Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons" vadība par Šķēli un komandas komplektāciju

Jānis Celmiņš

"Barons" vadība par Šķēli un komandas komplektāciju
Armands Šķēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Nenoliegšu, sarunas ar Šķēli notiek. Ja viņš neparādīsies "Ventspils" sastāvā, tad viņa kandidatūra tiks izskatīta daudz nopietnāk," sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidro Basketbola kluba "Barons" menedžeris Jānis Pormalis.

Kāda ir situācija komandā pirms rīt gaidāmās spēles ar BK "Ventspils"?
Spēlē ar "Zemgali" ļoti nopietnu acs savainojumu guva Oricevejunmi Efedžuku un uz brīdi pat radās jautājums, vai viņš vispār nezaudēs redzi. Vairākas dienas viņam bija regulāri ārstu apmeklējumi un šorīt viņš piedalījās pirmajā treniņā. Dakteri ir darījuši visu, lai viņš atlabtu, taču rīt viņš visticamāk nespēlēs. Komandai ir pievienojies amerikāņu uzbrucējs Džefs Makdermots, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Providensas universitātē un šī viņam būs pirmā pieredze Eiropas basketbolā. Viņš LBL noteiktajā kārtībā tika pieteikts jau līdz 28. februārim, kas nozīmē, ka līdz 14. martam mēs varam pieteikt vēl vienu jaunu spēlētāju. Šobrīd ir jautājums, vai viņš atbildīs mūsu prasībām un paliks komandā. Mūsu redzeslokā ir vēl vairāki spēlētāji, taču pirmkārt vēlamies novērtēt Makdermotu un tikai tad izdarīt tālākus secinājumus. Vai mums būs jāizmanto "pēdējā iespēja", redzēsim. Pēc slimības atgūstas arī Aigars Vītols un uz Ventspili rīt dosimies ar domu cīnīties par uzvaru.

Vai Makdermots varētu doties laukumā jau rīt mačā pret "Ventspili"?
Šobrīd pie tā tiek strādāts. Ja izdosies nokārtot visus nepieciešamos dokumentus, tad viņš dosies laukumā jau rīt. Skaidrs, ka viņš nebūs tas, kurš rīt izšķirs mača likteni.

Dzirdētas runas, ka "Barons" komandai varētu pievienoties Armands Škēle. Vai tās ir tikai baumas?
Ar Armandu ir kā ir. Mēs labi zinām, ka "Ventspils" ir pieprasījusi brīvlaišanas vēstuli no Itālijas kluba un kaut kādas sarunas starp "Ventspils" klubu un Šķēli notika, taču vienošanās netika panākta. Nenoliegšu, sarunas ar Armandu notiek. Ja viņš neparādīsies "Ventspils" sastāvā, tad viņa kandidatūra tiks izskatīta daudz nopietnāk. Esam redzējuši viņu vienā mūsu treniņā un treneri secināja, ka Armandam vēl ir daudz un dikti jāstrādā. Zinot viņa potenciālu un talantu, mēs uzskatām, ka viņš mums varētu būt noderīgs "play-off" turnīrā, taču šobrīd darba vēl ļoti daudz.

Vai Armandam ir izteikts konkrēts piedāvājums arī no "Barons" puses?
Esam aprunājuši šo jautājumu un nedomāju, ka tas ir tas jautājums, kas šobrīd mūs satrauc visvairāk. Varētu pat teikt, ka finansiālā ziņā ar Šķēli esam vienojušies. Līgumu ar Armandu varējām parakstīt jau līdz 1. martam taču īsti vietu sastāvā viņam nevarējām garantēt. Saprotam, ka viņam ir vajadzīgs pietiekami liels spēles laiks, kuru tobrīd viņam garantēt nespējām. Šobrīd savainojums ir Efedžuku, kaujas apstākļos neesam redzējuši arī Makdermotu, kas palielina izredzes, ka Armands varētu pievienoties komandai.

Zinot Armanda talantu un potenciālu, kā arī LBL kopējo līmeni, vai tiešām viņš šobrīd ir tik sliktā formā?
Viņš ir pārcietis nopietnu slimību, spēļu prakses viņam nav un šobrīd ir jāveic liels darbs, lai viņš spētu sasniegt tādu fizisko kondīciju kādā bija aizvadītajā sezonā. Komandas vadība gan tic, ka līdz "play-off" turnīram viņš var atgūt labu sportisko formu.

