Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons kvartāls" sagādā LU otro zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Barons kvartāls" sagādā LU otro zaudējumu
''Rīgas derbijs'' pilnu Elektrum OC tribīņu priekšā. Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Pie pirmās uzvaras "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunajā sezonā tikusi "Barons kvartāls" vienība. "Baronam" izbraukumā izdevās pārspēt "Latvijas Universitāti" ar rezultātu 95:72, sagādājot tai otro zaudējumu.

Abas komandas jauno sezonu sāka ar zaudējumu. "Latvijas Universitāte" izbraukumā atzina "Valkas/Valgas" pārākumu (82:89), bet "Barons kvartāls" jaunajā "Jūrmalas/Fēnikss" mājvietā Kauguros piekāpās jūrmalniekiem ar 68:77. Iepriekšējās sezonās "Baronam" studenti bijuši neērti pretinieki, kas lika gaidīt interesantu cīņu.

Maču labi sāka LU, cieši spēlējot aizsardzībā un izvirzoties vadībā ar 5:0. "Barons kvartāla" aizsardzība pirmajās minūtēs nebija ne tuvu ne labā līmenī. Tas LU basketbolistiem ļāva tikt pie viegliem punktiem, panākot 11:4. Mājinieki pielaida pretiniekus minimālā atstatumā, bet tad LU uzbrukumu ar precīzu tālmetienu iekustināja Harijs Rubenis (14:10). Turpinājumā komandas spēlēja ļoti aktīvi, bet nevarēja teikt, ka tas daudz dotu rezultātā. "Barons kvartāls" centās atspēlēties, bet pirmo ceturtdaļu tomēr uzvarēja LU - 20:18.

Viesi otro ceturtdaļu sāka ar presingu, sagādājot pretiniekiem problēmas uzbrukumu ievadīšanā. Otrā laukuma galā gan aizsardzība vairs nebija tik laba, LU basketbolistiem spējot atrast iespēju gūt punktus. "Barons kvartāls" spēja nostiprināties nelielā vadībā, kad tālmetienu realizēja Dāvis Zonne (31:25). Tieši Zonne bija LU basketbolistu galvenais mērķis, jo viņš nereti pieļāva kļūdas pie ciešas pretinieku aizsardzības. Mājinieki iekustināja savu uzbrukumu un sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem ceturtdaļas vidū (29:31). Turpinājumā LU komandas spēle pajuka. Individuālas darbības un sasteigti metieni pāri rokām nenesa vēlamo rezultātu, kas "Barons kvartālam" ļāva pakāpeniski audzēt pārsvaru un uzvarēt puslaiku ar rezultātu 42:36.

Otrā puslaika ievadā LU problēmas nekur nepazuda, kamēr "Barons kvartāls" ar Kristapa Dārgā pūlēm atjaunoja 10 punktu pārsvaru (46:36). Viesi droši dominēja laukumā, liekot Guntim Endzelim minūtes pārtraukumu pēc divām nospēlētām minūtēm. Pēc pārtraukuma LU veica 6:0 izrāvienu, bet to apturēja Roberts Freimanis (53:42). Ar individuāliem centieniem LU sadeldēja deficītu līdz sešiem punktiem, bet atkal izrāvienu pārtrauca pretinieku tālmetiens. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē cīņa ritēja visai līdzīgi, rezultāta starpībai turoties ap 10 punktiem. Ceturtdaļas izskaņā tālmetienu realizēja Kristaps Mediss, pēc 30 spēlētām minūtēm rezultātam esot 73:60.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs viesiem izdevās palielināt savu pārsvaru līdz 18 punktiem, kas jau lika domāt, ka mača liktenis ir izšķirts (80:62). LU vēl centās ko mainīt ar presingu pēc gūta groza, bet "Barons kvartāls" basketbolistiem tas problēmas neradīja. Ceturtdaļas vidū Salvis Mētra bija pirmais pie atlēkušās bumbas un pirmo reizi savai komandai deva vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (87:66). Viesi neapstājās pie sasniegtā, neatdodot mājiniekiem iniciatīvu. Līdz 100 gūtajiem punktiem gan neizdevās tikt, "Barons kvartālam" izcīnot pirmo uzvaru šosezon ar rezultātu 95:72.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva Kristaps Mediss, bet 15 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Dāvim Gekam. LU rindās ar 14 punktiem atzīmējās Harijs Rubenis, bet 13 punkti Pēterim Rēķim.

"Olybet" LBL, 2. oktobris

"Latvijas Universitāte" - "Barons kvartāls" 95:72 (20:18, 16:24, 24:31, 12:22)

"Latvijas Universitāte": Rubenis 14, Rēķis 13, Eiduks 12, Lasenbergs 8, Krūmiņš 8, Brizgalovs 7, Ginters 4, Gūtmanis 3, Melderis 2, Birkāns 1, Leja, Jaunzems.
"Barons kvartāls": Mediss 17, Geks 15 (5 rp), Freimanis 13 (8 ab), Krestiņins 10 (11 ab, 4 bl), Dārgais 10 (7 ab), Jogela 7, Mētra 7, Strupovičs 7, Epners 6, Zonne 3.

     [+] [-]

, 2016-10-02 19:59, pirms 8 gadiem
Šobrīd izskatās, ka LU vienībai vislabāk nokomplektēta pozīcija ir... karsējmeitenes! (Jauki, ka redzēju arī savu favorīti, dejoja pat ar noteipotu muguru ) Spēles laikā driblēt mēģināja četri (Brizgalovs, Lasenbergs, Birkāns un Melderis), bet nu diez ko sakarīgi nesanāca. Arī treneris Endzels, šķiet, vēl īsti nesaprot, kā izspiest maksimumu no šī sastāva, kas dažas sezonas izdevās Visockim-Rubenim. Lasīju, ka čaļi trenējas divas reizes dienā, bet fiziski izskatījās švakiņi. Ceru, ka LU sasparosies un nebūs pārliecinoši pastarīši.

Par Baronu. Neko pārdabisku nerādīja, bet tāpat pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu. Jāsaka gan, ka uzkrita trijnieki un ne tie paši vieglākie (uzreiz pēc piespēles bez sagatavošanās). Šovakar Mediss bija karsts. Krestiņins it kā nemanāms, bet savu darbu padarīja. Kaplis. Vispār visa komanda atstāja cīnītāju iespaidu. Domāju, ka tas varētu būt Barona lielākais trumpis, citādi lielākā daļa konkurentu uz papīra izskatās spēcīgāki.

     [+] [-]

, 2016-10-02 20:08, pirms 8 gadiem
interesanti pavērot Zonnes statistiku šoreiz metieni 1/7 + 5 kļūdiņas, žēl Gulbja

     [+] [-]

, 2016-10-02 20:13, pirms 8 gadiem
P.S. LU vismaz šovakar bija problēmas ar mikroklimatu. Reizēm paburkšķēja viens uz otru, pārmetoši skatieni, brīžiem nolemtības pilni un padevušies. Arī treneris Endzels dabūja tehnisko piezīmi pilnīgi nevajadzīgā situācijā. Iepriekšējās sezonas taču skaidri parādīja, ka LU trumpis ir cīņasspars un pašatdeve. Šovakar tas bija pazudis.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-02 20:30, pirms 8 gadiem
Vai būs kāds sods par spēles sākuma laika kavēšanu uz 17 minūtēm?