Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Kausā "Līvāni" piekāpjas cēsniekiem, "Madona" turpina krāt uzvaras

Emils Ozerinskis

Kausā "Līvāni" piekāpjas cēsniekiem, "Madona" turpina krāt uzvaras
Ar Renāra Magones individuālo produktivitāti bija par īsu cēsnieku uzveikšanai. Foto: Lāsma Irša

Šodien aizvadītas četras Latvijas basketbola Užavas kausa otrās kārtas spēles, kurās netrūka pārsteidzoši rezultāti, divām Reģionālās līgas komandām apspēlējot Nacionālās līgas vienības.

# Jaudīgi savu gatavību dalībai Latvijas kausā demonstrējusi Reģionālās līgas (iepriekš LBL3) komanda "Madona", kas pirmajā kārtā apspēlēja "VEF Rīga" fārmklubu RSU. Madonieši turpina apliecināt, ka viņu iekļūšana otrajā kārtā nav negadījums. Arī pret Nacionālās līgas komandu OC "Limbaži" pirmās kārtas pārsteiguma autori tika pie panākuma. Savā laukumā "Madonas" basketbolisti uzvarēja ar 88:78, kas uz atbildes spēli Limbažos komandai ļaus doties ar desmit punktu handikapu. Daudzpusīgu sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja Toms Kohanovs, izceļoties ar 17 punktiem, astoņām izcīnītām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm. Pa 17 punktiem uzvarētāju rēķinā ieskaitīja arī Jānis Dumburs un Artūrs Škute. "Limbažus" no zaudējuma sērijas pirmajā cīņā pasargāt nespēja Edgars Babrejs, kura rēķinā 22 punkti.

# Tāpat labāk neklājās citai Nacionālās līgas komandai, kas bija spiesta piekāpties pakāpienu zemāk spēlējošai vienībai. "Līvāni" savā laukumā ar 83:86 bija spiesti atzīt "Cēsu" basketbolistu pārspēku. Ar "Līvānu" komandas līdera Renāra Magones 28 punktiem un 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām bija par īsu, lai sāktu dueli ar panākumu. Cēsnieku rindās ar 20 punktiem izcēlās Reinis Rudzītis, bet iepriekš Valmierā spēlējušais Elvis Brokāns pievienoja 14 punktus.

# Īsta intriga neradās Kandavā, kur vietējā komanda ar vairāk nekā 30 punktu pārsvaru apspēlēja talseniekus. "Kandavas/Anzāģes" uzvarā (96:63) zem groziem valdīja Mārcis Saulītis, izceļoties ar 26 punktiem un 14 izcīnītām atlēkušajām bumbām, no kurām desmit tika sagrābtas pie pretinieku groza. Olimpiskais čempions Kārlis Lasmanis kandavnieku rindās tika pie 13 punktiem. "Talsiem" ar 19 gūtiem punktiem atzīmējās Dinass Talents.

# Pamatīgs pārspēks bija arī "Jelgavas" pusē izbraukuma spēlē pret "Ķekavu". Jelgavnieki apspēlēja savus oponentus ar rezultātu 85:54, tādējādi ieliekot drošus pamatus, lai atbildes spēlē nebūtu pārāk jāuztraucas par trešās kārtas sasniegšanu. Seši jelgavnieki sakrāja vismaz desmit punktus šajā mačā. Rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Uldis Feldmanis, bet par punktu mazāk Armanda Seņkāna un Kristapa Pļavnieka kontos. "Ķekavai" kā vienīgais pie vismaz desmit punktiem tika Mārtiņš Avotiņš, kura rēķina 17 punkti.

# Latvijas kausā pāra uzvarētājas tiek noskaidrotas divu spēļu sērijā, skaitot kopā abu maču punktu summas. Rītdien otrajā kārtā iesaistīsies "Saldus" basketbolisti, tiekoties ar "Nīcu". Savukārt svētdien "Gulbenes Buki" gaidīs viesus no Valkas.

Latvijas basketbola Užavas kausa otrā kārta

Dat.SpēleRez.Labākie
01.10.Madona - Limbaži88:78Kohanovs 17 p.+8 atl.b.+11 rez.p. - Babrejs 22 p.
Līvāni - Cēsis83:86Magone 28 p.+12 atl.b. - Rudzītis 20 p.
Kandava/Anzāģe - Talsi96:63Saulītis 26 p.+14 atl.b. - Talents 19 p.
Ķekava - Jelgava54:85Avotiņš 17 p. - Feldmanis 13 p.
02.10.Saldus - Nīca
03.10.Gulbenes Buki - VEF Valkā
07.10.Cēsis - Līvāni
08.10.VEF Valkā - Gulbenes Buki
Limbaži - Madona
Nīca - Saldus
Jelgava - Ķekava
09.10.Talsi - Kandava/Anzāģe