Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBS pieņems stingrāku sanitāro protokolu – tribīnēs tikai maskās

Rolands Eliņš

LBS pieņems stingrāku sanitāro protokolu – tribīnēs tikai maskās
"Ogre" un VEF spēle 3. oktobrī. Foto: Renārs Koris/EstLatbl.com

Latvijas Basketbola savienība šovakar gatavojas apstiprināt stingrāku sanitāro protokolu turpmākās sezonas izspēlēšanai. Portālam Sportacentrs.com Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks apstiprināja, ka šovakar plānota steidzama valdes sēde, savukārt BK „Ventspils” jau informējis līdzjutējus par stingrākiem drošības noteikumiem, ieskaitot obligātu sejas maskas nēsāšanu visas spēles garumā.

Nedēļas nogalē Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā sacentās „Ogres” un „VEF Rīga” komandas, un šī spēle nokļuva plašākas uzmanības lokā, jo tās tribīnēs skatītāji acīmredzami neievēroja epidemioloģiskās drošības normas. Šo spēli kā piemēru vakar piesauca Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs, brīdinot par plašākiem ierobežojumiem no valsts puses, ja sporta sacensību organizētāji nespēs labāk tikt galā ar Covid-19 drošības protokolu ievērošanu.

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks apstiprināja, ka šovakar paredzēta LBS valdes sēde, kur steidzamā kārtā tiks skatīts šis jautājums un, visticamāk, apstiprinātas izmaiņas LBS izstrādātajā Covid-19 novēršanas protokolā. LBS šajā sakarā esot konsultējusies ar valsts iestādēm un nonākts pie secinājuma, ka sākotnēji pieņemtais Covid-19 protokols nav nesis rezultātus, tāpēc tas tiks papildināts ar stingrākiem noteikumiem.

LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss mūsu portālam pastāstīja, ka bijušas pārrunas ar IZM un protokola izmaiņas veiktas pēc ministrijas rekomendācijām. Klubi jau esot informēti par gaidāmajām izmaiņām un tās apstiprinājuši. "Mūsu mērķis ir, lai basketbols turpinās un čempionāts tiek izspēlēts," sacīja Cipruss, paskaidrojot stingrākos noteikumus.

„Ventspils” basketbola klubs savos sociālajos tīklos pavēstījis, ka stingrāks drošības protokols būs spēkā jau rītdienas spēlē, kurā „Ventspils” uzņems „Latvijas Universitāti”. Šajā protokolā arī iekļauts punkts, ka visiem skatītājiem tribīnēs nepieciešama sejas aizsargmaska, kuru nedrīkstēs noņemt visas spēles garumā. Tāpat tiek uzsvērts, ka personām, kas nav no vienas mājsaimniecības, obligāti jāievēro divu metru distancēšanās.

"Lūdzam ievērot visus noteikumus, lai sezona varētu notikt! BK “Ventspils” , protams, nepriecājas par šādu ierobežojumu esamību, jo gribam dzirdēt visu līdzjutēju skaļās balsis, tomēr mums visiem ir jāpieņem esošā situācija un jācenšas ierobežot bīstamās infekcijas izplatību," vēstīts kluba mājaslapā.

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas sezona sākās tikai pirms dažām dienām un pret tās spēlēm, kas tiek aizvadītas iekštelpās, attiecas aizliegums aizpildīt vairāk par 50% tribīņu. Rītdien kopumā paredzētas trīs spēles, vēl arī „Valmiera” uzņems „Ogri” un VEF spēlēs pret „Liepāju.”

  +2 [+] [-]

, 2020-10-06 16:53, pirms 4 gadiem
“Paldies” Ogrei!

  -1 [+] [-]

, 2020-10-06 17:03, pirms 4 gadiem
dacii rakstīja: “Paldies” Ogrei!
Drīzāk paldies falsificētai statistikai

  -2 [+] [-]

, 2020-10-06 17:09, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Drīzāk paldies falsificētai statistikai
Precīzi!

  -2 [+] [-]

, 2020-10-06 17:45, pirms 4 gadiem
Visi tie pozitīvie testi ir baigais fufelis! Krāpšanās! Tie testi nespēj nemaz noteikt tādu vīrusu/gripu! https://www.brivibasplatforma.lv/pi...

     [+] [-]

, 2020-10-06 18:16, pirms 4 gadiem
Ar uzpurni uz basi 😀 Ko vēl nāksies piedzīvot? Es šajā absurda teātrī nepiedalās, slēdz taj ciet to bodi, bez tā saucamā pro basketbola LV varam iztikt.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-06 18:34, pirms 4 gadiem
Labākais, bildē redzams ka arī LBS prezidents Vējonis neievēro distancēšanos

  -3 [+] [-]

, 2020-10-06 18:36, pirms 4 gadiem
Kurš ies ar uzpurni skatīties basi hallle , kur ir + 15 grādi?😂😂
Un kāda ir jēga ievērot tos 2 metrus , ja uzpurns tev ir uzmaukts

  +2 [+] [-]

, 2020-10-06 20:35, pirms 4 gadiem
Mārtiņš Sabulis rakstīja: Visi tie pozitīvie testi ir baigais fufelis! Krāpšanās! Tie testi nespēj nemaz noteikt tādu vīrusu/gripu! https://www.brivibasplatforma.lv/pieradijumi-ka-covid-19-pandemija-planota-1-dala/?fbclid=IwAR1MopoRckgKMFyDfLDAxx68nwPKQjawO-0ZLZK6YynpP_VilY0z7LYFnLg
kārtējais pajolis

  +2 [+] [-]

, 2020-10-06 20:36, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Drīzāk paldies falsificētai statistikai
cilvēk, loģiski būtu, ka slēptu slimojošo skaitu, nevis palielinātu. Domā līdzi

     [+] [-]

, 2020-10-06 20:56, pirms 4 gadiem
Jāizvērtē ''Ogres'', Agņa Pērkona, Raimonda Vējoņa atbildība par epidemioloģiskās drošības pasākumu ignorēšanu 3.oktobra spēlē.

     [+] [-]

, 2020-10-06 21:03, pirms 4 gadiem
LBS šajā sakarā esot konsultējusies ar valsts iestādēm un nonākts pie secinājuma, ka sākotnēji pieņemtais Covid-19 protokols nav nesis rezultātus, tāpēc tas tiks pfapildināts ar stingrākiem noteikumiem.

Visticamāk, protokols tika pārkāpts jau pirmajās Latvijas kausa izcīņas spēlēs Krāslavā un Rugājos.

     [+] [-]

, 2020-10-06 21:41, pirms 4 gadiem
Jocīgs paskats jau rīt VOC hallē būs, bet ko darīt? Atzīšos, arī pats laikam tikai otro reizi šogad likšu "uzpurni", pirmā bija medicīnas iestādē. Bet lieku reizi uzmanīties varbūt par ļaunu nenāks. No kaut kurienes jau šis gandrīz desmitkārtīgais ikdienas pieaugums inficētajiem, salīdzinot ar laiku vēl pirms pāris nedēļām, ir radies.

     [+] [-]

, 2020-10-06 22:44, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: cilvēk, loģiski būtu, ka slēptu slimojošo skaitu, nevis palielinātu. Domā līdzi
Tu tak esi atpalicis! Žēl, gan jau pats sapratīsi!