Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā Feikners saber 27 punktus saldenieku uzvarā pār "Nīcu"

Emils Ozerinskis

Latvijas kausā Feikners saber 27 punktus saldenieku uzvarā pār "Nīcu"
Rendijs Feikners. Foto: Basket.lv

Latvijas basketbola Užavas kausā Rendijs Feikners ar 27 gūtiem punktiem ielika pamatus "Saldus" uzvarai pāra pirmajā cīņā pret pieredzes bagātajiem "Nīcas" basketbolistiem.

"Nīcas" komandas rindās spēlē vairāki basketbolisti, kas savā laikā profesionāli pārstāvējuši Liepājas komandas. Salīdzinoši vissvaigāk profesionālajai karjerai punktu licis vēl nesenais "Liepājas" kapteinis Arnis Ate, kurš tieši bija "Nīcas" vilcējspēks komandas pirmajā spēlē Latvijas kausā. Tāpat "Nīcas" vienībā šajā spēlē cīnījās augumā raženais centra spēlētājs Toms Leiteris un FIBA kausu izcīnījušais tālmetienu speciālists Mārtiņš Kravčenko.

Par spīti tam, ka "Nīcas" kreklus nesa pietiekami labi zināmi spēlētāji, tomēr objektīvi viss nostājās savās vietās un par "Saldus" komandas panākumu lielas šaubas mača gaitā neradās. Jau cīņas pirmajā ceturtdaļā saldenieki pārsniedza desmit punktu vadību, turpinot flirtēt ar šo pārsvaru spēles lielāko daļu. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē "Nīca" vēl turējās rokas stiepiena attālumā, atrodoties iedzinējos ar sešiem punktiem, tomēr spēles pēdējās sešās minūtēs "Saldus" basketbolisti pārliecinoši iekrāja komfortablu pārsvaru, sērijas pirmajā mačā tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar 79:57, kas pirms nākampiektdien paredzētās atbildes spēles lieku uztraukumu saldeniekiem nerada.

Uzvarētāju rindās produktīvs bija Rendijs Fekners, kurš piejūras komandas grozā sameta 27 punktus. Ar 14 punktiem un 12 sagrābtām atlēkušājām bumbām izcēlās Ivars Rihards Žvīgurs, bet Roberta Šmīdriņa rēķinā 10 punkti. Viesu rindās Ate bija pārliecinoši rezultatīvākais ar 19 punktiem. Tuvākais sekotājs bija Leiteris ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Latvijas basketbola Užavas kausa otrā kārta

Dat.SpēleRez.Labākie
01.10.Madona - Limbaži88:78Kohanovs 17 p.+8 atl.b.+11 rez.p. - Babrejs 22 p.
Līvāni - Cēsis83:86Magone 28 p.+12 atl.b. - Rudzītis 20 p.
Kandava/Anzāģe - Talsi96:63Saulītis 26 p.+14 atl.b. - Talents 19 p.
Ķekava - Jelgava54:85Avotiņš 17 p. - Feldmanis 13 p.
02.10.Saldus - Nīca79:57Feikners 27 p. - Ate 19 p.
03.10.Gulbenes Buki - VEF Valkā
07.10.Cēsis - Līvāni
08.10.VEF Valkā - Gulbenes Buki
Limbaži - Madona
Nīca - Saldus
Jelgava - Ķekava
09.10.Talsi - Kandava/Anzāģe

Nacionālā līga

Šodien norisinājās arī viens mačs Nacionālajā līgā starp jauniešu komandām. Alfrēda Kraukļa VEF basketbolisti ar 82:46 sagrāva jaunos ogrēniešus. Ar 21 punktu uzvarētājiem izcēlās Edvards Egle, bet par dieviem punktiem mazāk Gustavsa Žebera rēķinā. Savukārt vakardien RTU ar 72:58 pieveica ventspilnieku jauno maiņu. RTU panākumu ar 16 punktiem kaldināja Ričards Mugurēvičs, bet kurzemniekus no sakāves neglāba Agris Stankevics, kurš guva 20 punktus un tika pie deviņām atlēkušajām bumbām.