Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Salaspils" turpina nopietni bruņoties otrajai sezonai Nacionālajā līgā

Emils Ozerinskis

"Salaspils" turpina nopietni bruņoties otrajai sezonai Nacionālajā līgā
Artūrs Vītiņš. Foto: Krisaps Andiņš

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sudraba medaļniece "Salaspils sporta skola" paziņojusi jau desmito basketbolistu, kurš gaidāmajā sezonā nesīs komandas krāsas. No "Līvāniem" salaspilieši pārvilinājuši savulaik par Eiropas U-18 čempionāta bronzas medaļas ieguvēju kļuvušo Artūru Vītiņu.

"Salaspils" vienība jau tuvojas gaidāmās sezonas sastāva noapaļošanai. Šobrīd zināmi desmit basketbolisti, kuri pārstāvēs vienību jaunajā "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sezonā. Par vēl vienu pieredzējušu salaspiliešu papildinājumu kļuvis 31 gadu vecais Artūrs Vītiņš, kurš pagājušo sezonu pavadīja "Līvānu" sastāvā. 198 cm garais spēka uzbrucējs pagājušajā sezonā piedalījās 19 spēlēs un vidēji guva 5,3 punktus, kā arī izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas zem groziem.

Daugavas sporta nama audzēknis Vītiņš 2010. gadā kopā ar tādiem spēlētājiem kā Dāvi Bertānu, Jāni Timmu, Kasparu Vecvagaru, Kārli Apsīti, Renāru Magoni, Arnoldu Helmani, Andri Misteru un Dāvi Čoderu kļuva par Eiropas U-18 čempionāta bronzas godalgas ieguvēju.

Pēc pieciem Amerikā pavadītiem gadiem LBL līmenī profesionāli uzspēlēja divas sezonas "Jēkabpils" rindās no 2016. līdz 2018. gadam. Pēcāk no Latvijas basketbola skatuves spēka uzbrucējs bija nogājis. Pagājušajā sezonā Vītiņš palīdzēja balstīt "Līvānu" groza apakšu.

"Salaspils" sastāvs šobrīd jau ir ieguvis visai pilnvērtīgas aprises. No iepriekšējās sezonas ierindā palikuši kapteinis Jānis Antrops, pieredzes bagātais Jānis Pozņaks, rezultatīvais Dāvis Klegeris, nepiekāpīgais Reinis Otersons kā arī savi sporta skolas audzēkņi Kristiāns Pastors un Kristiāns Armanovs. No "Gulbenes Bukiem" pievienojies Sandis Bēts, bet no salaspiliešu ceturtdaļfinālā izsistās "Kandavas/Anzāģes" pārnācis Kārlis Bērziņš. Vēl viens spēlētājs, kurš kopā ar Vītiņu gādās par cīņu zem groziem būs no Reģionālās līgas vienības "Ādaži/Carnikava" pārnākušais Viesturs Kohs.

Kamēr "Salaspils" ļoti aktīvi vēstījusi par savām sastāva aprisēm, otrais papildinājums kļuvis zināms arī "Gulbenes Bukiem". Kopā ar pieredzes bagāto valmierieti Jāni Kaufmani buku perimetra spēli balstīs Reģionālās līgas čempions "Madonas" rindās Edijs Skuja. 187 cm garais saspēles vadītājs bija madoniešu rezultatīvākais spēlētājs ar 22 aizvadītajās spēlēs vidēji gūtiem 18,9 punktiem, kam perimetra spēlētājs pievienoja 2,6 rezultatīvas piespēles un 4,1 izcīnītu atlēkušo bumbu.

Pirmie divi papildinājumi kļuvuši zināmi arī "Tukumam". Uzbrukuma līnijā tukumnieku rindas papildinājis iepriekš Vācijas Pro B līgā spēlējušais Aksels Skaistlauks. Kopā 197 cm garo uzbrucēju "Tukuma" rindās spēlēs arī Krišs Liepiņš, kurš 2023. gadā ar "Kandavu/Anzāģi" kļuva par Nacionālās līgas čempionu, bet pagājušajā sezonā spēlēja "Ķekavā".

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/salaspilsb...
https://www.facebook.com/bukibasket...
https://www.facebook.com/tukumabask...

     [+] [-]

, 2024-08-20 08:28, pirms 4 nedēļām
Saulitis ar uz tukumu

     [+] [-]

, 2024-08-20 14:50, pirms 4 nedēļām
Salaspils Ogres fārmklubs?

     [+] [-]

, 2024-08-20 16:25, pirms 4 nedēļām
balts rakstīja: Salaspils Ogres fārmklubs?
Līvāni jau ir Ogres fārmklubs

Salaspils drīz paši laidīs LBL!

     [+] [-]

, 2024-08-21 11:40, pirms 4 nedēļām
Autor,
Reinis Otersons