Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mačoham 26+12 un neprecīzs izlīdzinošais metiens, "Zeļļiem" uzvara Liepājā

Emils Ozerinskis

Mačoham 26+12 un neprecīzs izlīdzinošais metiens, "Zeļļiem" uzvara Liepājā
Rodijs Mačoha. Foto: Ģirts Gertsons

"Optibet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā sestdienas pievakarē aizraujošā spēlē Liepājā pie savas sezonas otrās uzvaras tika "Rīgas Zeļļi", nosargājot panākumu ar 82:78 pret liepājniekiem.

Jura Umbraško trenētā komanda "Rīgas Zeļļi" līdz Liepājai bija atbraukuši tikai deviņu spēlētāju sastāvā, iztrūkstot ilgāku laiku traumētajam Tomam Skujam un arī Latvijas vicečempionu kapteinim Uģim Pinetem. Savukārt mājinieku trenerim Artūram Visockim-Rubenim bija pēc būtības optimālais sastāvs.

Sākumsastāvi:
Liepāja: Lasenbergs, Ķilps, Mačoha, Mālmanis, Dubults.
Rīgas Zeļļi: Vītols, Bērziņš, Vīksne, Skrinda, Helmanis.

"Liepājai" pirmās spēles minūtes izvērtās ne pārāk veiksmīgas, ātri nonākot iedzinējos ar 3:11. Emocionālo uzrāvienu "Liepājai" centās iedot Rinalds Mālmanis, kurš, atrodoties ar muguru pret grozu aiz trīs punktu metiena līnijas, veikli pagriezās un devās atlētiski triekt bumbu grozā no augšas. Nonivelēt deficītu līdz nieka diviem punktiem "Liepājai" perioda noslēgumā palīdzēja Rodija Mačohas rezultatīvā spēle, panākot 20:22.

Otrā ceturkšņa gaitā vairākkārt "Liepāja" panāca līdzsvaru uz rezultāta tablo, kā pēdējam to pirmā puslaika gaitā izdarot Klāvam Dubultam ar metienu no groza apakšas. Sekojošajā viesu uzbrukumā bumbu cauri groza stīpai izbakstīja Krišs Helmanis, bet Akveils Kots palielināja otrgadnieku pārsvaru. Puslaika atelpā "Rīgas Zeļļi" devās ar sev labvēlīgo 43:39.

Trešajā ceturksnī "Liepājas" labā piecus punktus pēc kārtas guva rotācijas saspēles vadītājs Ričards Vitoļskis, panākot liepājniekiem nelielu vadību. Ceturtdaļas beigās Helmanis atkal bija sekmīgs groza tuvumā, bet pretējā pusē trīnīti iegāza Mačoha, izšķirošajā desmitminūtē sūtot komandas pie 63:61.

Pēdējā ceturksnī nagliņu no tālienes iedzina savulaik spoži "Liepājā" sevi pieteikušais Roberts Bērziņš, dodot zeļļiem +4. Četras minūtes pirms pamatlaika izskaņas Kristaps Ķilps iebēra tālo metienu, kas nostādīja abas komandas vienlīdzīgās pozīcijās cīņā par uzvaru (75:75). "Liepāja" pēc sava bijušā spēlētāja Jura Vītola gūtajiem punktiem nonāca iedzinējos. Artūrs Visockis-Rubenis minūtes pārtraukumā uzzīmēja sadarbību, taču mača rezultatīvākais dalībnieks Mačoha no groza apakšas nometa bumbu garām, tādējādi izsējot iespēju gūt panākumu. Ar beigu rezultātu 82:78 "Rīgas Zeļļi" nosargāja uzvaru, tiekot pie sezonas otrās uzvaras.

Spēles izskaņā izlīdzinošo metienu netrāpījušais Mačoha bija produktīvākais mača dalībnieks. Viņš sakrāja 26 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bloķēja pretinieka metienu, bet arī pieļāva piecas kļūdas. 15 punktus guva Kristaps Ķilps.

"Rīgas Zeļļu" sastāvā ar "double-double" pierakstījās Džastins Makkojs. Amerikāņu uzbrucējam 18 punkti un desmit izcīnītas bumbas grozu tuvumā. 16 punktus uzvarētājiem guva Roberts Bērziņš, bet ar 15+8 pierakstījās "Rīgas Zeļļu" raženākais spēlētājs Krišs Helmanis.

"Liepāja" nākamajā nedēļas nogalē dosies divdienniekā uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu. Piektdien kurzemniekiem pretī stāsies Igaunijas flagmanis "Kalev/Cramo" ar Anriju Mišku sastāvā, bet sestdien pretiniekos būs "TalTech/Alexela". Savukārt "Rīgas Zeļļu" nākamā izrāde būs sestdien Daugavas sporta namā pret "Keila/Coolbet".

"Liepāja" - "Rīgas Zeļļi" 78:82 (20:22, 19:21, 24:18, 15:21)
Liepāja: Mačoha 26 (12 atl.b.), Ķilps 15, Dubults 9, Freimanis 9, Vitoļskis 7, Mālmanis 6, Lasenbergs 3, Kilups 3, Miglinieks.
Rīgas Zeļļi: Makkojs 18 (10 atl.b.), Bērziņš 16, Helmanis 15 (8 atl.b.), Vīksne 11, Kots 10, Vītols 10 (7 rez.p.), Skrinda 2, Strēlnieks, R. Šulcs.

Latvijas-Igaunijas līgas spēles šonedēļ

DatumsSpēleRez.Labākie punktu guvēji
04.10Valmiera Glass/ViA - VEF Rīga61:68Votsons 12 p. - Lorenss 14 p. (8 atl.b.)
05.10Liepāja - Rīgas Zeļļi78:82Mačoha 26 p. (12 atl.b.) - Makkojs 18 p.
Ogre - Ventspils95:75Apsītis 15 p. - Vēveris 16 p.
06.10Kalev/Cramo - Latvijas Universitāte17.00

  +2 [+] [-]

, 19:13, pirms 4 stundām
Zelli ir Zelli. Speeciiga un interesanti nokomplekteeta komanda! Lasim gan jaabrauc uz Ogri, taa ir un bus vina komanda!

  -1 [+] [-]

, 19:17, pirms 4 stundām
Mačohas solokoncerts šovakar palika bez aplausiem...

  -1 [+] [-]

, 19:21, pirms 4 stundām
tikko no halles.itka jau normala spele,bet tas metiens no groza apaksas garam un spele beigusies.kilpam ari ta ne parak gaja.zelli malaci-izmocija uzvaru pa lielam 7 viru sastava.liepajai plusins par atmosferu.lidzjuteji limeni un cik skatos tad protokola ari nekadi mistiski cipari nav uzburti.ap 950 tiesam varetu but.sezonas sakums gan interesants!

     [+] [-]

, 20:15, pirms 3 stundām
Dažas lietas apstiprinās pēc sezonas sākuma reultātiem, intriga laba, vidējais līmenis krietni cēlies, skatītāju daudz, tik līgas mārketings pavājs.
Latvijas top 3 VEF, Zeļļi, Ogre.