Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lietotāja viedoklis: Par vai pret "Ķeizarmežu"?

Lietotāja viedoklis: Par vai pret "Ķeizarmežu"?
BK Ķeizarmežs

Sākot jau no pagājušās vasras LBL kontekstā par intrigu un publicitāti ir parūpējies basketbola klubs "Ķeizarmežs". Tad nu gribētos padalīties viedoklī un arī dzirdēt komentārus par to, vai Ķeizarmežs ir aizstāvams vai drīzāk otrādi...

Šobrīd organizācijai ar nosaukumu basketbola klubs "Ķeizarmežs" ir pienācis grūts brīdis. Komandai, kas startē Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā, draud izslēgšana no LBL, ja līdz 8. februārim (pirmdienai) netiks samaksātas LBS visas pārādsaistības, kas tiek lēstas 7000 - 8000 Ls apmērā. Šī nav vienīgā kluba bēda pēdējā gada laikā. Tad nu rodas jautājums, kas notiks pēc 8. februāra, ja klubs pārāda saistības tomēr nespēs nokārtot? Vai LBL 1. divīzijā joprojām startēs 7 komandas, vai arī komanda tiks izslēgta no dalības atlikušajā čempionātā un tas būs par sākuma "Ķeizarmeža" beigām?

Tātad, paskatīsimies uz situāciju kopumā? Ķeizarmeža meistar komanda 2008-2009. gadā startēja BBL izaicinājuma kausā, kas prasa zināmus finansu resursus. Jau sezonas otrajā pusē klubam parādījās problēmas ar spēlētāju algām lielākai daļai spēlētāju, kuras joprojām nav samaksātas. Esot parādi par sporta kompleksa izmantošanu. Nav nomaksāta dalības maksa LBS, kā arī citi parādi sakrājušies. Kopumā situācija ļoti nepatīkama. Tomēr organizācija ar tās vadītāju Tropa kungu aktīvi "spurojas", solot, ka viss tiks atrisināts, esot tikai daži īpaši nelabvēļi, kas atņemot naudu viņam un tiek liktas visādas barjeras.

Nu, tad paskatīsimies, kas līdz šim ir noticis. Trops vairākkārt apvainojis ir treneri Endzeli, kurš vairākas sezonas bija Ķeizarmeža galvenais treneris gan meistar komandā, gan sporta skolā. Šobrīd Endzelis ir BK Venspils sistēmā. Trops raksta, ka redz šis treneris savas nekompetences dēļ ir liedzis iespēju saņemt dažādas kompensācijas par spēlētājiem, kā arī apzināti grembdē organizācijas pastāvēšanu, par ko tika izlēgts no biedrības biedru kopsapulcē. Šāds fakts vispār liekas dīvains, jo diez vai Trops vispār būtu izveidojis Ķeizarmeža projektu bez tāda kvalificēta speciālista ar pieredzi vīriešu nacionālajā izlasē. Pilnībā saprotu Endzeļa nostāju, jo kā var darboties ar naudu, kuras nav un visticamāk arī nebūs, ja vēl nav nomaksāti iepriekšējie parādi? Domāju, ka 99% cilvēki trenera vietā arī dotos prm no parādos ieslīgušas organizācijas uz Ventspili, kur ie pavisam cita attieksme.

Pieskaršos arī mazliet spēlētāju lietai. Ja reiz klubs nav izpildījis savas līguma saistības, tad tādā gadījumā spēlētājam ir tiesības to lauzt, iegūstot brīvu statusu. Un ja piemēram tāds klubas kā Ventspils vēlas savā sastāvā Blausu vai Strēlnieku, pret kuriem Ķeizarmežs ir parādā. Tad es neredzu iemeslu, kāpēc Kurzemes klubam būtu jāmaksā kompensācija BK Ķeizarmežam par to, ka viņi nepilda saistības pret spēlētājiem un ir palikuši tiem parādā? Tad jau drīzāk kompensācija pienāktos sporta skolām. Manuprāt, vispareizākais solis būtu visiem spēlētājiem, kuriem klubs ir parādā, vienkārši kopā ierosināt kluba maksātnespēju. Ja paši nadabūtu naudu atpakaļ, tad vismaz nebūtu nākamie jaunie talanti, kas iekļūtu šajās lamatās...

Tad vēl par Tropa personīgajiem ieguldījumiem šajā projektā un tā vitālā nepieciešamība. Par personīgo līdzekļu ieguldījumu šis cilvēks piemin katrā reizē, kad raksta vēstuli un sniedz interviju. Bet tā arī neko konkrētāk nepasaka. Man vienigi prātā nāk Ķeizarmeža nepabeigto biroju un daudzstāvu mājokļu būves pie sporta kmpleksa, kas visticamāk ir Tropa personīgā biznesa projekts, kas slēpjas zem vārda Ķeizarmežs... ja runa ir par tiem personigajiem ieguldījumiem, tad var piekrist. Un kapēc tad šāds projekts tik ļoti Latvijas basketbola tirgum ir nepieciešams? Šķiet, visi talantīgie basketbolisti no turienes ir aizgājuši prom. Sezonu labāk LBL2 izvēlējās turpināt tādi spēlētāji kā Bertāns, Butjankovs, Timma, Mediss un citi. Prom ir arī Ošiņš. Šķiet šie spēlētāji un viņu pavadoņi ir sapratuši, ka šajā organizācijā "solīts makā nekrīt". Labāk izvēlēties mazāk pievilcīgu, bet drošu variantu. Un vai tiešām ir jēga spēlēt LBL1, ja bilance tabulā ir 0-18...?

