Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

''Ventspils'' un ''Ogre'' atbildes spēlē noteiks otro Latvijas kausa finālisti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Ventspils'' un ''Ogre'' atbildes spēlē noteiks otro Latvijas kausa finālisti
Uģis Pinete pret ''Ventspils'' aizsardzību. Foto: Jānis Martels/ BK Ogre

Šodien plkst. 17:00 Ogrē notiks Latvijas kausa otrā pusfināla spēle starp vietējo basketbola komandu un ''Ventspili''. Pirmajā pusfināla cīņā otrdien uzvaru ar septiņu punktu pārsvaru izcīnīja ventspilnieki (85:78). Finālā, kurā kādu no komandām gaida ''VEF Rīga'', iekļūs tā, kas uzvarēs divu spēļu summā. Tiešraide portālā ''Sportacentrs.com''.

• Šodien ar atbildes spēli starp ‘’Ogres’’ un ‘’Ventspils’’ basketbolistiem tiks noskaidrota otra Latvijas kausa fināliste. Finālā kādu no komandām jau gaida ‘’VEF Rīga’’, kura pusfinālā visai viegli divu spēļu summā uzvarēja ‘’Latvijas Universitāti’’.

• Pirmā komandu spēle bija emocionāla, bet uzvaru, pateicoties veiksmīgākai spēlei galotnē, ar 85:78 izcīnīja Ginta Fogela vadītie ventspilnieki. Lielu artavu panākumā deva Guntis Sīpoliņš, kurš iemeta 21 punktu, tostarp pēdējā sekundē realizēja tālmetienu.

• Spēle nebija iedomājama bez emocijām, bet ‘’Ventspils’’ komanda dienu pēc mača publiski atvainojās BK ‘’Ogre’’ menedžerim Jānim Laganovskim par incidentu tās laikā, kad kādā no momentiem viens no mājinieku basketbolistiem pārlieku izrādīja savas emocijas pretinieku virzienā.

• Gan ‘’Ventspils’’, gan ‘’Ogre’’ Latvijas kausā dalību sāka no astotdaļfināla. Ventspilnieki vispirms divu spēļu summā viegli tika galā ar ‘’Kandava/Anzāģe’’ komandu (237:143), bet ceturtdaļfinālā tai nācās pacīnīties ar ‘’Liepājas’’ pretestību (152:143).

• ‘’Ogre’’ astotdaļfinālā ne visai pārliecinoši tika galā ar Gulbenes ‘’Buki’’ pretestību (155:126), bet ceturtdaļfinālā tā divu spēļu summā apspēlēja ‘’Valmiera Glass/ViA’’ (184:167).

• Šajā sezonā komandas savstarpēji spēkosies ceturto reizi. Pagaidām visos mačos uzvarējusi ‘’Ventspils’’. Apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā abos mačos ventspilnieki bija pārāki – vispirms 15. oktobrī ar 77:57, bet vēlāk 26. janvārī ar 78:69.

• Latvijas kausu atjaunoja pirms iepriekšējās sezonas, taču Covid-19 dēļ to neizspēlēja līdz galam. Šogad sagaidāms, ka fināls notiks martā.

• Spēli tiešraidē no plkst. 17:00 translēs portāls ‘’Sportacentrs.com’’.

Latvijas basketbola "Užavas" kausa pusfināli

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Latvijas Universitāte – VEF Rīga59:9471:99130:193
Ventspils – Ogre85:7826.02.