Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Saldus" bez Blūma dramatiski zaudē Limbažos, buki piedzīvo klupienu Liepājā

Emils Ozerinskis

"Saldus" bez Blūma dramatiski zaudē Limbažos, buki piedzīvo klupienu Liepājā
Edgars Barbejs. Foto: Lāsma Irša

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā BK "Saldus" sociālajos tīklos paķircināja līdzjutējus ar Jāņa Blūma formas tērpa video, tomēr spēlē Limbažos ilggadējais Latvijas basketbola izlases kapteinis laukumā nedevās, bet kurzemnieki piedzīvoja pēdējo sekunžu zaudējumu.

Šodien Facebook un Instagram platformās BK "Saldus" publicēja storijus ar Jānim Blūmam sagatavoto formas tērpu, tādējādi liekot domāt, ka ar play-off cīņu sākumu septiņos Eiropas čempionātos spēlējušais basketbolists varētu debitēt "Saldus" vienības rindās. Tomēr tā bija vai nu līdzjutēju paķircināšana 1. aprīlī vai arī māņu manevrs, lai mulsinātu pretiniekus pirms astotdaļfināla pirmās cīņas. Spēlei Limbažos Jānis Blūms saldenieku rindās vēl nebija iekļauts.

OC "Limbaži" basketbolistu no ierindas sociālo tīklu ieraksti gan neizsita un Vidzemes komanda aizvadīja solīdu spēles pirmo puslaiku, kurā pa 15 punktiem guva gan Pēteris Rēķis, gan Armands Ošiņš, dodot limbažniekiem puslaikā pārsvaru ar 48:41. Otrais puslaiks ritēja nokaitētā gaisotnē, uz abām pusēm tiekot piešķirtām tehniskajām piezīmēm.

Lai gan limbažniekiem trešajā ceturtdaļā bija 13 punktu deficīts, tomēr divas minūtes pirms cīņas noslēguma Edgara Buiķa komanda rezultātu izlīdzināja. Pēdējā minūtē Kaspars Baumanis ar trejaci panāca saldeniekiem +4 un likās, ka kurzemniekiem uzvaru vairs nekas neatņems, tomēr limbažnieki plinti krūmos nemeta. Ar metienu no deviņiem metieriem līdz minimumam starpību sadeldēja Vents Veinbergs, bet saldeniekus pēdējā uzbrukumā aplaupīja Edgars Barbejs, kurš nevis devās vienatnē uz grozu, bet izšķīrās par trīs punktu metienu, kas līdz ar beigu signālu krita grozā un atnesa "Limbažiem" uzvaru ar 82:80.

Vidzemes komandas uzvaras metiena autors ar precīzo trejaci guva pusi no saviem spēles punktiem. Rezultatīvākais limbažnieku rindās ar 25 gūtiem punktiem bija Armands Ošiņš, 15 guva Pēteris Rēķis, bet pie 14 tika Vents Veinbergs. "Saldus" vienībā ar Ar 15 punktiem izcēlās Rendijs Feikners, bet ar 13 viņam sekoja Kaspars Baumanis. Kārlis Garoza sasniedza "double-double" rādītājus ar 12 punktiem un desmit izcīnītām bumbām.

Visai negaidīts rezultāts tika fiksēts Liepājā, kur pēc garā izbraukuma savam labākajam sniegumam nebija gatavi "Gulbenes Buki". Principā visu spēli gulbenieši atradās iedzinējos pret jaunajiem liepājniekiem. Krista Pīternieka trenētā komanda noslēdzošās ceturtdaļas sākumā sasniedza pat 17 punktu pārsvaru. Tomēr no lielākām ziepēm Raimonda Gabrāna audzēkņi pamanījās izmukt, spējot divas ar pusi minūtes līdz dueļa beigām rezultātu izlīdzināt. Ar spēles noslēdzošo uzbrukumu Kristofera Pulīša trejacis atnesa liepājniekiem uzvaru pār bukiem ar 65:62, tomēr trīs punktu deficīts ir pietiekami neliels, lai Austrumu grupas uzvarētājai pirms atbildes spēles kārtis vēl būtu gana labvēlīgas.

"Liepājas/LSSS" vienības uzvaru ar 21 gūtu punktu kaldināja Frederiks Meinarts, kamēr Raivo Cālītis un Kristofers Pulītis attiecīgi guva 14 un 11 punktus. Gulbeniešu rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Ingus Mastiņš, bet 16 punktus guva Ingars Aizpurs.

"Jēkabpils" basketbolisti ļoti laicīgi noņēma intrigu sērijā pret RTU vienību. Artūra Brūniņa trenētā komanda jau pirmajā ceturtdaļā flirtēja ar 20 punktu pārsvaru, bet jau otrās ceturtdaļas gaitā tika sasniegts +40. RTU studenti nekādi nespēja piebremzēt lūšu uzbrukumu, jēkabpiliešiem sērijas pirmajā spēlē sabradājot studentus ar 113:56.

RTU komandā vienīgais desmit punktu robežu pārsniedza Dāvis Žilde ar 14 gūtiem punktiem. Lūšu rindās 20 punktus guva Lauris Bērziņš, bet Kārlis Večens sakrāja 19 punktus un veica 12 rezultatīvas piespēles. Pie 15 punktiem tika Sandis Bēts, bet "double-double" rādītājus ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām sakrāja Roberts Mednis.

Nacionālās līgas play-off turnīra pirmajā kārtā uzvarētāji sērijās tiek noskaidroti divu spēļu summā. Turpmākajā turnīra gaitā komandas cīnīsies par divām uzvarām sērijā, bet finālā, lai iegūtu zeltu, būs nepieciešami trīs panākumi.

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga "play-off" 1. aprīlī

SpēleRez.Rezultatīvākie
Liepāja/LSSS - Gulbenes Buki65:62Meinarts 21 - Mastiņš 18
RTU - Jēkabpils56:113Žilde 14 - Bērziņš 20
Limbaži - Saldus82:80Ošiņš 25 - Feikners 15

NBL izslēgšanas spēļu astotdaļfināla kārta

Pāris1. spēle2. spēle
Gulbenes Buki - Liepāja/LSSS62:6509.04.
Tukums - RSU/VEF Rīga04.04.07.04.
Jelgava - VEF BA Valkā06.04.08.04.
LU/BS Rīga - Bauska02.04.09.04.
Kandava/Anzāģe - Valmiera Glass-294:7708.04.
Līvāni - Ķekava06.04.09.04.
Jēkabpils - RTU113:5608.04.
Saldus - Limbaži80:8203.04.