Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

NBL atsākas ar valcēniešu uzvaru un pārsteigumu RTU izpildījumā

Emils Ozerinskis

NBL atsākas ar valcēniešu uzvaru un pārsteigumu RTU izpildījumā
Elvis Šukteris guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Foto: R.Johansons

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga pēc valstī noteikto ierobežojumu noslēgšanās atsākusies ar četrām spēlēm. Pārliecinošas uzvaras guva "Jelgava", "Gulbenes Buki" un RTU, bet valcēnieši panākumu nodrošināja pašā cīņas izskaņā.

Pēc 30 dienu pārtraukuma NBL turnīrs atsākās ar spēli Valkā, kur tikās divas komandas ar trīs burtu kombināciju VEF to nosaukumos. Ar 20 punktiem un deviņām izcīnītām bumbām Daniels Minajevs kaldināja valcēniešu uzvaru ar 85:81 pār Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolu. Ar 18 punktiem Valkas vienībā piebalsoja Markuss Kudrjavcevs.

Par pārsteigumu parūpējās Daiņa Bertāna trenētā RTU komanda, kas ar rezultātu 86:63 sakāva ierasti spēcīgo "Ķekavu". Studentiem ar 21 gūtu punktu izcēlās Dāvis Žilde, bet Nauris Bikovs sakrāja 20 punktus un 12 rezultatīvas piespēles, ļaujot RTU gūt trešo uzvaru piecās sezonas spēlēs.

"Talsu" basketbolistiem pēc ierobežojumu pārtraukuma neizdevās uz pārsteigumu noķert vienu no turnīra favorītēm "Jelgavu". Zemgales lielākās pilsētas komanda ar 97:68 apspēlēja šīs sezonas turnīra jaunpienācēju. Jelgavnieku rindās ar 21 punktu rezultatīvākais bija Uldis Feldmanis, bet par punktu mazāk Jāņa Bērziņa kontā.

Ne reizi spēles gaitā vadībā atrasties nespēja OC "Limbaži", kas ar 48:71 piedzīvoja sakāvi pret šosezon vēl ne reizi nezaudējušajiem "Gulbenes Bukiem". Raimonda Gabrāna vadītajā komandā ar 19 gūtiem punktiem un 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Ingars Aizpurs. Savukārt jaunie gulbenieši Rihards Berkolds un Rainers Ļisicins sakrāja attiecīgi 15 un 13 punktus.

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga

Dat.SpēleRez.Labākie
19.10.VEF BA Valkā - A.Kraukļa VEF85:81Minajevs 20 p. - Bumbieris 21 p.
RTU - Ķekava86:63Žilde 21 p. - Štelmahers 20 p.
Talsi - Jelgava68:97Grinbergs 20 p. - Feldmanis 21 p.
Limbaži - Gulbenes Buki48:71Veinbergs 24 p. - Aizpurs 19 p.+12 atl.b.