Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Javtoks nepalīdzēs Lietuvai Pasaules kausā

Andrejs Siliņš

Javtoks nepalīdzēs Lietuvai Pasaules kausā
Roberts Javtoks
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas vicečempione basketbolā Lietuva augusta beigās un septembra pirmajā pusē paredzētajā Pasaules kausa izcīņā, kas risināsies Spānijā, spēlēs bez izlases veterāna Roberta Javtoka, kuru nomoka savainojumi.

34 gadus vecais Javtoks aizvadītajā sezonā pārstāvēja Kauņas "Žalgiri", cīnoties ULEB Eirolīgā un kļūstot par Lietuvas čempionu. Eirolīgā Javtoks vidēji mačā gandrīz 25 minūtēs guva 9,7 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas. Lietuvas līgā 9,9 punkti un 5,9 bumbas zem groziem.

Javtoks informējis izlases galveno treneri Jonu Kazlausku par lēmumu nekandidēt uz vietu sastāvā pasaules čempionātam, pamatojot to ar vairāku mazu savainojumu esamību un nepieciešamību labāk sagatavoties nākamajai klubu sezonai.

211 centimetrus garais un 122 kilogramus smagais Javtoks Lietuvas izlasē debitēja 2004. ada Atēnu olimpiskajās spēlēs. Desmit gadu laikā Javtoks ar izlasi izcīnījis Eiropas bronzu 2007. gadā, pasaules bronzu 2010. gadā un Eiropas sudrabu 2013. gadā.

Pēc šīs sezonas seškārtējam Lietuvas čempionam un 2007. gada Eirolīgas čempionam Javtokam beidzās 2011. gadā parakstītais trīs gadu līgums līgums ar Kauņas "Žalgiri".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-30 19:22, pirms 10 gadiem
Nebūtu džeks ar moci vālējis, spēlētu tagad NBA. Gadu uz gultas gulēja. Paldies par ieguldījumu Lietuvas basī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja