Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turcija pieveic Spāniju, Eiropas čempione Slovēnija zaudē izredzes uz vietu PK

Rolands Eliņš

Turcija pieveic Spāniju, Eiropas čempione Slovēnija zaudē izredzes uz vietu PK
Foto: FIBA

Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Eiropas zonā I grupā vadību pārņēmusi Turcijas izlase, kas savā laukumā ar 71:67 pieveica Spāniju. Savukārt Slovēnija piedzīvoja izgāšanos Ukrainā, zaudējot ar 28 punktu starpību (54:82). Šis zaudējums oficiāli dzēsa pēdējās Slovēnijas izredzes uz kvalificēšanos Pasaules kausam.

Turcijas izlase savā laukumā vēl nav zaudējusi nevienā PK kvalifikācijas spēlē, kamēr Spānija atlases ciklā līdz šim bija cietusi tikai vienu zaudējumu, viesos negaidīti piekāpjoties Ukrainai. Tagad pēc zaudējuma Turcijai spāņi spiesti atkāpties uz otro vietu grupā, bet Turcija ļoti uzlabojusi savas izredzes kvalificēties Pasaules kausam.

Mača pirmais puslaiks norisinājās līdzvērtīgā cīņā. Pāris nelieli izrāvieni izdevās turkiem, sekmīgāk spēlējot groza apakšā, taču puslaika pārtraukumā nācās doties ar nelielo pārsvaru 36:34.

Trešajā ceturtdaļā turki ar Semihu Erdenu priekšgalā atrāvās jau tālāk, kamēr spāņus spēlē centās noturēt Dario Brizuela. Turcijas izlase pēdējās ceturtdaļas sākumu sagaidīja ar 56:48, bet pēc tam četru minūšu laikā guva tikai vienu punktu. Grūti ar punktu gūšanu klājās arī spāņiem, taču trīs minūtes pirms beigām izdevās pietuvoties līdz 61:62. Turkiem gan uzreiz izdevās atbildēt ar pilnīgi brīvu Sinana Gilera tālmetienu.

Minūti pirms beigām turki neveiksmīgi nospēlēja laukuma stūrī, un sekojošajā uzbrukumā spāņiem Haime Fernandess panāca neizšķirtu 67:67. Taču Turcijai 33 sekundes pirms beigām vadību atgrieza Erdena āķa metiens no groza apakšas, kamēr Spānijai pēdējais uzbrukums sanāca lēns, bez skaidra mērķa un noslēdzās ar Kino Kolona neprecīzu tālmetienu pāri rokām. Turcija pēc tam iemeta abus sodiņus un uzvarēja ar 71:67.

Ar 16 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām Turcijas sastāvā izcēlās Erdens, kamēr pa 12 punktiem pievienoja Balbajs un Birsens. Spānijas sastāvā Brizuela savāca 18 punktus. Spānijas izlase šajā mačā pieļāva tikai trīs statistikā fiksētas kļūdas (Turcijai astoņas), taču no groza apakšas guva par 12 punktiem mazāk nekā pretinieki.

Otrā I grupas spēlē vēl vienu izgāšanos piedzīvoja Slovēnija, viesos pamatīgi zaudējot Ukrainai ar 54:82. Slovēnijas izlase pēc līdzvērtīgas pirmās ceturtdaļas nākamajās 20 minūtēs guva tikai 16 punktus un nokļuva krietnos iedzinējos, no kuriem atspēlēties reālu cerību nebija. Ukrainas sastāvā seši spēlētāji guva desmit un vairāk punktus, un ukraiņi varēja atļauties spēles otrajā pusē iespēlēt rezervistus., kamēr Slovēnijai ar 13 punktiem labākais bija Gregors Horvats.

Eiropas čempione Slovēnija līdz ar to zaudējusi pēdējās teorētiskās cerības aizbraukt uz pasaules čempionātu. Teorētiski uzvaru skaita ziņā slovēņi vēl var panākt Latviju, ja šodien latvieši zaudēs Melnkalnei, taču tādā gadījumā Latvijai, Ukrainai un Melnkalnei būs pa piecām uzvarām un vēl divas savstarpējās spēles, tā ka pilnīgi skaidrs, ka Slovēnija grupas labāko trijniekā neiekļūs.

Slovēnijas nākamā spēle paredzēta tieši pret Latviju.

I grupa

VKomandaUZPAP
1.Turcija72+7116
2.Spānija72+5416
3.Latvija53+3213
4.Ukraina54+2314
5.Melnkalne44+712
6.Slovēnija27-5611

     [+] [-]

, 2018-11-29 20:16, pirms 6 gadiem
Nu tas ļoti sarežģī dzīvi mums, jo īpaši ja šodien neizdosies uzvarēt