Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LIBL jaunās sezonas pieteikums: septiņi Latvijas klubi un play-off formāta maiņa

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LIBL jaunās sezonas pieteikums: septiņi Latvijas klubi un play-off formāta maiņa
Foto: basket.lv

''Pafbet'' Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) nolikumā paredzētajā pieteikšanās termiņā gaidāmajai 2023./2024. gada sezonai pieteikušās 16 komandas – astoņas no Igaunijas, septiņas no Latvijas un pašreizējā čempione ''Prometey'' no Ukrainas, kas gan bāzējas Rīgā.

Latviju gatavojas pārstāvēt “VEF Rīga”, “Ventspils”, “Liepāja”, “Ogre”, “Latvijas Universitāte”, “Valmiera GLASS VIA” un “Rīgas Zeļļi” (Latvijas klubu pieteikumus izskatīs un apstiprinās LBS valdes sēdē 13. jūlijā).

Igauniju pārstāvēs “Kalev/Cramo”, “Tartu Ülikool Maks & Moorits”, “Pärnu Sadam”, “Viimsi”, “AVIS UTILITAS Rapla”, “TalTech/OPTIBET”, “Keila” un ”Tallinna Kalev”. Salīdzinot ar pagājušās sezonas Igaunijas klubiem, gaidāmajā sezonā augstākajā līgā vairs nespēlēs Rakveres ''Tarvas''.

Ukrainas komanda “Prometey” arī 2023./2024. gada sezonā bāzēsies Rīgā, un piedalīsies gan ''Pafbet'' Latvijas-Igaunijas līgas čempionātā, gan ULEB Eirokausā.

Pamatturnīrā paredzēts divu apļu turnīrs, pēc kura astoņas labākās komandas piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Izmaiņas turnīra formātā skārušas play-off, līgai atsakoties no ''Final 4'' turnīra. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā paredzētas sērijas līdz divām uzvarām, bet finālā čempionus noskaidros vienā spēlē tās komandas laukumā, kas būs ieņēmusi augstāku vienu pamatturnīrā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. Aizvadītajā sezonā spēlēja un gaidāmajā sezonā līgā spēlēs 16 komandas.

2023./2024. gada LIBL dalībnieces

IgaunijaLatvijaUkraina
Kalev/CramoVEF RīgaPrometey
Tartu UlikoolVentspils
Parnu SadamLiepāja
ViimsiOgre
RaplaLatvijas Universitāte
TalTechValmiera Glass/ViA
KeilaRīgas Zeļļi
Kalev

Izmantotie resursi:
https://lbl.basket.lv/pafbet-latvij...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:01, pirms gada
kauns par tādu formātu, finālu vismaz līdz 2 uzvarām

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:14, pirms gada
purva_velns rakstīja: kauns par tādu formātu, finālu vismaz līdz 2 uzvarām
Tas kā kuram.Man personīgi patīk,ka finālā ir tikai 1 spēle,jo tad ir skaidra diena,skaidrā vieta,kur tiks noteikts čempions un tam var sagatavoties, nevis, kā ir sērija līdz kaut kādām uzvaru skaitam un tu vari vairākas reizes pirms spēles nezināt, vai šajā reizē tiks kronēts čempions vai nē. Man personīgi patīk, ka var sakoncentrēties visas emocijas uz 1 spēli un būt gatavs tam,ka tajā dienā kaut kas notiks vienalga kurā virzienā. Pie tam 1 spēles situācijā ir lielākas iespējas, kas var notikt un var uzvarēt "underdogs".

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:20, pirms gada
Igauņi nemāk noorganizēt FInal4, tāpēc tādu atceļam. Ok

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:49, pirms gada
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Igauņi nemāk noorganizēt FInal4, tāpēc tādu atceļam. Ok
tas ir tāpat kā nozāģēt kokus, lai vārnām nav kur uzmesties

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 18:35, pirms gada
Stulbi, vai nu vismaz līdz 2 uzvarām vai final four...

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:56, pirms gada
Nu paga, ja jau vēl izskatīs kandidatūras, tad nevar teikt, ka šajā sezonā spēlēs 16 klubi!! Igauņu federācija arī savējiem klubiem ies cauri, vai ņems visus, kas piesakās?

Bet labā ziņa tā, ka par 99% fināls norisināsies Prometejā, tfu, Rīgā!

     [+] [-]

, 2023-07-04 21:24, pirms gada
Būtu sadalījuši līgu 2 konferencēs - LAT un EST, regulāro čempi spēlē visi kopā katrs pret katru, puntus skaita atseviški. Tad 4 labākās savā konferencē izspēlē pusfinālus, tad finālus (pie reizes tiek noskaidroti valstu čempioni) un tad lielais fināls Top Latvijas klubs pret Top Igaunijas klubu par piem. Livonijas kausu vai ko tml. Varētu rasties laba tradīcija. Nu jā, Prometejs.... Bet viņi jau mūžīgi te nespēlēs

     [+] [-]

, 2023-07-04 21:50, pirms gada
Polšs rakstīja: Būtu sadalījuši līgu 2 konferencēs - LAT un EST, regulāro čempi spēlē visi kopā katrs pret katru, puntus skaita atseviški. Tad 4 labākās savā konferencē izspēlē pusfinālus, tad finālus (pie reizes tiek noskaidroti valstu čempioni) un tad lielais fināls Top Latvijas klubs pret Top Igaunijas klubu par piem. Livonijas kausu vai ko tml. Varētu rasties laba tradīcija. Nu jā, Prometejs.... Bet viņi jau mūžīgi te nespēlēs
LatEst ir interesanta, jo sezonā spēlējam pret est klubiem. Mani neinteresē tikai spēles pret pašu klubiem 4 apļus

     [+] [-]

, 2023-07-05 01:20, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Tas kā kuram.Man personīgi patīk,ka finālā ir tikai 1 spēle,jo tad ir skaidra diena,skaidrā vieta,kur tiks noteikts čempions un tam var sagatavoties, nevis, kā ir sērija līdz kaut kādām uzvaru skaitam un tu vari vairākas reizes pirms spēles nezināt, vai šajā reizē tiks kronēts čempions vai nē. Man personīgi patīk, ka var sakoncentrēties visas emocijas uz 1 spēli un būt gatavs tam,ka tajā dienā kaut kas notiks vienalga kurā virzienā. Pie tam 1 spēles situācijā ir lielākas iespējas, kas var notikt un var uzvarēt "underdogs".
Tu esi slims psihopāts, labi ka tādi neskatās NBA!