Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Tiek dots starta šāviens Nacionālās līgas komandu cīņām

Emils Ozerinskis

Tiek dots starta šāviens Nacionālās līgas komandu cīņām
"Jēkabpils" centra spēlētājs Roberts Mednis. Foto: Lāsma Irša

21. septembrī ar trīs spēlēm tiks uzsākta "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sezona. Pirmās spēļu dienas uzsvars tiks likts uz kluba desmito jubilejas sezonu uzsākošās "Jēkabpils" spēli pret tuvākajiem kaimiņiem "Līvāniem".

# Nacionālās līgas turnīrā šosezon piedalās 22 divas komandas, kas sadalītas divās divīzijas - Austrumu un Rietumu. Regulāro sezonu plānots aizvadīt ar divu apļu turnīru katras divīzijas ietvaros. Izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies Austrumu un Rietumu astoņas labākās komandas, attiecīgi spēcīgākajām play-off turnīru uzsākot ar otras divīzijas astoto vienību, otrajai ar septīto un tā tālāk.

# Pirmās spēļu dienas fokuss būs uz spēli Jēkabpils sporta hallē, kur BK "Jēkabpils" svinīgi atklās sava kluba desmito sezonu. Jēkabpilieši šajā sezonā tikuši pie jauna galvenā trenera - Artūra Bruniņa. Viņam līdzi no Gulbenes uz Jēkabpili devušies Sandis Bēts un Roberts Mednis, bet "lūšu" komandas pieteikumā šai sezonai nav LBS ģenerālsekretāra Kaspara Ciprusa. Jēkabpiliešu pretinieki būs netālie kaimiņi "Līvāni", kuru sastāvā pieteikt savulaik "Jēkabpils" komandu pārstāvējušais Renārs Magone. Cīņu starp divām Daugavas krasta komandām pulksten 20:00 varēs vērot Best4Sports televīzijā un LBS YouTube kanālā.

# Turnīra pirmā spēle gan norisināsies Rīgā. Raimonds Feldmaņis pēc piecām ar pusi sezonām atgriezies "Turības" galvenā trenera postenī. Studentu pretinieki pulksten 18:00 būs "Gulbenes Buki", pie kuru stūres savu debiju galvenā trenera amatā piedzīvos Raimonds Gabrāns. "Buku" spēlētāju pieteikumā iekļauts arī komandas treneris Pāvels Veselovs, kurš vajadzības gadījumā gatavs dot savu pieredzi komandas garajā galā.

# Jāatzīmē, ka Turības halle aprīkota ar automatizētu filmēšanas sistēmu, kas ļaus maču vērot youtube platformā. "Turības" un "Gulbenes Buku" savstarpējais mačs būs skatāms gan LBS kanālā, gan Turības Youtube kanālā. Spēles saite.

# Vēl šodien sezonu sāks "Ķekava", kas pie sevis uzņems Latvijas kausā pirmo sāls pudu apēdušos tukumniekus. "Ķekavas" komandā pieteikti olimpiskie čempioni Nauris Miezis un Agnis Čavars, kamēr viņu komandas biedrs Kārlis Lasmanis piesaistīts "Kandavas/Anzāģes" sastāvam, bet Edgars Krūmiņš atgriezies dzimtās "Jelgavas" rindās.

# Latvijas čempionātos spēļu apmeklēšana klātienē iespējama ar saderīgiem Covid-19 vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātiem, kas ļauj doties uz "zaļo zonu", kurā distancēšanās un sejas masku vilkšana nav nepieciešama. Ja zāles ietilpība un kluba resursi ļauj organizēt "dzelteno zonu", tajā iespējams doties ģimenēm ar bērniem, uzrādot 48 stundu laikā veiktu testu. "Dzeltenajā zonā" gan ir jāievēro distancēšanās starp mājsaimniecībām un sejas masku lietošana.

Nacionālās līgas pirmā spēļu diena

Dat.SpēleLaiks
21.09.Turība - Gulbenes Buki18:00
Ķekava - Tukums20:00
Jēkabpils - Līvāni20:00

Izmantotie resursi:
Ramirent Nacionālā basketbola līga | Latvijas...