Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Embīds pret Latviju? NBA superzvaigznes debijas Francijas izlasē šogad visdrīzāk nebūs

Embīds pret Latviju? NBA superzvaigznes debijas Francijas izlasē šogad visdrīzāk nebūs
Džoels Embīds. Foto: EPA/Scanpix

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē preses konferencē paudis, ka Filadelfijas "76ers" kamerūniešu centrs visdrīzāk šogad nespēlēs Francijas izlasē, taču cer uz nākamo gadu.

Pagājušajā vasarā Embīds kļuva par Francijas pilsoni, šajā pavasarī ieguva arī ASV pasi un vēl nav publiski paziņojis, kuru izlasi plāno pārstāvēt. Abpusēja interese ar Francijas izlasi gan ir jau ilgāku laiku, un Francija naturalizēto centru ļoti cer piesaistīt uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Džoels vēl nav pieņēmis lēmumu, bet šķiet, ka būs grūti viņu redzēt mūsu izlasē šajā vasarā. Viņam šovasar gaidāmas kāzas – laikā, kas sakrīt ar visu izlašu gatavošanās posmu. Taču tas nekādi neietekmēs to, vai viņš varētu spēlēt pie mums nākamajā gadā," atklāja Kollē. "Tas, ka viņš nespēlēs šovasar, tieši nozīmēs, ka viņam būs vairāk laika lēmuma pieņemšanai."

29 gadus vecais Embīds otro sezonu pēc kārtas kļuva par NBA rezultatīvāko spēlētāju un aizvadīja rezultatīvāko sezonu karjerā, 66 spēlēs un vidēji 34,6 minūtēs izceļoties ar 33,1 punktu, 10,2 atlēkušajām bumbām, 4,2 rezultatīvām piespēlēm, 1,7 bloķētiem metieniem, 1,0 pārtvertām bumbām un 3,4 kļūdām. "76ers" konferencē ieņēma trešo vietu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-0 pieveica Bruklinas "Nets".

Embīds ceļgala savainojuma dēļ piedalījās tikai pirmajos trijos mačos un vidēji 36,0 minūtēs sakrāja 20,0 punktus, 11,3 atlēkušās bumbas, 4,0 rezultatīvas piespēles, 2,3 bloķētus metienus un 5,0 kļūdas. Galvenais treneris Doks Riverss šovakar sacīja, ka Embīda dalība otrās kārtas pirmajā spēlē Bostonā ir apšaubāma. 2014. gada drafta 3. numurs Embīds sešreiz ir piedalījies Zvaigžņu spēlē un četrreiz iekļuvis sezonas otrajā simboliskajā izlasē.

Pasaules kausa izloze šodien saveda kopā Latviju, Franciju, Kanādu un Libānu, kuras augusta beigās tiksies Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Basket/Actua...


, 2023-04-29 22:35, pirms gada
Tā ir ļoti, ļoti laba ziņa! Tas paver mūsējiem iespēju aizķerties!
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.