Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Antrops pārņem kapteiņa pienākumus un gatavojas pēdējai dejai ar "Salaspili"

Emils Ozerinskis

Antrops pārņem kapteiņa pienākumus un gatavojas pēdējai dejai ar "Salaspili"
Jānis Antrops. Foto: Jānis Pastars

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sudraba medaļas ieguvēja "Salaspils Sporta skola" pavēstījusi, ka komandas rindās nākamsezon spēlēs Jānis Antrops, kurš pildīs kapteiņa pienākumus.

Aizvadītajā sezonā, kad "Salaspils" debitēja NBL turnīrā un jau pirmajā sezonā aizcīnījās līdz turnīra finālam, kapteiņa funkcijas pildīja Jānis Lasmanis. Jaunajā sezonā komandu kaujās vedīs cits Jānis - Jānis Antrops.

"Salaspils" vienībai izdevās ļoti sekmīga debijas sezona valsts otrajā spēcīgākajā līgā. "Užavas" basketbola kausā salaspilieši izsita jelgavniekus un aizcīnījās līdz trešās kārtas duelim pret "Liepāju". NBL regulārajā sezonā "Salaspils" bija trešā labākā komanda Austrumos, bet izslēgšanas spēlēs spēja gāzt no čempionu troņa "Kandavu/Anzāģi" un aizlikt kāju priekšā "Gulbenes Bukiem", sasniedzot finālu pret "Jelgavu". Tieši Jāņa Antropa iztrūkums finālsērijā bija viens no atslēgas argumentiem, kas neļāva sērijā līdz trīs uzvarām salaspiliešiem aizķerties pie uzvarām.

33 gadus vecais Antrops lielu daļu sezonas bija spiests vērot "Salaspils" komandas spēles no malas, taču tajos 15 NBL turnīra mačos, kuros perimetra spēlētājs bija pieejams, viņš atzīmējās produktīvi, gūstot 13,5 punktus, izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas un veicot 4,1 rezultatīvu piespēli.

Jāņa Antropa komentārs: "Prieks palikt komandā, ir nepabeigta darba sajūta, tāpēc arī vēl jāspēlē! Bet noteikti šī būs mana noslēdzošā sezona basketbolā! Ceru, ka arī šosezon izdosies komandā pilnvērtīgi iesaistīt jaunos džekus no Salaspils sporta skolas, un palīdzēt dot viņiem papildus rūdījumu pieaugušo basketbolā."

Valdim Razumovskim pārceļoties uz "VEF Rīga", par jauno "Salaspils" galveno treneri kļuvis Reinis Osis. Viņš par pieredzējušā basketbolista palikšanu komandas rindās saka: "Esmu priecīgs, ka Jānis ir izvēlējies vēl vienu sezonu spēlēt Salaspils komandā un piekritis būt komandas kapteinis! Viņš ir viens no tiem spēlētājiem, kurš palīdz komandai arī tad, kad neatrodas uz laukuma. Neatsverams ir arī viņa lielais pienesums treniņos, kur lieliski nodod savas zināšanas un pieredzi jaunajiem spēlētājiem. Zinu, ka Jānis liks faniem ne vienu reizi vien pielekt kājās tribīnēs pēc kārtējās spilgtās piespēles vai "step back" metiena."

Jānis Antorps profesionālās karjeras laikā pārstāvējis "Turību", "Liepāju" un "Jēkabpili", bet spēlēt "Ventspils" rindās liedza smags pleca savainojums. Tāpat no Ogresgala nākošais perimetra spēlētājs profesionāļa karjeras izskaņā pārstāvējis "Ogres" komandu, tostarp iegūstot LBL sudrabu pandēmijas dēļ nepabeigtajā sezonā. Pirms pievienošanās "Salaspilij" pirms komandas debijas Nacionālajā līgā, Antrops kopā ar "Gulbenes Bukiem" ieguva LBL 2. divīzijas bronzas godalgas.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/salaspilsb...