Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kadeti zaudē Lietuvai un paliek bez Baltijas kausa

Andrejs Siliņš

Kadeti zaudē Lietuvai un paliek bez Baltijas kausa
Latvijas U16 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis
Foto: basket.ee

Svētdien Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē beidzās Baltijas kausa izcīņa U16 izlasēm, un Latvijas kadeti pēdējā turnīra spēlē ar rezultātu 60:77 piekāpās Lietuvas vienaudžiem, paliekot otrajā vietā turnīrā.

Artūrs Kurucs guva desmit no 13 Latvijas punktiem pirmajā ceturtdaļā, tomēr lietuvieši izvirzījās vadībā. Lai gan otrās ceturtdaļas beigās latviešiem izdevās pietuvoties līdz minimumam (29:30), Lietuva tomēr saglabāja vadību līdz pat pirmā puslaika beigām - 32:35. Kurucs pirmajā puslaikā vien jau bija savācis 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Arī otro puslaiku labāk iesāka viesi, bet pēc trenera Visocka-Rubeņa pieprasītā minūtes pārtraukuma latvieši veica izrāvienu 8:2, pietuvojoties līdz minimumam (44:45). Līdzīgā cīņā risinājās arī atlikušās ceturtdaļas minūtes, tomēr vadību pārņemt tajās neizdevās. Tāpat kā iepriekš, arī pēdējo ceturksni labāk sāka lietuvieši, tomēr šoreiz no viesu izrāviena (1:11) atgūties nesanāca. Lietuva strauji palielināja pārsvaru, un Latvija piedzīvoja pirmo un vienīgo zaudējumu šajā turnīrā - 62:82.

Rezultatīvākais Latvijas rindās bija Artūrs Kurucs, kurš guva 22 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Deviņi punkti, sešas bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī trīs pārtvertas bumbas Adrianam Šnipkem, bet pa astoņiem punktiem Valtera Vēvera un Edvarda Mežuļa kontos, otrajam arī septiņas bumbas zem groziem un pieci bloķēti metieni.

Šis bija Latvijas vienīgais zaudējums turnīrā, ko trīs komandas noslēdza ar vienādu bilanci - divām uzvarām un vienu zaudējumu. Diemžēl zaudējums ar tik lielu starpību pēdējā spēlē liedza Latvijai izcīnīt Baltijas kausu, jo trīs komandām ar vienādajām bilancēm savstarpējā punktu attiecība Latvijai bija +1, kamēr lietuviešiem +14.

Baltijas kausa izcīņa

VKomandaUZP+/-
1.Lietuva215+5
2.Latvija215+21
3.Turcija215-10
4.Igaunija033-46

Latvijas un Lietuvas kadetu izlasēm šī bija jau otrā tikšanās šogad. Februārī Turcijas pilsētā Samsunā notikušajā turnīrā latvieši zaudēja dienvidu kaimiņiem ar rezultātu 64:86.

Latvijai līdz Eiropas čempionāta sākumam vēl atlikušas divas pārbaudes spēles Rīgā: 3. augustā pret Igauniju un 4. augustā pret Krieviju. Eiropas čempionāts Polijas pilsētā Radomā sāksies 12. augustā un Latvijai grupu turnīrā jāspēlē pret Itāliju, Spāniju un Zviedriju.