Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

R.Blūms viens no kandidātiem uz MVP atzinību U18 B divīzijas čempionātā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

R.Blūms viens no kandidātiem uz MVP atzinību U18 B divīzijas čempionātā
Roberts Blūms. Foto: FIBA

FIBA pirms U18 Eiropas čempionāta B divīzijas ceturtdaļfinālu aizvadīšanas publicējusi iespēju balsot par potenciālo turnīra vērtīgāko spēlētāju, ko bez balsojuma nosaka arī treneri. Viens no kandidātiem ir arī Latvijas izlases līderis Roberts Blūms.

Latvijas U18 basketbola izlase šobrīd cīnās U18 Eiropas čempionāta B divīzijā par atgriešanos A divīzijā. Šodien tā turnīra ceturtdaļfinālā ar 90:69 pārspēja Rumāniju, tādējādi tiekot pusfinālā. Jau rīt plkst. 20:00 pret Melnkalni būs pirmais mēģinājums nodrošināt vietu augstākajā divīzijā.

Turnīrā Latvijas izlases līderis ir Roberts Blūms, kurš piecās turnīra spēlēs vidēji laukumā pavadītajās 28 minūtēs guvis 19.8 punktus un izcīnījis 4.6 atlēkušās bumbas. Punktu ziņā Blūms ir U18 izlases rezultatīvākais spēlētājs, līdera lomu pierādot arī ceturtdaļfinālā, kurā guva 30 punktus.

B divīzijas turnīrā vērtīgākais spēlētājs tiek noteikts publiskā un treneru balsojumā un FIBA paziņojusi, ka viens no kandidātiem uz šo balvu būs arī Latvijas izlases līderis Blūms. Vēl bez viņa iespējams balsot par beļģi Noā Mēsenu, britu Nedasu Kolevinski un Latrelu Deivisu, melnkalniešiem Davidu Mirkoviču un Vasilji Todoroviču, kā arī Nīderlandes spēlētājiem Timotiju Džordžu un Raienu van Eiku. Uz labākā spēlētāja balvu pretendē arī rumānis Andrejs Oinaru un slovāki Roberts Hudecs un Marošs Šimko. Iespējams arī nobalsot par sarakstā neminētajiem spēlētājiem jeb kādu citu.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/europe/...