Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U18 ceturtdaļfināli: Itālija mājinieces Polijas sapni pārvērš murgā

Andrejs Siliņš

U18 ceturtdaļfināli: Itālija mājinieces Polijas sapni pārvērš murgā
Itālijas junioru basketbola valstsvienība
Foto: FIBA Europe

Polijas pilsētā Vroclavā notiekošajā FIBA Eiropas U18 čempionātā basketbolā junioriem piektdien ceturtdaļfinālā Lietuvas izlase nolika pirms diviem gadiem kadetu turnīrā izcīnītās vicečempiones pilnvaras, bet lielāko pārsteigumu sagādāja Itālija, kas ar rezultātu 72:50, spēlējot bez sava līdera, sagrāva mājinieci ar lielajām ambīcijām Poliju.

Kā pirmā pusfinālā iesoļoja galvenā turnīra favorīte, stabilāko sniegumu demonstrējusī un šī gada gājuma puišu kadetu čempione Spānija, kas ar rezultātu 64:50 pieveica bez Dario Šariča spēlējošo Horvātiju. Pārsvars gan tika iegūts pakāpeniski, to mazliet palielinot katrā ceturtdaļā. Spāņiem rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija "Estudiantes" saspēles vadītājs Haime Fernandess, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Horvātiem 14 punktus sameta U19 pasaules čempionāta dalībnieks Marko Ramļaks, kuram arī sešas bumbas zem groziem.

Otrie "Orbita" hallē laukumā devās mūsu braļukas lietuvieši, kas aizvadījuši pārsteidzoši labu turnīru, un Turcija, kas sagatavošanās posmā pirms čempionāta divas reizes Kandavā pieveica arī Latviju. Turki sāka daudz labāk un pēc desmit minūtēm jau bija iekrājuši desmit punktu pārsvaru (24:14), taču, aizvadot lielisku trešo ceturksni (30:13), lietuvieši atguvās. Izšķirošajā ceturtdaļā turki nodemonstrēja stabilāku sniegumu un sava spēka uzbrucēja Sameta Gejika (20 punkti un astoņas atlēkušās bumbas) virsvadībā izcīnīja likumsakarīgu panākumu, no tālākās cīņas izslēdzot šī vecuma kadetu vicečempioni Lietuvu – 80:70.

Otrās spēles laikā halles tribīnes jau pamazām sāka pieplūst ar sarkanbaltā tērptiem ļaudīm, jo nākamie cīņā devās mājiniece Polija, kurai pretestību sastādīja labi sniegumu demonstrējusī Itālija. Diemžēl itāliešiem bija jāiztiek bez sava līdera, čempionāta labākā punktu guvēja (vidēji 17,7 punkti ik spēlē), aizsarga Amedeo Della Valles, kurš veselības likstu dēļ bija spiests noraudzīties maču no malas.

Neskatoties uz to, itālieši sāka vareni un pēc pirmajām 20 minūtēm bija ieguvuši jau 16 punktu pārsvaru (36:20). Komandas kapteinis Mihals Mihalaks otrā puslaika sākumā beidzot iemeta pirmo trijnieku mājiniekiem, un sākās poļu pakaļdzīšanās. Saspēles vadītāja Grohovska otrā tehniskā piezīme ceturkšņa viducī gan piebremzēja poļus, un tas bija milzīgs zaudējums.

No tā atgūties mājiniekiem neizdevās, un Itālija, demonstrējot lielisku komandas sniegumu, izcīnīja pārliecinošu un visu Eiropu pārsteidzošu uzvaru ar rezultātu 70:52. Uzvarētājus pusfinālā ar 17 punktiem , piecām bumbām un tikpat piespēlēs ieveda Mateo Imbro, 16 punktus pievienoja Djēgo Monaldi, bet 14 punkti un četras bumbas (gan visi punkti, gan bumbas otrajā puslaikā) Mateo Čillo kontā. Poļiem nelīdzēja ne Pšemislava Karnovska "double-double" (14+10), ne Mateuša Poņitkas 11+7.

Pēdējā ceturtdaļfinālā Francija baltajās formās cīnījās pret zilajā tērptajiem serbiem. Francūžiem bija jāiztiek bez pamata saspēles vadītāja Čārlija Maraū, kurš savainojis jau pagājušajā gadā savainoto ceļgalu. Serbi sāka krietni labāk un vēl pirms pēdējā ceturkšņa bija vadībā ar 40:34. Tomēr noslēdzošo desmitminūti teicami iesāka francūži, un Viljama Hovarda "danks" septiņas minūtes pirms beigām panāca izlīdzinājumu spēlē (42:42). Komandas kapteinis Invernizi mirkli vēlāk pirmo reizi izvirzīja vadībā Franciju. Pēc tam, kad Francijas milzu spēks zem groziem Mams Jaitehs saņēma piekto piezīmi, serbi sāka dominēt grozu tuvumā un atguva vairāk nekā divu precīzu metienu tiesu. Francija vairs neatguvās, un Serbija sava līdera Nemanja Bezbradicas virsvadībā (19 punkti) iesoļoja pusfinālā, kur stāsies pretī lielākā pārsteiguma autorei Itālijai - 71:61.

FIBA Eiropas U18 čempionāts 2011

Pusfināli, 30. jūlijs, Vroclava

LaiksSpēle
19:00Itālija - Serbija
21:15Spānija - Turcija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 23:57, pirms 13 gadiem
Fiziski nepavilka.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-30 01:26, pirms 13 gadiem
Poli izpumpejas U-19 cempi, te vairs ne uzko nebija spejigi, labi ir ka tie kurvas zaudeja.

     [+] [-]

, 2011-07-30 01:33, pirms 13 gadiem
manu sapni par vieglu piķīti totalizatorā arī pārvērta murgā kopā ar tizlajiem lietuviešiem un francūžiem

  -1 [+] [-]

, 2011-07-30 11:43, pirms 13 gadiem
leišiem cita vecuma izlases tomēr nav tik pārliecinošas, kā U19