Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Limbaži" kā pēdējie iekļūst LBL2 pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Limbaži" kā pēdējie iekļūst LBL2 pusfinālā
Vents Veinbergs
Foto: BK LU

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā noskaidrojusies ceturtā pusfināliste. Vienīgajā sērijā, kurā bija nepieciešamas trīs spēles OC "Limbaži" cīnījās ar "Pārdaugavu/LU". Apmainoties ar uzvarām savā laukumā, izšķirošajā trešajā mačā OC "Limbaži" izcīnīja graujošu uzvaru ar rezultātu 83:58. Pusfinālā viņu pretinieki būs "Saldus" basketbolisti.

Ceturtdaļfināla pirmajā mačā limbažnieki savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār "Pārdaugavu/LU" ar rezultātu 80:65, bet atbildes spēlē Rīgā "Pārdaugava/LU" pagarināja savu sezonu, svinot uzvaru ar 71:61. Līdz ar to pusfinālistu vajadzēja noskaidrot trešajā duelī Limbažos.

"Limbaži" vēl joprojām bija šīs sērijas favorīti, ko arī apliecināja pirmajās minūtēs, izvirzoties vadībā ar 9:3. Viesi pirmajā ceturtdaļā vairs nespēja pat panākt izlīdzinājumu, kamēr mājinieki pakāpeniski audzēja pārsvaru, ļaujot pretiniekiem gūt vien deviņus punktus (19:9). Otrajā ceturtdaļā spēle kļuva daudz līdzīgāka. "Limbaži" turējās 12 punktus priekšā, bet tad sekoja viesu izrāviens, rezultāta starpībai sadilstot līdz nieka diviem punktiem, kad pirmajā puslaikā bija atlikušas divas minūtes (25:27). Tā izskaņu gan labāk nospēlēja mājinieki, realizējot divus tālmetienus un dodoties atpūtā komfortablākā vadībā - 35:26.

Pēc lielā pārtraukuma laukuma dominēja mājinieki, kuri pakāpeniski piecās minūtēs pieaudzēja savu pārsvaru līdz 20 punktiem (60:40). Ar to arī bija skaidrs, ka mača un visas sērijas liktenis ir izšķirts. Arī ceturtajā ceturtdaļā rīdzinieki rādīja ļoti blāvu sniegumu, slīgstot arvien lielākos mīnusos. Limbažnieki līdz mača beigām centās sasniegt 30 punktu pārsvaru, bet mērķis palika nesasniegts. Mačs noslēdzās ar rezultātu 83:58, limbažniekiem pelnīti iekļūstot pusfinālā, kur tos jau gaida "Saldus" vienība.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 17 punktiem bija Vents Veinbergs, bet pa 13 punktiem bijušajam LU basketbolistam Armandam Ošiņam un Rolandam Brenčam, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas. "Pārdaugavas/LU" labā pa 10 punktiem guva Roberts Niedra, Dāvis Klegeris un Arnis Bebrišs, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas.

LBL2, ceturtdaļfināls, 5. aprīlis

OC "Limbaži" - "Pārdaugava/LU" 86:64 (19:9, 16:17, ), Sērijā 2-1

OC "Limbaži": Veinbergs 17, Brenčs 13 (7 ab), Ošiņš 13, Veide 11 (6 ab), Vītols 8 (5 rp), Bitītis 6 (6 ab), Freibergs 5, Ozols 4, Līcītis 2, Zaļaiskalns 2, Fridrihsons 2, Krastiņš.
"Pārdaugava/LU": Bebrišs 10 (8 ab), Niedra 10, Klegeris 10, Anrītis 9, Melderis 8, Večens 6 (5 rp), Dronka 2, Liepa 2, Immers 1, Ozoliņš, Minajevs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība