Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kadeti piedzīvo pirmo neveiksmi, piekāpjoties Francijai

Kadeti piedzīvo pirmo neveiksmi, piekāpjoties Francijai
U16 izlases spēlētājs Rolands Šmits
Foto: basket.lv

Šodien Eiropas U-16 basketbola čempionātā Latvijas jaunie basketbolisti, aizvadot katastrofālu pirmo puslaiku, bija spiesti atzīt Francijas vienaudžu pārākumu, piekāpjoties ar 53:65 Rolands Šmits Latvijas kadetu izlases labā guva 13 punktus.

Spēles sākums kadetiem bija kā ļauns murgs – mūsējie sešas ar pusi minūtes nespēja gūt ne punkta, šo spēles nogriezni zaudējot ar 0:13! Tikai mača septītajā minūtē Ginters ar tālmetienu beidzot atklāja Latvijas rēķinu, bet līdz ceturtdaļas beigām izdevās deficītu samazināt līdz astoņiem punktiem – 8:16.

Tomēr otrā ceturtdaļa mūsējiem atkal bija pagalam neveiksmīga. Lai gan Gertsons ar precīzu soda metienu ļāva mūsējiem pietuvoties līdz -7, nākamajās piecās minūtēs jaunie latvieši atkal palika bez punktu guvuma, francūžiem ļaujot gūt astoņus – 9:24. Turpinoties neveiksmēm metienu precizitātē Francijas pārsvars vienubrīd sasniedza arī divdesmit punktus (11:31), bet puslaiks tika noslēgts ar 14:32.

Otrajā puslaikā laukumā devās jau pavisam cita Latvijas kadetu izlase, jo pārtraukums mūsējiem acīmredzami bija nācis par labu. Ar Šmita un Gintera pūlēm latvieši pietuvojās līdz 14 punktiem (19:33), taču ofensīvu diemžēl neizdevās turpināt, kā rezultātā franči atkal atrāvās... Trešā ceturtdaļa tika noslēgta ar 30:44.

Pēdējā ceturtdaļā kadeti pacietīgi turpināja deldēt Francijas pārsvaru un pēc Geka tālmetiena pietuvojās deviņu punktu attālumā (44:53), tomēr salauzt francūžus tā arī neizdevās. Pirmais zaudējums čempionātā – 53:65 – kas visticamāk liegs latviešiem ieņemt pirmo vietu C apakšgrupā.

To, kuru vietu Latvijas jaunie basketbolisti ieņems apakšgrupā, tagad būs atkarīgs no Lietuvas un Ukrainas valstsvienību spēles iznākuma. Jau ziņots, ka latvieši pēc diviem panākumiem bija nodrošinājuši sev vietu nākamajā kārtā.

U-16 Eiropas čempionāts

Latvija – Francija 53:65 (8:16, 6:16, 16:12, 23:21)
Latvija: Šmits 13, Ginters 9, Žvīgurs 8, Gludītis 7, Geks 6, Šaubergs 6, Roziņš 3, Gertsons 1.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-30 19:00, pirms 13 gadiem
pirmais puslaiks smagi iegaza 14-32....gruti ko padarit
, 2011-07-30 19:36, pirms 13 gadiem
gadijuma nav ta ja Ukraina uzvar Lietuvu ar +14 vini tiek talak,un Lietuva ne.?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-01 16:29, pirms 13 gadiem
Žvīgurs labākais!
Kristaps Porziņģis. Foto: FIBA
62

NBA čempionam Porziņģim drīzumā operācija un vasara bez Latvijas izlases

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Bostonas "Celtics" pavēstījusi, ka latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim tuvāko dienu laikā tiks veikta operācija un ka viņš šovasar Latvijas izlasei palīdzēt nevarēs. Tikmēr Latvijas Basketbola savienība pavēstījusi, ka rītdienas pārbaudes spēlei pret Ēģipti visdrīzāk netiks pieteikts Andrejs Gražulis.
Džošua Nībo cīņā pret Tadu Sedekerski. Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Ar ārzemniekiem bagātinātā Slovēnija revanšējas Lietuvai, Itālija pārspēj Spāniju

Ar diviem Ziemeļamerikas basketbolistiem šovakar spēlējusī Slovēnijas komanda Ļubļanā pieveica (70:68) Lietuvas valstsvienību. Citā spēlē itāļi Madridē pagarinājumā uzvarēja (87:84) spāņus.
Mateušs Poņitka ar bumbu spēlē pret Brazīlijas valstsvienību. Foto: Polski Związek Koszykówki

Latvijas galvenais bieds Brazīlija pirmajā pārbaudē apspēlē Poliju

Nomināli visspēcīgākā no Latvijas valstsvienības iespējamām pretiniecēm Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā – Brazīlija – savā pirmajā pārbaudes spēlē šovasar ar 91:75 pārspēja Polijas basketbolistus.