Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

RSU/''VEF Rīga'' aicina topošos vidusskolu absolventus uz jauno spēlētāju atlasi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

RSU/''VEF Rīga'' aicina topošos vidusskolu absolventus uz jauno spēlētāju atlasi
Rihards Ginters. Foto: Basket.lv

Nacionālās līgas jeb otrās basketbola līgas komanda RSU/''VEF Rīga'' no 22. līdz 25. martam organizēs tā saucamos ''try-outs'' jeb jauno basketbolistu atlasi uz nākamo sezonu, kuros aicina piedalīties topošos vidusskolu absolventus.

Rīgas Stradiņa universitāte pirms šīs sezonas kļuva par astoņkārtējās Latvijas basketbola līgas (LBL) čempiones ''VEF Rīga'' fārmklubu, bet par tās galveno treneri iecēla Kristapu Zeidu, kurš savas karjeras laikā strādājis ar ''Liepājas'' un ''Valka/Valga'' komandām, kā arī Saratovas ''Avtodor''. RSU/''VEF Rīga'' piedalās pēc spēka otrajā Latvijas basketbola līgā jeb Nacionālajā līgā. Austrumos tā ar desmit uzvarām 17 spēlēs ieņem ceturto vietu 11 komandu konkurencē.

Sagaidāms, ka arī turpmāk RSU/''VEF Rīga'' piedalīsies tieši Nacionālajā līgā, bet komandas mērķis ir attīstīt jaunos basketbolistus. Šī mērķa vārdā komanda uz nākamo sezonu sākusi jauno basketbolistu atlasi, aicinot topošos vidusskolas beidzējus uz ''try-outs'' no 22. līdz 25. martam. Šo treniņu laikā tiks iepazīstināts ar nodarbību procesu, izveidoto RSU/''VEF Rīga'' projektu un iespēju apvienot sportošanu ar augstākās izglītības iegūšanu jeb uzsākt duālo karjeru.

Paredzēts, ka treniņi notiks Rīgas Stradiņu universitātes Sporta bāzē. Šajā sezonā RSU/''VEF Rīga'' līderis ir Rihards Ginters, kurš spēlē vidēji met 16.7 punktus un izcīna 5.7 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/RSUSportaK...