Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sezonu ar divām uzvarām sākusī Valmiera metīs izaicinājumu VEF

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sezonu ar divām uzvarām sākusī Valmiera metīs izaicinājumu VEF
Nikolajs Mazurs. Foto: Valmiera Glass/ViA Basketbols

Šovakar Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā jaunās sezonas trešo spēli aizvadīs "Valmiera Glass"/ViA un "VEF Rīga". Sākums pulksten 19:00, tiešraide TV4 un portālā Sportacentrs.com.

• Kamēr Igaunijas klubi vēl gatavojas sezonas startam, Latvijas komandas jau ieskrējušās. Valmierieši sākuši ar divām uzvarām pēc kārtas un šovakar uzņems Latvijas čempioni "VEF Rīga".

• "Valmiera Glass"/ViA sāka ar 80:63 mājās pret liepājniekiem, kam pagājušās nedēļas nogalē sekoja izbraukums pie "Latvijas Universitātes" un uzvara ar 92:72.

• VEF sezonu sāk ar zaudējumu pret "Rīgas Zeļļiem" (88:91), bet otrajā spēlē izdevās aizmukt no Tallinas "Kalev"/"Cramo" (84:63). Igaunijas čempione ir vienīgā kaimiņu komanda, kas jaunajā sezonā aizvadījusi spēli.

• VEF iepriekšējo spēli aizvadīja tikai pirms trīs dienām, Čempionu līgā sakaujot Bonnas "Telekom Baskets" (86:72). Fantastisks bija Dairis Bertāns – 22 punkti puslaikā un 31 punkts kopā.

• Latvijas-Igaunijas līgā rezultatīvākie vefieši ar vidēji 16 punktiem bijuši ārzemnieki – Geidžs Deiviss un Vjačeslavs Bobrovs. Valmieras rezultatīvākie arī bijuši leģionāri – Kalils Spīrs un Dakvons Smits iemetuši vidēji 18 punktus.

• "Valmiera Glass"/ViA pagājušo sezonu pabeidza tikai 13. vietā, bet par 20% palielinātais budžets un starpsezonā pastiprinātais sastāvs ļāvis izvirzīt augstākus mērķus.

Latvijas-Igaunijas līgas spēles šonedēļ

DatumsLaiksSpēleRezultāts
04.1019:00Valmiera Glass/ViA – VEF Rīga
05.1017:00Liepāja – Rīgas Zeļļi
17:00Ogre – Ventspils
06.1017:00Kalev/Cramo – Latvijas Universitāte

  +1 [+] [-]

, 11:21, pirms 3 stundām
Jā Valmiera uzvarēs tad Dinamo aiz lepnuma pārsprāgs

     [+] [-]

, 11:47, pirms 3 stundām
Vai Verners Kohs šodien spēlēs ?

     [+] [-]

, 13:07, pirms stundas
Redzēs, kā ČL spēle būs VEF ietekmējusi. Ja vef neielaidīsies individuālajā basketbolā, tad vajadzētu uzvarēt. Šodien būtu Deivisam jāspīd

     [+] [-]

, 14:16, pirms 8 minūtēm
juings rakstīja: Vai Verners Kohs šodien spēlēs ?
Domāju, ka spēlēs, jo viņu saistībā ar komplikācijām pēc uzacs pārsišanas mačā ar Liepāju treneri iepriekšējos mačos pataupīja. Šodien Verners ļoti noderēs.
Kurš uzvarēs? Līdz VEFa mačam pret vāciešiem bija viens funktieris, šobrīd tas ir pamainījies. Atļaušos optimistisku variantu - izredzes 50 pret 50. Starp citu, Valmiera visos četros mačos bijusi izteikti labāka tieši pēdējā ceturtdaļā...