Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" centīsies revanšēties "lauvām"

Andrejs Siliņš

"Valmiera" centīsies revanšēties "lauvām"
Liepājnieks Eštons Mičels un valmierietis Jānis Kaufmanis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šovakar 18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē "Valmiera" uzņems "Liepājas Lauvas", mēģinot revanšēties par zaudējumu pirmajā abu komandu tikšanās reizē šosezon.

Abas komandas LBL turnīrā tikās jau 9. oktobra vakarā Liepājā. Valmieriešiem tā bija pirmā sezonas spēle, kamēr "lauvas" jau pirms tam bija uzvarējušas "Zemgali". Vēlāk liepājnieki pieveica arī čempionus "Baronu", bet novembrī klājās krietni grūtāk - zaudējumi "Junioram" un "Ventspilij", grūta uzvara pār "Zemgali" un panākums Iecavā pret "Turību". Tikai viena no septiņām spēlēm pirmajos divos mēnešos aizvadīta izbraukumā - pēdējā pret "Turību". Decembrī mājas un izbraukumu spēļu attiecība gan nostāsies pretējā virzienā - trīs viesos un divas savā laukumā.

Ja "Lauvas" izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas, tad "Valmiera" tikusi uz garākas uzvaru takas - jau trīs panākumi pēc kārtas. Tie arī pagaidām vienīgie trīs šajā sezonā, skaitot jebkuru turnīru. Novembra sākumā tika sakauti Latvijas lielākās universitātes studenti (88:48), tam sekoja diezgan viegls panākums pret "turībniekiem" (71:54), bet pagājušajā sestdienā izdevās pieveikt ne tikai debitantus un studentus, bet arī Latvijas čempionus - "Barons" savā laukumā uzveikts ar 77:72. Labā ziņa, ka komandai turpinās mājas spēļu tūre - gan šovakar pret Liepāju, gan pēc divām nedēļām pret "Zemgali" jāspēlē savās mājās.

"Brīnos par savējiem, bet laikam jāmeklē vēsturiski iemesli - latvieši taču parasti aizsargājušies vai braši karojuši zem svešiem karogiem... Treniņos strādājam, sapulcēs runājam, video skatāmies - visi it kā visu saprot, taču, tiklīdz spēlē kaut kas neiznāk, viss jūk un brūk," pēc kaunpilnas sagrāves pret Viļņas "pērlēm" Baltijas līgas turnīrā sacīja "Lauvu" galvenais treneris Agris Galvanovskis. Vārdiem sekoja darbi - no darba tika atbrīvots komandas centrs Klāvs Ansons, kļūstot jau par otro ilggadējo liepājnieku, kurš šajā sezonā atlaists no pilsētas kluba (pirms tam Vairis Pusaudzis).

Tikmēr Valmierā turpinās sastāva komplektācija, kas pirms sezonas šķita, ka pabeigta vislaicīgāk starp visām komandām. Pret "Baronu" debitēja aizsargs Raimonds Gabrāns un debitēja spoži - 29 minūtēs astoņi punkti, sešas piespēles, piecas bumbas, septiņas izprovocētas piezīmes. Jāatceras, ka Gabrāns sezonu uzsāka tieši Liepājas komandas rindās, taču abas puses vēlāk nevienojās par nosacījumiem un gulbenietis atstāja Kurzemes pusi, lai, kā vēlāk izrādījās, atgrieztos Vidzemē.

Mačā pret "Baronu" valmierieši sasniedza arī skatītāju apmeklētības labāko rādītāju LBL turnīrā šosezon - 650, bet šovakar ir laba iespēja pārspēt arī kopējo labāko rādītāju (Baltijas līgas maču pret "Nevežis" apmeklēja par simts līdzjutējiem vairāk (750)).

Pirms došanās uz maču vai tiešraides skatīšanās portālā Sportacentrs.com, basketbola līdzjutējiem jāiepazīstas ar turnīra un Latvijas Basketbola Savienības (LBS) jauno mājaslapu: basket.lv

  -1 [+] [-]

, 2010-12-01 10:29, pirms 13 gadiem
Valmiera
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-01 11:47, pirms 13 gadiem
Par Liepāju un tikai!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-12-01 12:12, pirms 13 gadiem
Par Lauvu atmošanos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-12-01 12:58, pirms 13 gadiem
Tikai par Valmieras revanšu. Lai Liepāja vēl patrennējas pie Galvanovska un Štālberga, tie nu būs īstie.

     [+] [-]

, 2010-12-01 17:24, pirms 13 gadiem
par lauvu izgasanos