Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rīga 8.-11. aprīlī uzņems Latvijas - Igaunijas līgas ''Final 6''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rīga 8.-11. aprīlī uzņems Latvijas - Igaunijas līgas ''Final 6''
2019. gada uzvarētāji ''Ventspils''. Foto: Basket.lv

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka no 8. - 11. aprīlim Rīgā notiks Latvijas - Igaunijas basketbola čempionāta ''Final 6'' turnīrs, kurā noskaidrosies čempionāta uzvarētājs. No katras valsts noslēdzošai fāzei kvalificēsies trīs labākās katra regulārā čempionāta komandas. Spēles tiks aizvadītas ''Elektrum'' Olimpiskajā centrā, bez skatītājiem un turnīrs tiks rīkots pēc burbuļa principa, sarunā ar ''Sportacentrs.com'' atklāja Latvijas līgu direktors Kristaps Janičenoks.

Sarežģītās epidemioloģiskās situācijas dēļ Latvijas-Igaunijas čempionātā komandas spēlēja katra pret katru tikai savas valsts iekšienē. Šodien Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka atšķirībā no pagājušā gada, kad Covid-19 dēļ turnīrs līdz galam izspēlēts netika, tad šogad no 8. - 11. aprīlim Rīgā notiks ''Final6''. Katras valsts pirmās vietas ieguvēja pēc regulārā turnīra automātiski būs garantējusi vietu pusfinālā. Otrajā vietā esošās komandas ceturtdaļfinālā spēlēs pret trešo vietu ieguvējām. Uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam. Turnīrs noslēgsies 11. aprīlī ar finālu un cīņu par trešo vietu.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Latvijas līgu direktors Kristaps Janičenoks pauda, ka ir bijusi doma turnīru organizēt ne Rīgā kā, piemēram, Valmierā, taču idejas realizācijai traucējusi atbilstošas viesnīcas trūkums: ''Notiek Latvijā, jo pirms diviem gadiem bija Igaunijā. Mazākās pilsētās kā Valmierā bija atbilstošas viesnīcas trūkums, tāpēc lēmām organizēt Rīgā. Principā tas būs tas pats burbulis, kas izlasei, tikai šoreiz čempionāta izspēles vajadzībām. Katrai komandai viesnīcā būs atvēlēts savs stāvs. Spēlēsim ''Elektrum'' Olimpiskajā centrā. Ja būtu iespēja spēlēt līdzjutēju klātbūtnē, tad organizētu turnīru ''Arēnā Rīga''.''

Ar Igaunijas pusi ir uzsāktas sarunas par čempionāta nākotni, taču tās pagaidām ir runas, atbildot uz jautājumu par šī turnīra nākotni, pauda Janičenoks.

Ja regulārais turnīrs noslēgtos šodien, tad no Latvijas ''Final6'' kvalificētos VEF, ''Ventspils'' un ''Ogre'', bet no Igaunijas ''Parnu Sadam'', ''Kalev/Cramo'' ''Avis Rapla''. Pirms diviem gadiem par čempioniem kļuva ''Ventspils'' basketbolisti, bet par vērtīgāko basketbolistu atzina Rihardu Lomažu.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga18-290.0Kalev/Cramo12-285.7
2.Ogre12-666.7Pärnu Sadam17-577.3
3.Ventspils12-666.7Avis Rapla12-957.1
4.Liepāja8-1044.4Rakvere Tarvas10-1050.0
5.Valmiera Glass/ViA5-1426.3TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte2-199.5Tartu Ülikool7-1531.8
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3

Izmantotie resursi:
Pafbet Latvijas-Igaunijas līgas trešās sezonas...