Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" aptur kandavnieku izrāvienu un gūst NBL sezonas pirmo uzvaru

Emils Ozerinskis

"Jelgava" aptur kandavnieku izrāvienu un gūst NBL sezonas pirmo uzvaru
Armands Seņkāns un Armands Ginters. Foto: Ruslans Antropovs

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sezonu ar panākumu iesākusi turnīra čempione "Jelgava", kas ar rezultātu 73:63 uzveica aizvadītā pavasara bronzas komandu "Kandava/Anzāģe". Jelgavnieku rindās ar 18 punktiem izcēlās Kristaps Pļavnieks.

• Jaunās sezonas pirmos punktus NBL turnīrā guva Mārcis Saulītis, kura sekmīgais sniegums ļāva "Kandava/Anzāģē" komandai izvirzīties ātrā vadībā. Taču pirmā ceturkšņa pēdējās minūtēs kandavnieku uzbrukums iebuksēja un "Jelgava" ar trejačiem guva pārsvaru - 15:11. Visai gausi komanda punktus guva arī otrajā desmitminūtē, tomēr pārsvars puslaika beigās ar četriem Roberta Medņa pēc kārtas gūtajiem punktiem bija Zemgales vienībai - 27:19.

• Kandavnieku rokas palika karstas trešās ceturtdaļas izskaņā, kad divus trejačus pēc kārtas grozā raidīja Guntars Stāķis, bet pēc tam viņam piebiedrojās Kārlis Bērziņš, tādējādi kurzemniekiem izlīdzinot spēles rezultātu. Pēdējais vārds piederēja jelgavnieku kapteinim Jānim Bērziņam, kurš mājiniekiem ar precīzu trejaci pēdējās desmit minūtes ļāva sagaidīt vadībā ar 41:38.

• Kandavnieku izvirzīšanās vadībā pēdējā ceturtdaļā bija vien uz īsu brīdi, jo četru punktu gājiens padevās Kristapam Pļavniekam un vēl trejaci pievienoja jelgavnieku kapteinis Bērziņš. Zemgales komandas pārsvaru vēlreiz kandavnieki vairs nesadeldēja. Ar spēles beigu rezultātu 73:63 Nacionālās līgas čempione "Jelgava" ievadīja jauno sezonu ar panākumu.

• "Jelgavas" ceļu līdz uzvarai ar 18 gūtiem punktiem bruģēja Kristaps Pļavnieks, bet Armands Ginters pievienoja 13 punktus. "Kandavas/Anzāģes" rindās ar 20 punktiem izcēlās Guntars Strāķis. 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas guva Mārcis Saulītis, bet Arvis Savčenko pierakstījās ar 15 punktiem un 12 bumbām zem groziem.

• Sezonas otrajā spēlē bija nepieciešamas papildus piecas minūtes, lai noskaidrotu uzvarētāju starp "Bauskas" un "Talsu" komandām. Ivara Zemīša metiens pagarinājuma noslēdzošajā sekundē izrāva uzvaru no talsenieku rokām un ļāva savu līdzjutēju priekšā uzvaru ar 107:106 svinēt "Bauskai".

• Uzvaras metiena autors Ivars Zemītis sakrāja iespaidīgus "double-double" rādītājus ar 36 gūtiem punktiem un 19 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Jānis Eiduks uzvarētāju rindās piebalsoja ar 29 punktiem, bet 18 guva Gundars Brička. "Talsiem" ar 24 rezultatīvākais bija Ansis Grinbergs, bet Dinass Talents sakrāja 22 punktus.

"Ramirent" NBL pirmā nedēļas nogale

Dat.LaiksSpēleRezLabākie
29.09.20:00Jelgava - Kandava/Anzāģe73:63K. Pļavnieks 18 p. - G. Strāķis 20 p.
20:30Bauska - Talsi107:106 PI. Zemītis 36 p. (19 atl.b.) - A. Grinbergs 24 p.
30.09.16:00Liepāja/LSSS - BA Turība
20:00Ķekava - Grobiņa
01.10.19:00Tukums - Saldus

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/