Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Saldus" pārliecinoši iesoļo otrajā kārtā, "Madona" no Latvijas kausa izslēdz RSU

Emils Ozerinskis

"Saldus" pārliecinoši iesoļo otrajā kārtā, "Madona" no Latvijas kausa izslēdz RSU
Rendijs Feikners. Foto: Basket.lv

Latvijas basketbola "Užavas" kausa pirmo kārtu ar graujošu uzvaru pārvarējuši "Saldus" basketbolisti, kuri savās mājās ar 82:54 apspēlēja tukumniekus. Savukārt par pārsteigumu parūpējās "Madona", apspēlējot RSU/"VEF Rīga" vienību.

Latvijas kausā pāra uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā. Pēc līdzīgām trīs ceturtdaļām "Saldus" basketbolisti turnīra atklāšanas spēles noslēdzošajās desmit minūtēs nokārtoja komfortablu uzvaru pār tukumniekiem ar 94:71. Tādēļ atbildes spēlē saldeniekiem būtu jāpiedzīvo pamatīgs fiasko, lai neiekļūtu turnīra otrajā kārtā. "Tukuma" spēlētājiem pret vienmēr aktīvi atbalstītajiem saldeniekiem neatradās argumenti ne tikai sērijas, bet arī spēles uzvarēšanai. Edgara Buiķa trenētie saldenieki savu līdzjutēju priekšā jau pirmajā spēles pusē valdīja laukumā, pārtraukumā ejot pie rezultāta 49:26. Otrā puslaikā saldenieki droši saglabāja vadību, uz brīdi pārsniedzot par 30 punktu pārsvaru. Sagaidot spēles beigas ar rezultātu 82:54, divu spēļu summā "Saldus" komanda bija pārāka ar 51 punkta starpību.

Jāpiezīmē, ka "Saldus" rindās ar šo spēli atgriezās 22 gadus vecais centra spēlētājs Kārlis Garoza, kurš komandā debitēja 2013. gada izskaņā, pēcāk dodoties uz "VEF skolu", "Liepāju" un studijām ASV. Garoza guva sešus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Rezultatīvākie saldeniekiem ar 12 gūtiem punktiem bija Ivars Rihards Žvīgurs un Kristers Ķeķis, bet Rendijs Feikners un Roberts Šmīdriņš savai vienībai ieskaitīja pa desmit punktiem.

"Tukuma" rindās atbildes spēlē pa 11 punktiem guva trīs basketbolisti. TIeši tik guva Mareks Doroškevics un Eduards Horeliks, bet Rihards Adiņš saviem 11 punktiem pievienoja arī 14 sagrābtas atlēkušās bumbas.

Pirms divām dienām Reģionālās līgas komanda "Madona" parādīja, ka nav ar pliku roku ņemama, uzvarot izbraukumā ar trīs punktu pārsvaru pret "VEF Rīga" jauno farmklubu RSU. Izrādījās, ka madoniešu uzvara nebūt nebija negadījums, jo panākumu Vidzemes komandai izdevās atkārtot arī savās mājās. RSU vienība vadībā atradās tikai spēles pirmajā ceturtdaļā un pavisam īsu brīdi otrajā peridoā, taču kopumā iniciatīva piederēja "Madonai". Spēles noslēdzošajā daļā uz brīdi mača rezultāts tika izlīdzināts, taču mājinieki cīņas izskaņā veica izrāvienu, triumfējot ar 83:82, kas divus spēļu summā deva 14 punktu pārsvaru.

"Madonas" panākumu ar 22 gūtiem punktiem kaldināja Toms Kohanovs, bet 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Jānis Dumburs. Ar 18 punktiem "Madonas" panākumā piedalījās Miks Kalniņš. RSU šoreiz centās spēlēt sabalansētāk. Rihards Ginters, kurš pirmajā mačā guva 36 punktus, šoreiz sakrāja 11. Nils Baumeisters izcēlās ar 21 punktu, bet 13 guva Edgars Lācis.

"Madona", ar zināmu pārsteigumu izslēdzot RSU basketbolistus, otrajā kārtā tiksies ar OC "Limbaži" vienību. Savukārt "Saldus" basketbolistiem "Užavas" kausa otrajā kārtā pretī stāsies "Nīcas" komanda, kuras rindās ir vairāki pieredzes bagāti bijušie Liepājas basketbolisti.

Latvijas basketbola Užavas kausa 1. kārta

Pāris1. sp.2. sp.
Tukums - Saldus71:9454:82
RSU - Madona82:8572:83

Izmantotie resursi:
Latvijas basketbola Užavas kauss | Latvijas...

     [+] [-]

, 2021-09-25 12:18, pirms 3 gadiem
nesaprotu,kur te pàrsteigums,pàrsteigums būtu ja uzvarètu RSU,ja treneri nomaina kà krievi saka ,šilo na milo ,tad viss ir sakarīgi....

     [+] [-]

, 2021-09-25 13:42, pirms 3 gadiem
norden rakstīja: nesaprotu,kur te pàrsteigums,pàrsteigums būtu ja uzvarètu RSU,ja treneri nomaina kà krievi saka ,šilo na milo ,tad viss ir sakarīgi....
tev par treneriem absolūti nav taisnība, gan Zeids, gan Hlebovickis ir diezgan labi treneri. Abi ar jau pietiekamu pieredzi. Te vienkārši ir problēma, ka treneri būvē savu komandu no nulles

     [+] [-]

, 2021-09-25 20:16, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: tev par treneriem absolūti nav taisnība, gan Zeids, gan Hlebovickis ir diezgan labi treneri. Abi ar jau pietiekamu pieredzi. Te vienkārši ir problēma, ka treneri būvē savu komandu no nulles
Es teiktu, ka pilnīga izgāšanās! Sastāva kodols jau cik gadus kopā spēlē, vienmēr ir medaļu pretendents pat ar Vīnberga pofigismu un te ar diviem nopietniem treneriem pamanās divās spēles zaudēt Madonai!