Un visbeidzot, kādam vajadzētu būt LBL lēmumam attiecībā uz šo klubu? Cik saprotu LBS līdz šim ir pievērusi acis uz spēlētāju algu parādiem un ļāvusi startēt arī ar nenomaksātu dalības maksu. Tad rodas jautājums, vai LBS turpinās ievērot politiku "uz kuru pusi vējš uzpūš, uz to noliekties" vai arī beidzot sekos stingrajai kārtībai (piemēram izlases spēlētāju diskvalifikācijas, vērtību maiņa) un pieņems loģisku lēmumu - izslēgt BK Ķeizarmežu no LBL sacensībām. Domāju, ka šāda projekta slēgšana būtu pateicīga no tāda viedokļa, ka netiktu sakrāti vēl lielāki parādi, solot kaut kad atdot, kā arī jaunajiem spēlētājiem, kas iztiku ir izlēmuši pelnīt ar basketbolu, nebūs iespēja iekļūt šajās lamatās.

Kādas ir jūsu domas par kluba tālāko nākotni un gaidāmo LBS lēmu attiecībā par dalību LBL? Gaidām komentārus.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-06 13:13, pirms 14 gadiem
... ';

     [+] [-]

, 2010-02-06 13:17, pirms 14 gadiem
zidlers rakstīja: ...
Pats zīmēji?

  +6 [+] [-]

, 2010-02-06 13:21, pirms 14 gadiem
speletaji liek uz savam spelem totika, par valdibu vispar negribas runat. shads klubs to4 nav vajadzigs ))

  +5 [+] [-]

, 2010-02-06 13:32, pirms 14 gadiem
Lai iet pa burbuli.Re ku Čavars jau šovakar Baronā spēlēs.Vēl Berķim jāatrod klubs.Pārējie lai uz pirmo līgu iet.Kautgan daļa Zemgalei noderētu,jo tiem arī robi sastāvā.Bambis,Cipruss,Vairogs prom.

  +6 [+] [-]

, 2010-02-06 13:40, pirms 14 gadiem
projekts pēc būtības ir ļoti labs un noteikti ir vajadzīgs, bet šobrīd mans vēlējums būtu - slēgt bodīti ciet, lai Trops juridiski un visādi citādi no turienes tiek aizdabūts prom. Un tad ar jauniem cilvēkiem veidot no jauna, jo atkārtojos - šāds projekts ir nepieciešams LV basketa attīstībai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-06 14:00, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Ja Ķeizarmežs pārdotu Berķi kādam Eirolīgas klubam,piemēram,Oly vai Real,tad nauda būtu un klubs varētu pastāvēt,bet tā kā nepārdod viņu,tad lai iet pa burbuli.
tagad jau Barons arī pastiprinājies ar ex Ķeizarmeža spēlētāju Agni Čavaru. Nez cik tūkstošus šoreiz Trops prasīs Baronam kā kompensāciju? 10k, 30k, 100k?

     [+] [-]

, 2010-02-06 14:58, pirms 14 gadiem
Tropu prom.

  +4 [+] [-]

, 2010-02-06 15:21, pirms 14 gadiem
tā bodīte ir jāklapē ciet, ja ja padomājam uz kādiem principiem tā darbojas? tad tik pat labi Saldus vai Buki varetu speleet LBL1, piesoliit pagashgad peleetajiem pikji nerealu, nosargaat vietu ar super paraadu, un ta pat uzsaakt sho sezonu..
badomajiet shadi, ja Buki piedavaa 250 lvl speleetajam un sho to, bet keiziits 800 Eiras, uz kurieni ies speleetajs?? tur kur vinju [pabaro ar solijumu, negodiga konkurence no kjeizarmezha puses..

  +2 [+] [-]

, 2010-02-06 17:44, pirms 14 gadiem
nemot veeraa to ka kjeizarmezhs ar saviem bijushajiem speletaajiem nav korekti riikojies un nav nokaartojis finansiaaalaas saistiibas, bet vienkarshi uzlicis miiksto, tad sho suudu bodi ir jaaver ciet.

Tas nav - viena tante teica, bet reaals fakts.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-06 17:56, pirms 14 gadiem
Lai Trops iet ellē ar savu naidīgo un melīgo attieksmi. Sola tik viskaut ko, bet paliek uz sēkļa, un tad nu visi vainīgi... Tfu! Un ar naudas problēmām lai nebļaustās, ir tik, cik ir, un neko darīt. Pagājušā gada LBL2 čempioni Līvāni arī varēja sasolīt spēlētājiem nez ko, lai tik noturētu komandā visus labākos un varētu uzspēlēt LBL1, taču domāja ar galvu un saprata, ka finanses ir tik, cik ir, un ar to jārēķinās; arī citas komandas varēja rīkoties līdzīgi, bet saprata, ka nevar pavilkt. Trops laikam iedomājies, ka viņam te pēkšņi kaut kas atvērsies vaļā un piķis birs. Burbuļus lai pūš tur, kur citiem netraucē!

     [+] [-]

, 2010-02-06 22:10, pirms 14 gadiem
trops vel norausies par mana projekta gremdeshanu, es velējos pārņemt klubu , bet trops to neļaava, vajag to tropu piebeigt, lai nejauc gaisu