Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Trešās ceturtdaļas izrāviens atnes "Jelgavai" piekto uzvaru NBL turnīrā

Emils Ozerinskis

Trešās ceturtdaļas izrāviens atnes "Jelgavai" piekto uzvaru NBL turnīrā
Uldis Feldmanis. Foto: BK Jelgava

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā šovakar "Jelgavas" basketbolisti salauza RTU pretestību un ar rezultātu 94:66 izcīnīja savu piekto uzvaru šajā sezonā.

Mājsēdē "Jelgava" devās ar zaudējumu saldeniekiem, atstājot rūgtu pēcgaršu, dodoties mēnesi ilgā pauzē. Pēc ierobežojumu atcelšanas jelgavnieki ķērās pie "Talsu" komandas apspēlēšanas, atgriežoties uz panākumu takas. Šovakar nākamie Zemgales komandas pretinieki bija RTU studenti.

Daiņa Bertāna trenētā RTU komanda 22 ar pusi minūtes izrādīja "Jelgavai" līdzvērtīgu pretestību, rezultātam trešās ceturtdaļas ievadā esot uz līdzsvara kausiem - 36:36. Spēles lūzums par labu Zemgales komandai sekoja trešā ceturkšņa vidū, kad mājinieki veica 19-2 izrāvienu, kas noņēma jautājumus par cīņas uzvarētāju. Līdz spēles noslēgumam "Jelgava" turpināja audzēt pārsvaru, beigu signālu sagaidot pie 94:66, kas jelgavniekiem deva piekto uzvaru sešās Nacionālās līgas spēlēs.

Ar 15 punktiem rezultatīvākais uzvarētājiem bija Uldis Feldmanis, bet pie "double-double" ar 14 punktiem un desmit izcīnītām bumbām tika Armands Seņkāns. 13 punktus sakrāja Rihards Pāže, bet par punktu mazāk Kasparam Neimanim. RTU vienībā ar 25 punktiem izcēlās Ričards Mugurēvičs.

Paralēlajā spēlē Ķekavā ar punktu gūšanu grūti klājās mājiniekiem "Ķekavai" un liepājnieku jaunajai maiņai. Mazrerzultatīvā spēlē ar 58:44 pie savas trešās uzvaras piecos mačos tika mājinieki, kamēr kurzemniekiem mājās nācās braukt ar piekto neveiksmi tikpat cīņās.

"Ķekavai" desmit punktu robežu spēja sasniegt tikai Edvards Jašuks. Tikmēr rezultatīvākā spēlētāja gods tika Gustavam Jakubauskim, kurš liepājnieku rindās tika pie 13 punktiem.

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga

Dat.SpēleRez.Labākie
23.10.Ķekava - Liepāja/LSSS58:44Jašuks 10 p. - Jakubauskis 13 p.
Jelgava - RTU94:66Feldmanis 15 p. - Mugurēvičs 25 p.