Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

NBL: "Turība" izcīna pārsteidzošu uzvaru pār RSU/"VEF Rīga"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

NBL: "Turība" izcīna pārsteidzošu uzvaru pār RSU/"VEF Rīga"
Rihards Bērziņš. Foto: BK Turība

''Ramirent'' Nacionālās basketbola līgas spēlē ''Turība'' studentu cīņā viesos pārsteidza RSU/''VEF Rīga'', izcīnot uzvaru ar 65:63 (13:21, 22:11, 10:19, 20:12).

• Mačs aizritēja kā pa viļņiem. RSU pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā pat ar plus 12, bet otrajā ceturksnī ''Turība'' mainīja spēles gaitu, pārtraukumā dodoties ar plus trīs. Trešajā ceturtdaļā atkal dominēja laukuma saimnieki, savukārt noslēdzošajā desmitminūtē spraigā cīņā sekmīgāki bija ''Turības'' basketbolisti, 37 sekundes līdz beigām Gintam Zomerfeldam ar trejaci izraujot uzvaru.

• Uzvarētājiem produktīvākais ar 18 punktiem un astoņām piespēlēm bija Jānis Katlaps, bet Rihards Bērziņš pievienoja 13 punktus un septiņas bumbas zem groziem. Uzvaras metiena autoram Gintam Zomerfeldam 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Laukuma saimniekiem double-double Rihardam Ginteram - 30 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

• ''Turība'' izcīnīja vien otro uzvaru aizvadītajās deviņās spēlēs, Austrumu grupā ieņemot sesto vietu. RSU/''VEF Rīga'' ar pieciem panākumiem septiņās cīņās ir otrajā pozīcijā.