Komandas treneru kolektīvu pavisam nesen papildināja Edmunds Valeiko. Kādi būs viņa galvenie pienākumi?
Centīsimies izmantot gan viņa kā spēlētāja pieredzi, gan pieredzi, kuru viņš ir uzkrājis strādājot Latvijas izlasē. Viņš vairāk strādās ar pirmajiem numuriem, jo kā zināms tieši saspēles vadītāju un centra spēlētāju sniegums ir gandrīz izšķirošs, lai komanda izcīnītu uzvaras. Valeiko ir ieguvis labu pieredzi strādājot kopā ar Miglinieku un Kemzuru un vēlamies dot iespēju strādāt tieši latviešu treneriem. Kluba vadībai ir un būs tāda politika, ka treneru korpusā strādās tikai vietējie treneri. Ja kluba vadība būs apmierināta ar Valeiko darbu, tad līgums varētu tikt arī pagarināts.

Bez darba šobrīd ir arī Agris Galvanovskis…
Mēs neuzskatījām, ka Galvanovskis varētu veiksmīgi iekļauties jau esošo treneru kolektīvā. Uzskatījām, ka Valeiko mijiedarbība ar Teteri un Zībartu varētu būt pietiekami lietderīga un veiksmīga.

Kopumā par komplektācijas jautājumiem. Kāpēc šosezon tik izteikti bieži notiek spēlētāju maiņas komandās – vieni nāk, otri iet… Te es nedomāju tikai "Barons" komandu.
Mēs visi lieliski redzam situāciju, kāda valda mūsu valstī, arī basketbola klubi ar to visu ir saistīti. Pirms sezonas mums bija trīs attīstības plāni. Atkarībā no tā, kā mums sezonas laikā veicas ar finansu piesaisti ir atkarīgs arī mūsu realizētais plāns. Mēs nevēlamies strādāt ar virtuālu naudu, kā to pagājušajā sezonā darīja "ASK Rīga". Mēs ļoti skrupulozi pieejam šim jautājumam. Arī ar Efedžuku mums sākotnēji bija sadarbība uz īsāku laiku, kuru vēlāk pagarinājām. Nemāku spriest par citiem klubiem, taču mums bija trīs dažādi scenāriji. Protams, skatāmies arī ko dara mūsu konkurenti. Ja nebūtu krīzes, mēs šobrīd spēlētu ar pavisam citu sastāvu.

Par cik procentiem samazinājusies vidējā alga "Barons" spēlētājiem, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu?
Samazinājumi ir ļoti ievērojami. Labi zinām, kādi spēlētāji pagājušajā sezonā spēlēja mūsu komandā. Šķēle, Bērziņš, Adomaitis – tādi spēlētāji šobrīd mūsu komandā nav. Vidējais atalgojums ir samazinājies vairākas reizes. Jāsaprot, ka viss atkarīgs no pašiem basketbolistiem – jo labāki būs komandas sasniegumi, jo vieglāk kluba vadībai piesaistīt finansējumu.

Mārtiņš Skirmants aizvadītajā sezonā spēlēja "Baronā", arī šobrīd ir atgriezies komandā. Cik ļoti viņš ir bijis spiests nolaist savu algu?
Ar Mārtiņu esam vienojušies uz abpusēji izdevīgiem noteikumiem. Nevēlos atklāt vai viņa alga aizvadītajā sezonā bija lielāka vai mazāka, bet mēs saprotam, ka viņš mūsu komandā šobrīd ir viens no atslēgs spēlētājiem. Svarīgs ir fakts, ka mūsu treneri viņu ļoti labi pazīst un zina, ko viņš spēj katrā konkrētajā situācijā. Domāju, ka pavadītais laiks Ukrainā Skirmantam nebūt nav nācis par sliktu un šobrīd viņš ir ļoti labā formā. Paskatieties kaut viņa metienu procentu pirmajās LBL spēles. Latvijas mērogiem Mārtiņš šobrīd saņem labu algu.

No kluba puses palikusi nenokomentēta situācija ar Kaspara Raiskuma atlaišanu. Pats spēlētājs par šo situāciju bija gana sašutis.
Mēs visi zinām kāda bija Kaspara Raiskuma statistika, ja neskaita spēles ar "Ķeizarmežu". Jau pirms sezonas mums bija saruna ar Kasparu un tobrīd viņš apgalvoja, ka var un grib spēlēt mūsu komandā. Pirms atlaišanas viņam tika izteikts mutisks brīdinājums, tāpat viņš tika nosūtīts uz komandas fārmklubu, bet sniegums neuzlabojās. Ņemot vērā, ka viņš nav spējis nostiprināties arī "Zemgales" komandā, domāju, ka kaut kāda saistība ar šīm lietām ir.

