Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" sezonas atklāšanā samaļ miltos "Tukumu"

Emils Ozerinskis

"Kandava/Turība" sezonas atklāšanā samaļ miltos "Tukumu"
Ingus Mastiņš. Foto: Krisaps Andiņš

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas atklāšanas spēlē trešdienas vakarā intriga pavisam agri aizmuka no spēles Tukumā, kur Raimonda Feldmaņa trenētā "Kandava/Turība" ar 103:58 apspēlēja vietējo komandu. Kandavnieku labākais punktu guvējs ar 20 ačiem bija Guntars Strāķis.

Lai gan pirmās turnīra spēles tika aizvadītas jau vakar, svinīgā Nacionālās līgas atklāšana norisinājās starp divām Tukuma novada komandām. Sanda Pogas vadītā "Tukuma" vienība uzņēma "Kandavu/Turību". Raimonda Feldmaņa trenētās komandas spēlētāji laukumā devās jaunās sadarbības otru studentu pusi reprezentējošos debeszilos formas tērpos.

Gatavs palīdzēt "Kandavai/Anzāģei" bija komandas kapteinis Arvis Savčenko, kurš pirmsezonas treniņprocēsā ar komandu nav piedalījies. Lāpot robus šķidrajā kandavnieku garajā galā, Savčenko iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa un deva būtisku pienesumu, izceļoties ar 11 gūtiem punktiem un septiņām izcīnītām bumbām.

Kandavnieki uzņēmās spēles iniciatīvu un jau pirmo ceturksni pabeidza ar sev labvēlīgu rezultātu 20:12. Arī tukumnieku rindas starpsezonā papildinājušais Dāvis Ozoliņš neko daudz mājinieku uzbrukuma iekustināšanai nedeva. Pirmo puslaiku Tukumā ar došanos līdz groza apakšai pabeidza ilggadējais kandavnieku līderis Guntars Strāķis, dodot rēķinu 39:25. Otrajā puslaikā nerodot atbildes pretinieku aizsardzības apspēlēšanai, "Tukuma" komanda manāmi kļuva apjukusi, veicot virkni ar muļķīgam kļūdām un nepārdomātām darbībām. Gan spēlētāji, gan treneris Sandis Poga uz soliņa pagalam sašļuka, neredzot iespējas kā ieķerties spēlē. Simts punktu robežu viesi sasniedza pēc Mārtiņa Mustes precīzā metiena. Ar beigu rezultātu 103:58 kandavnieki parādīja, ka šosezon visiem liks ar sevi rēķināties, kamēr "Tukumam" šobrīd jautājumu rodas vairāk par atbildēm.

"Kandavas/Turības" punktu mašīna Guntars Strāķis guva apaļus 20 punktus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas. Ar 18 punktiem talkā nāca Eduards Avotiņš, bet pie 12 punktiem tika Markuss Mamajs. Viens no kandavnieku spēli veidojošajiem basketbolistiem bija Ingus Mastiņš, kurš astoņiem paša gūtiem punktiem pievienoja septiņas rezultatīvas piespēles. "Tukumam" nesekmīgajā spēlē 17 punktus guva Artūrs Grīnbergs, kurš arī veica septiņas rezultatīvas piespēles, bet pamanījās tikt pie astoņām kļūdām. Citi spēlētāji desmit punktu robežu mājiniekiem neaizsniedza.

Aktuālā čempionkomanda "Jelgava" savu sezonu sāka ar viesošanos Ventspilī pie "Spars/VeA" basketbolistiem. Pēc pirmās ceturtdaļas ventspilnieki atradās viena punkta iedzinējos, bet otrās desmitminūtes gaitā Zemgales vienība palielināja savu pārsvaru līdz 51:43, pirms puslaika beigām metienu realizējot "Jelgavas" zīmīgākajam sastāva papildinājumam Mārcim Saulītim.

Otrajā puslaikā "Jelgava" turpināja soļot pa priekšu. Pirms pēdējām desmit minūtēm trīnīti grozā raidīja Mārtiņš Šteinbergs, panākot čempioniem +12. Česlava Mateikoviča komanda pēdējā spēles nogrieznī pārliecinoši devās pretī sezonas sākšanai ar uzvaru. Mača izskaņā Kristaps Pļavnieks guva punktus gājienā uz groza apakšu, bet Armands Ginters pielika punktu spēles rezultātam ar rezultatīvu tālo metienu - 98:79.

No Kandavas pārgājušais Mārcis Saulītis savā debijas spēlē jelgavnieku kreklā guva 22 punktus un īzcīnīja 11 atlēkušās bumbas zem groziem. Armands Ginters uzvarētājiem guva 19 punktus, kamēr ar 18 ačiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizvadītā pavasara fināla MVP Kristaps Pļavnieks. "Spars/VeA" rindās 21 punktu un astoņas bumbas zem groziem sakrāja Kārlis Šķiltiņš. Pa 13 punktiem ventspilniekiem guva Rūdis Donis un Ričards Bambis.

Turnīra vicečempioni "Salaspils SS/Api Mobile" savu pirmo spēli veltīja vasaras laikā traģiski bojā gājušā Emīla Līcīša piemiņai. Sudraba medaļu ieguvēju pirmie pretinieki bija jaunizveidotā komanda "Rīgas Juniori", ko vada pieredzes bagātais Gundars Vētra. "Salaspils" jau pirmajās desmit minūtēs sabēra divtik vairāk punktus nekā pretinieki. Puslaikā mājinieki soļoja pie komfortabla pārsvara ar 43:28. Spēles otrajā puslaikā intriga mača gaitu tā arī neatrada, tikai sacīkstes izskaņā jaunie rīdzinieki padarīja starpību nedaudz pieklājīgāku. Reiņa Oša vadībā "Salaspils" sezonu iesāka ar uzvaru 86:69.

"Salaspils" rindās pa 14 punktiem guva trīs basketbolisti, kuri visi starpsezonā papildināja sudraba medaļnieku rindas. Šajā sarakstā bija no Gulbenes atnākušais Sandis Bēts, "Līvānos" pērnsezon spēlējušais Artūrs Vītiņš un izformētās RTU komandas bijušais basketbolists Daniels Tīde. Veterāns Jānis Pozņaks sakrāja "double-double" rādītājus ar 11 punktiem un desmit izcīnītām bumbām. "Rīgas Junioru" rindās 13 punktus guva Toms Birste un Renārs Jasāns. No rezervistu soliņa ar 12 punktiem pievienojās Toms Gusarovs.

"Ramirent" NBL pirmās nedēļas spēles

Dat.SpēleLaiksRezultatīvākie
01.10.Ķekava - Saldus83:71Porietis 20 p. - Dumburs 21 p.
Mārupe/LU - Liepāja/LSSS92:90 p.Ailis 18 p. - Kilups 33 p.
02.10.Spars/VeA - Jelgava79:98Šķiltiņš 21 p. - Saulītis 22 p. (11 atl.b.)
Tukums - Kandava/Turība58:103Grīnbergs 17 p. - Srāķis 20 p.
Salaspils - Rīgas Juniori86:69Bēts 14 p. - Birste 13 p.
03.10.Bertānu VBS - Sigulda/Elvi19.00
04.10.Grobiņa - Saldus19.30
BS Ogre - Rīgas Zeļļi II19.45
Talsi - Bauska20.00
Līvāni - Gulbenes Buki20.00
05.10.Liepāja/LSSS - Spars/VeA14.00

Lasi vēl...

# Ar ierastajiem favorītiem un jaunām sejām sākas Nacionālās līgas sezona