Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Kandavnieki NBL finālsērijā mērķēs uz "Jelgavas" gāšanu no čempionu troņa

Emils Ozerinskis

Kandavnieki NBL finālsērijā mērķēs uz "Jelgavas" gāšanu no čempionu troņa
Mārcis Saulītis uzbrukumā. Foto: Renārs Buivids

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā šovakar pulksten 20:00 Kandavas sporta hallē tiks veikts iemetiens, lai uzsāktu turnīra finālsēriju, kurā "Kandava/Anzāģe" un aktuālā čempione "Jelgava" cīnīsies par zeltu sērijā līdz trīs uzvarām.

Šosezon Nacionālās līgas Rietumu grupa izrādījās pārāka pār Austrumu grupas vienībām. Līdz finālam aizcīnījušās abas pamatturnīra labākās Rietumu komandas "Kandava/Anzāģe" un "Jelgava". Savukārt līdz pat pusfinālam bez zaudējumiem spēlējušie "Gulbenes Buki" bronzas sērijā spēlēs pret otās vietas ieguvēju Austrumu grupas pamatturnīrā RSU.

Interesanti, ka čempionātu septembrī iesāka tieši spēle starp abām komandām, kuras aizcīnījušās līdz pašam finālam. Iepriekšējā gada čempioni "Jelgava" savā laukumā uzveica bronzas medaļniekus kandavniekus ar desmit punktu pārsvaru. Sezonas turpinājumā savstarpēji pārāki bija kandavnieki.

Edgara Priedes un Mārtiņa Liepas trenētās komandas tika savestas kopā "Užavas" basketbola kausa trešajā kārtā, kur ozolzīles bija pārākas par aļņiem abās kausa izcīņas spēlēs. Drīz pēc tam sekoja arī tikšanās Nacionālajā līgā un kandavnieki reabilitējās par sezonas sākumā piedzīvoto neveiksmi, uzvarot ar 12 punktu pārsvaru.

Kandavniekiem pārsvars savstarpējās spēlēs ar viena metiena tiesu (diviem punktiem) ļāva uzvarēt Rietumu grupā, jo abas komandas pamatturnīru pabeidza ar bilanci 18-2. Abu vienību panākumu pamatā bijusi spēlēšana ar relatīvi nemainīgu sastāva kodolu jau ilgākā laika periodā.

"Kandavas/Anzāģes" karstākais punktu guvējs šosezon bijis Guntars Strāķis, kamēr ar spēles diriģēšanu nodarbojies Artūrs Grīnbergs. Groza apakšā lielas problēmas pretinieku komandām sagādājuši Mārcis Saulītis un Arvis Savčenko. Savukārt no maiņu soliņa būtiskākais palīgs bijis komandas menedžera lomu pildošais Kristaps Gotfrīds, bet par zīmīgāko papildinājumu sastāvā starpsezonā kļuva Ingus Mastiņš, kurš pievienojās no pērnā pavasara bronzas sērijā uzveiktajiem bukiem.

Ja kandavnieku uzbrukuma smagumu izteikti iznes četri basketbolisti, tad "Jelgavai" nav tik izteikta sadalījuma, līderu grožus atsevišķās spēlēs varot uzņemties plašākam basketbolistu lokam. Tikt pie trešā titula septiņu gadu laikā "Jelgavai" centīsies palīdzēt Tokijas olimpisko spēļu čempions Edgars Krūmiņš. Saspēles vadītāja funkcijas uzņēmies pagājušā gada finālsērijas MVP Kristaps Pļavnieks, bet savu nospiedumu uz panākumu izcīnīšanu atstāj Armands Seņkāns, Andris Justovičs, Uldis Feldmanis, Jānis Bērziņš, Armands Ginetes, Mārtiņš Šteinbergs un Roberts Mednis.

Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis. Foto: Renārs Buivids

Abu fināla dalībnieču sastāvos šosezon uzspēlēja Latvijas 3x3 basketbola spožākās zvaigznes. Kārlis Lasmanis divreiz devās laukumā "Kandavas/Anzāģes" rindās "Užavas" kausa cīņās pret "Liepāju". Savukārt Nauris Miezis spēlēja trīs jelgavnieku cīņās, divreiz izejot laukumā Nacionālajā līgā un piedaloties vienā "Užavas" kausa duelī tieši pret kandavniekiem.

Potenciālais pieredzes pārsvars finālsērijā būs jelgavniekiem, kuriem lielākais vairums spēlētāju tika apzeltīti ar Nacionālās līgas augstākā kaluma medaļām jau pagājušajā pavasarī un daļai kaklā jau bija zelta cēlmetāli no 2017. gada. "Kandavai" šīs ir līdz šim augstākais lidojums un iepriekš komanda LBL 2. divīzijas līmenī par zeltu nav spēlējusi.

Pie Nacionālās līgas čempionu titula tiks komanda, kas pirmā aizsniegsies līdz trīs uzvarētām spēlēm.

Nacionālās līgas medaļu spēles

Dat.SpēleRez.Labākie
14.04.Kandava/Anzāģe - Jelgava20.00
15.04.Gulbenes Buki - RSU14.00
18.04.RSU - Gulbenes Buki19.30
Jelgava - Kandava/Anzāģe20.00
21.04.Kandava/Anzāģe - Jelgava20.00
22.04.Gulbenes Buki - RSU *
25.04.Jelgava - Kandava/Anzāģe *
28.04.Kandava/Anzāģe - Jelgava *

Nacionālās līgas fināla sērija

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSummā
Kandava/Anzāģe - Jelgava14.04.18.04.21.04.25.04.*28.04.*0-0

Nacionālās līgas bronzas sērija

Pāris1. spēle2. spēle3. spēleSummā
Gulbenes Buki - RSU/VEF Rīga15.04.18.04.22.04.*0-0

Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas medaļnieces

GadsZeltsSudrabsRez.BronzaFināla MVPTreneris
2022.JelgavaJēkabpils3-0Kandava/AnzāģeK.PļavnieksG.Justovičs
2019.Gulbenes BukiĶekava3-2JelgavaM. SokolovsA. Brūniņš
2018.ĶekavaRSU3-1Gulbenes BukiN. MiezisE. Teteris
2017.JelgavaValmiera Glass3-1ĶekavaE. KrūmiņšV. Krūmiņš
2016.SaldusMārupe3-2RSUE. BuiķisE. Buiķis
2015.OgreRSU3-2Pārdaugava/LUS. BētsP. Ozoliņš
2014.VeABTS3-0MārupeT. LeimanisG. Fogels
2013.SaldusVEF-LSPA3-2VeAJ. LīcītisM. Roga
2012.Barons kvartālsBK VEF3-0SaldusM. HlebovickisM. Gulbis
2011.BAA RīgaVeA3-2Gulbenes BukiJ. TimmaZ. Jansons

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/

     [+] [-]

, 2023-04-14 13:39, pirms gada
Vai autors var kādu savu rakstu kādreiz pārlasīt, kad neviens vēl nav paspējis aizrādīt komentāros?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-14 14:15, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai autors var kādu savu rakstu kādreiz pārlasīt, kad neviens vēl nav paspējis aizrādīt komentāros?
Diemžēl SC.com autori baisīgi haltūrē, it sevišķi Karluha un Brožē.
Nesen komentāros aizrādīju par kļūdām un saņēmu brīdinājumu ar sekojošu tekstu: Brīdinājuma iemesls: Sistemātiska necieņa pret citu darbu".
Respektīvi, par to, ka regulāri aizrādīju par kļūdām rakstos.

  -2 [+] [-]

, 2023-04-14 15:45, pirms gada
Abrags rakstīja: Diemžēl SC.com autori baisīgi haltūrē
Vēl daži gadi jāpaciešas. Sāks drīz mākslīgais intelekts ziņas rakstīt un tad nebūs vairs jāskatās uz līkpirkstu cilvēku pareizrakstības un aizmāršības kļūdām.

     [+] [-]

, 2023-04-14 16:12, pirms gada
Emīls Ozerinskis rakstīja: Vēl daži gadi jāpaciešas. Sāks drīz mākslīgais intelekts ziņas rakstīt un tad nebūs vairs jāskatās uz līkpirkstu cilvēku pareizrakstības un aizmāršības kļūdām.
Vai par daudz prasīts pašiem pārlasīt? Taču Jums ir uzspļaut lasītājiem, tāpēc turpināsiet tādā pat garā.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-14 16:45, pirms gada
Emīls Ozerinskis rakstīja: Vēl daži gadi jāpaciešas. Sāks drīz mākslīgais intelekts ziņas rakstīt un tad nebūs vairs jāskatās uz līkpirkstu cilvēku pareizrakstības un aizmāršības kļūdām.
Sarkasms nevietā. Senāk jaunajiem autoriem tieši par to arī aizrādīja - pārlasi pirms publicē, iedod izlasīt pieredzējušākam kolēģim un nekādā gadījumā nepieļauj faktu kļūdas. Un vismaz no manas puses - ok aizmirsies komats vai garumzīme - sīkums. Bet faktu kļūdām tiešam nebūtu jābūt, jo tas jau ir ziņu pamats - fakti. Faktu kļūdas maina raksta jēgu.

     [+] [-]

, 2023-04-14 19:09, pirms gada
Emīls Ozerinskis rakstīja: Vēl daži gadi jāpaciešas. Sāks drīz mākslīgais intelekts ziņas rakstīt un tad nebūs vairs jāskatās uz līkpirkstu cilvēku pareizrakstības un aizmāršības kļūdām.
Piezemē labāk savu augstprātību