Vai ir pamats runām, ka mutisks brīdinājums ticis izteikts arī Uvim Helmanim?
Jā, mutisku brīdinājumu izteicām arī Uvim. Mēs vēlamies, lai katrs spēlētājs komandai nestu maksimālo labumu un tobrīd neuzskatījām, ka Uvis komandai dod adekvātu pienesumu.

Vai bija vēl kāds mutiskais brīdinājums?
Nē!

 +15 [+] [-]

, 2010-03-05 17:12, pirms 15 gadiem
laba un diezgan atklata intervija...
Cerams neo atklas Barona algas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ukleibors

 +12 [+] [-]

, 2010-03-05 17:34, pirms 15 gadiem
Tik tālu ARMAND ar savu talantu vien bez attieksmes esi nonācis.eh bet varēji spēlēt ļoti,ļoti,ļoti augstā līmenī.Tavs vilciens diemžēl ir aizgājis...
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +3 [+] [-]

, 2010-03-05 18:08, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Diezgan liels šoks ir dzirdēt šīs ziņas par Armandu. Nekad nebūtu domājis, ka viņš spētu nokristies tik zemu, kgan priekšā viņam jau ir Vītols un Efe, tad nav brīnums kādēļ jāuztraucas par spēles laiku.
nu es gan nebrīnītos - man kautkā rados viena nopietna sporta ārste.. un tad cik atceros esmu dzirdējis tekstiņus ka slimība kuras laikā tu nevari trennēties-tip pārtrauc trenniņprocesu- tik spēcīgi iegriež ka lai atgūtu pēctam formu ir jāpavada krietni ilgāks laiks par slimības laiku... ja nemaldos runa bij 1nedēļa izlaizta:1mēnesis lai atgūtu formu.... bet nu tas vairāk par skrējējiem bija, bet nu basīts jau nav nekāda pastaiga...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-05 18:09, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: laba un diezgan atklata intervija...
Cerams neo atklas Barona algas
Neo jau zin tikai oficiālās algas, no kurām tiek maksāti visi nodokļi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-05 18:39, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: laba un diezgan atklata intervija...
Cerams neo atklas Barona algas
dzeeris esi ???

  -4 [+] [-]

, 2010-03-05 18:45, pirms 15 gadiem
nav uztraukumam vietas.kokainis izdaris visu lai barons vinnetu.sita cerme visur ielidis un speli izcukos.ja pasa nebus bus rikojumi citiem jautajums tikai cik speletaju no ventspils tiks nonemti ar 5 piezimem.

  -3 [+] [-]

, 2010-03-05 19:40, pirms 15 gadiem
ukleibors rakstīja: A kas tad taads Shkjeele bija?? :
tavs sencis manuprat.

     [+] [-]

, 2010-03-05 19:59, pirms 15 gadiem
ziemeļi rakstīja: Tik tālu ARMAND ar savu talantu vien bez attieksmes esi nonācis.eh bet varēji spēlēt ļoti,ļoti,ļoti augstā līmenī.Tavs vilciens diemžēl ir aizgājis...
Tas toch
njaa vienu laiku likās buus mums normāls chalis, kas spēlēs kādā Eiropas labā klubā un augstā līmenī....Attieksme, raksturs=0.....

un te nu mēs atgriežamies atpakaļ, un līdz ar tas nozīmē, atpakaļ ceļš uz labiem sasniegumiem vairs nav, un jāsamierinās ar NORIETU..pzdc...tik ātri vēl pie tam....negaidīti...pats neizkala savu laimi....un varēs mīcīties pa LBL kur līmenis ir ļoti zems..LĪDZ AR TO PATS DEGRADĒSIES līdzi...

