Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 debijā "Ezerzeme/Rēzekne" nenotur +16 un zaudē "Rīdzenei/Sportapunkts"

Andrejs Siliņš

LBL2 debijā "Ezerzeme/Rēzekne" nenotur +16 un zaudē "Rīdzenei/Sportapunkts"
"Ezerzeme/Rēzekne", Foto: basket.lv

Piektdien pagājušās sezonas trešās divīzijas čempione "Ezerzeme/Rēzekne", debitējot Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, bija vadībā ar 16 punktu pārsvaru pret "Rīdzeni/Sportapunkts", taču nenoturēja to un zaudēja ar rezultātu 65:71.

A grupas cīņā "Ezerzeme/Rēzekne" pirmajā puslaikā veica izrāvienu 18:0 un ieguva vadību pat ar 16 punktu starpību, taču "Rīdzene/Sportapunkts" mācēja atspēlēties un viesos izcīnīja panākumu ar rezultātu 71:65. Uzvarētājiem Norberts Strautiņš iemeta piecus no septiņiem izmestajiem trīspunktniekiem, sakrājot 25 punktus. Rēzekniešu rindās Renārs Bulduris guva 17 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

B grupā "Jelgava/LLU" savā laukumā sagrāva "Liepāju/LSSS" - 100:66. Reinis Avotiņš jelgavnieku labā guva 18 punktus, komandas kapteinis Salvis Mētra pievienoja 17 punktus un piecas rezultatīvas piespēles, bet 15 punkti un piecas piespēles Adriana Ganuļeviča kontā. Liepājniekiem Valters Vuciņš iemeta 14 punktus, par vienu mazāk Kārļa Rusmaņa rēķinā.

C grupā "OC Limbaži" ar 87:63 savā laukumā pārliecinoši uzveica "VEF skolu". Inguss Immers nepilnā 21 minūtē paspēja gūt 27 punktus un izcīnīja četras bumbas pie groziem. 13 punkti, četras bumbas un četras piespēles Rolandam Brenčam, bet 12 punkti, piecas bumbas un četras piespēles Armandam Ošiņam. VEF jaunās maiņas labā ar 16 punktiem atzīmējās Emīls Krūmiņš, kuram arī piecas bumbas zem groziem.

LBL2 regulārā sezona, 5. oktobris

GSpēleRezultāts
AEzerzeme/Rēzekne - Rīdzene/Sportapunkts65:71
BJelgava/LLU - Liepāja/LSSS100:66
COC Limbaži - VEF skola87:63