Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Arī pārbaudes spēlē ir jāturas pie pamatvirzieniem, kā gribam spēlēt''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Arī pārbaudes spēlē ir jāturas pie pamatvirzieniem, kā gribam spēlēt''
Luka Banki. Foto: LBS

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki pēc zaudējuma Somijai īsā komentārā Latvijas Basketbola savienībai pauda, ka pretinieka spēlēšana ar augstāku intensitāti ļāva tam arī uzvarēt spēlē.

Šodien pēdējā pārbaudes spēlē pirms Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas zaudēja Latvijas izlase, kas, esot iedzinējos visas spēles gaitā, ar 84:90 piekāpās Somijai. Par rezultatīvāko ar 15 punktiem kļuva Rihards Lomažs. Jau otrdien, 2. jūlijā, pret Gruziju latvieši sāks kvalifikāciju par vietu olimpiskajās spēlēs.

“Ļoti sarežģīta spēle. Sākumā pietrūka enerģijas, savukārt Somijas komanda labi kustējās, precīzi meta un atņēma mums daļu pārliecības. Centāmies pielāgoties,'' pirmos vārdus komentārā Latvijas Basketbola savienībai teica galvenais treneris Luka Banki.

''Tā bija pārbaudes nevis oficiālā spēle, tomēr bija svarīgi turēties pie pamatvirzieniem, kā vēlamies spēlēt, lai būtu gatavi svarīgajam turnīram. Iepriekš jau esam pārliecinājušies, ka varam spēlēt labi, ja to darām mūsu ierastajā agresivitātes līmenī. Šodien Somijas komanda darbojās ar lielāku intensitāti, un tas mums maksāja uzvaru,'' turpināja Latvijas izlases stratēģis.

Olimpisko spēļu kvalifikācijā Latvija spēlēs vienā grupā pret Gruziju un Filipīnu izlasēm, bet otru grupu veidos Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. No katras grupas pusfinālā iekļūs divas labākās, bet pēc tam pusfinālā un finālā tiks noskaidrota vienīgā ceļazīmi ieguvusī valstsvienība.

Izmantotie resursi:
https://latvijav.basket.lv/viriesu-...