Zieds NOVĪTA -nemaz NEIZPLAUKSTOT

  +1 [+] [-]

, 2010-03-05 21:04, pirms 15 gadiem
Valters teica, ka Skirītim baronos maksā kādus 3,5 k latus mēnesī. Protams, sīkums, salīdzinot ar labajiem laikiem, bet maz šobrīd tas arī nav! SKIRĪTIS FOREVER THE BEST !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-05 21:27, pirms 15 gadiem
Luni tu, vajag arii saprast savaadaak sho jautaajumu, kaa par basketbolistu jau sen neviens neintereseejaas, atceros vinjsh kaut ko par NBA tur sapnjoja.....ha ha ha

     [+] [-]

, 2010-03-05 22:20, pirms 15 gadiem
vARBŪT AGRĀK TIEŠĀM šķele bija labs(līdz 22 gadiem)
kā sāka izpelnīties lielo slavu un saņēmu ļoti ļoti lielu naudu
viņš sabruka!

  +4 [+] [-]

, 2010-03-05 22:23, pirms 15 gadiem
Tumanovs rakstīja: Valters teica, ka Skirītim baronos maksā kādus 3,5 k latus mēnesī. Protams, sīkums, salīdzinot ar labajiem laikiem, bet maz šobrīd tas arī nav! SKIRĪTIS FOREVER THE BEST !
Vairāk vv klausies viņš jau nudien visu zin

  +1 [+] [-]

, 2010-03-05 22:40, pirms 15 gadiem
Par atalgojumu:
"Labi zinām, kādi spēlētāji pagājušajā sezonā spēlēja mūsu komandā. Šķēle, Bērziņš, Adomaitis "

Labi Skeelem veseliiba, bet kur sie "kādi spēlētāji" speeleetaaji ir tagad?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-06 03:21, pirms 15 gadiem
P.Deddy rakstīja: Tas toch
njaa vienu laiku likās buus mums normāls chalis, kas spēlēs kādā Eiropas labā klubā un augstā līmenī....Attieksme, raksturs=0.....

un te nu mēs atgriežamies atpakaļ, un līdz ar tas nozīmē, atpakaļ ceļš uz labiem sasniegumiem vairs nav, un jāsamierinās ar NORIETU..pzdc...tik ātri vēl pie tam....negaidīti...pats neizkala savu laimi....un varēs mīcīties pa LBL kur līmenis ir ļoti zems..LĪDZ AR TO PATS DEGRADĒSIES līdzi...

Zieds NOVĪTA -nemaz NEIZPLAUKSTOT
Gan jau viņa lieliskais Aģents no BSA šamējo iekārtos kādā Eiropas īmeņa klubā. Šogad jau līdz Itālijas A sērijai dabūja, tik žēl, ka klubs bankrotēja... Nekas, nākamreiz paveiksies

p.s. Bet Berķis vienalga jau paspējs Euroleague uzspēlēt pirms to vēl Šķēle paveicis!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-06 14:54, pirms 15 gadiem
Par Šķēli žēl! Izskatās ar to viņa augšupeja ir apstājusies un pa zemiem līmeņiem vien vandīsies! Bet varēja tādu karjeru uztaisīt!

     [+] [-]

, 2010-03-06 15:42, pirms 15 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Par Šķēli žēl! Izskatās ar to viņa augšupeja ir apstājusies un pa zemiem līmeņiem vien vandīsies! Bet varēja tādu karjeru uztaisīt!
Nu kāpec tad tikai izlasē. Ne- Amerikāņu mazos ne pārāk ņem NBA, bet Šķēle savulaik pēc sava spēles stila atbilda tai izņēmuma kategorijai. Nu varēja iznākt tāds Džinobili tipa spēlētājs, ja būtu strādājis un būtu cita attieksme.

     [+] [-]

, 2010-03-06 17:52, pirms 15 gadiem
xZ rakstīja: Nu kāpec tad tikai izlasē. Ne- Amerikāņu mazos ne pārāk ņem NBA, bet Šķēle savulaik pēc sava spēles stila atbilda tai izņēmuma kategorijai. Nu varēja iznākt tāds Džinobili tipa spēlētājs, ja būtu strādājis un būtu cita attieksme.
izlasē ir diskābelis un kad beigsies termiņš par viņu jau sen visi būs aizmirsuši!

     [+] [-]

, 2010-03-06 18:08, pirms 15 gadiem
meita rakstīja: Skirmanta alga ir 350Ls mēnesī,plus 15 sant. par katru gūto punktu.
tas ir labais !
hahahahahaha
Viņam sanāk vairāk nekā 350 Ls par spēli (3,5 k Ls mēnesī), bet visvairāk man patika tie 15 santīmi par punktu !
Tad jau sanāk, ka ja Skirītis iemet 10 punktus, tad bonuss- pusotrs lats !!! Užavas aliņš ne visās bufetēs sanāk !