Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Jelgavā sāksies Nacionālās līgas fināls, sērija ritēs līdz trim uzvarām

Agris Suveizda

Jelgavā sāksies Nacionālās līgas fināls, sērija ritēs līdz trim uzvarām
Foto: BK Jēkabpils

Jelgavas sporta hallē un LBS YouTube kanālā šovakar plkst. 20:00 sāksies "Ramirent" Nacionālās Basketbola līgas finālsērija, kurā par titulu cīkstēsies "Jelgava" un "Jēkabpils".

• Regulārajā sezonā abas komandas ar bilancēm 18-2 savās zonās ieņēma otro vietu – jelgavnieki Rietumu konferencē finišēja aiz "Kandavas"/"Anzāģes" (19-1), bet jēkabpilieši Austrumu konferencē atpalika no "Gulbenes Bukiem"/BJSS (18-2).

• Izslēgšanas spēlēs abas komandas izcīnījušas pa sešām uzvarām, pārspējot otras konferences septīto vietu ("VEF BA Valkā" un RTU), savas konferences sesto vietu ("Bausku" un "Limbažus") un otras konferences pirmo vietu.

• "Jelgavai" rezultatīvākais spēlētājs izslēgšanas mačos ir Kristaps Pļavnieks, kurš izcēlies ar vidēji 18,5 punktiem, 4,5 rezultatīvām piespēlēm un 2,7 atlēkušajām bumbām, taču pusfinālā smagā traumā iedzīvojās Edgars Krūmiņš, kurš ir rezultatīvākais komandā sezonas griezumā.

• "Jēkabpilij" izslēgšanas spēlēs punkti sadalījušies ļoti sabalansēti, astoņiem basketbolistiem aizvadot vismaz četras spēles un gūstot vismaz 9,0 punktus. Rezultatīvākais ar 13,0 punktiem ir Rihards Strauts.

• Zem groziem jēkabpiliešiem izcēlies pieredzējušais Jurijs Aleksejevs (7,8p, 10,3ab), bet saspēles ziņā izcēlies Kārlis Večens (9,8p, 8,7rp, 3,2ab).

• "Jēkabpils" sastāvā pieteiktais LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss šosezon aizvadījis tikai vienu spēli.
• "Jelgava" divreiz jau ir kļuvusi par LBL2 uzvarētāju – 2008. un 2017. gadā, kad komandu pārstāvēja arī pašreizējais galvenais treneris Gatis Justovičs.

• Atbilstoši sacensību nolikumam, līgas čempione saņems uzaicinājumu nākamsezon spēlēt pirmajā divīzijā. Atteikuma gadījumā uzaicinājums pāriet pie nākamajām vienībām atbilstoši sezonas klasifikācijai.

• Bronzas sērija starp "Kandavu"/"Anzāģi" un "Gulbenes Bukiem"/BJSS sāksies piektdien. Bronzas liktenis tiks izšķirts līdz divām uzvarām.

"Ramirent" Nacionālā līga, medaļu spēles

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērijā
Jelgava – Jēkabpils03.05.06.05.10.05.13.05.*17.05.*
Kandava/Anzāģe – Gulbenes Buki/BJSS06.05.08.05.10.05.*

*ja vajadzēs

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība