku laiku no ierindas "VEF Rīga" komandai izsists Māris Gulbis, savukārt ogrēniešiem kājas trauma neļauj palīdzēt Uģim Pinetem.

Pēc Latvijas komandu pusfināla, abas vienības savu medaļu cīņu pretinieces noskaidros dažas stundas vēlāk, kad šķēpus laukumā krustos divas Igaunijas vienības. Vakara cīņā par iekļūšanu finālā sacentīsies Andra Mistera pārstāvētā "Pērnavas Osta", kurai pretī stāsies ambiciozā debitante "Viimsi/Sportland" ar Ronaldu Zaķi kā komandas balstu centra pozīcijā. Regulārajā sezonā savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tiekot pie panākumiem savos laukumos. Nu neitrālā spēles norisies vietā viena no komandām nodrošinās sev iekļūšanu zelta cīņā.

Visas Latvijas-Igaunijas līgas finālturnīra cīņās tiešraidē rādīs LTV7. Biļetes uz abām spēļu dienām var iegādāties caur Latvijas basketbola federācijas mājas lapu.

Latvijas-Igaunijas līgas Final 4

Dat.LaiksSpēleRez.Tiešraide
09.04.16:00VEF Rīga - OgreLTV7
19:00Viimsi - Parnu SadamLTV7
10.04.14:00Bronzas spēleLTV7
17:00FinālsLTV7

Kura no Latvijas komandām sasniegs finālu?

  • 85

  • 72


  -1 [+] [-]

, 2022-04-09 12:41, pirms 2 gadiem
Heh, tie 30, kas saspieduši aptaujā uz Ogres uzvaru - Vai liktu arī 20 eiro uz to uzvaru?
Bet ja par spēli, ja VEF nenolohosies, tad jau baigie varianti nav Ogrei. Ok, var Sirsniņam uzkrist dullie un Dārgajam ar kādi iekrist 3pt, tad moška var.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-09 14:44, pirms 2 gadiem
Būtu normāli ja uz šādu spēli biļetes būtu par brīvu, kā ari 2-3 alus uz kuponiem par brīvu.

     [+] [-]

, 2022-04-09 14:56, pirms 2 gadiem
Helsinku Jokerit rakstīja: Būtu normāli ja uz šādu spēli biļetes būtu par brīvu, kā ari 2-3 alus uz kuponiem par brīvu.
Jo?

     [+] [-]

, 2022-04-09 15:19, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Jo?
Tad savāktu pilnu arēnu un paceltu ažiotāžu + tad es aizietu, nekad dzīve nēesmu bijis uz basketbolu, tikai uz dinamo hokeja spēlem.

     [+] [-]

, 2022-04-09 15:42, pirms 2 gadiem
basketbola aprindas runa, ka VEFS sodien ne tikai bez Gulbja, bet ari bez Gromova! Savukart Ogrei joprojam nevar palidzet trinisu masina Pinete! Bus interesanti!

     [+] [-]

, 2022-04-09 16:24, pirms 2 gadiem
Pagaidām bez varikiem Ogrei! VEFS vnk dod virsu!